Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

de boeken van juli

op 08 augustus 2019 door

Vanwege de vakantie dit keer wat later het overzicht van de boeken die ik in juli heb gelezen. Tot mijn verbazing was de maand juli echt een non-fictie maand, vijf van de zeven boeken die ik las waren non-fictie. Er zaten een paar mooie boeken weer tussen.

Als eerste boek las ik 't Hooge Nest van Roxane van Iperen, over twee Joodse zussen die tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het verzet gaan maar ook met hun eigen gezin moeten onderduiken. Zo'n indrukwekkende geschiedenis, waargebeurd, je wilt alleen maar doorlezen met de hoop dat het goed afloopt met iedereen. Wat een moed hebben deze mensen gehad. Ik kon het boek moeilijk aan de kant leggen, dus 's avonds veel te lang doorgelezen, om vervolgens nog de hele nacht met het verhaal bezig te zijn. Dit boek is een echte aanrader.

Vervolgens las ik iets totaal anders, namelijk Witte dood van Robert Galbraith. Het vierde deel uit de serie over privédetective Cormoran Strike. De eerdere drie delen heb ik met plezier gelezen en ook dit nieuwe deel stelde zeker niet teleur. 

Het volgend boek wat op de stapel lag was Het zoutpad van Raynor Winn. Binnen een week raakt een wat ouder echtpaar hun huis en hun inkomen kwijt. Tot overmaat van ramp blijkt de man ook nog een ernstige progressieve ziekte te hebben. Ze gaan echter niet bij de pakken neer zitten maar kopen tweede hands rugzakken en een tentje en gaan het South West Coastal Path lopen. Geen gemakkelijke wandeling, ze moeten rondkomen van 48 pond per week dus moeten wild kamperen en leven op met name goedkope noedels. Wat het boek zo mooi maakt zijn de mooie beschrijvingen van de natuur en het besef dat pas echt alles verloren is als je ook je hoofd laat hangen. Doe je dit niet dan is er vaak nog veel mogelijk en komen er ook weer goede dingen op je pad. Ook het verhaal in dit boek is waargebeurd.

De maand juli is natuurlijk naast een vakantie maand ook de maand van de Tour de France. Als je getrouwd bent met een wielerfanaat die ook boeken leest van wielrenners dan wordt zo'n boek je ook nog wel eens aangeraden. Zo las ik op advies van mijn man Tank van Ralph Blijlevens over de wielrenloopbaan van Bram Tankink. Het boek gaf een mooi inkijkje in het leven van een wielrenner en het reilen en zeilen in het peleton en de Tour. 

Hierna las ik een boek wat al enige tijd in de boekenkast te wachten stond om gelezen te gaan worden, In koelen bloede van Truman Capote. In dit boek beschrijft Capote alles rondom de gruwelijke moord op vier leden van een gezin in 1959. Het leven van de slachtoffers een dag voor de moord als mede dat van de moordenaars. Het is indrukwekkend om te lezen wat een invloed dit alles heeft op een kleine gemeenschap, maar ook wat een invloed jeugd en omstandigheden van de daders hebben. Het valt natuurlijk niet goed te praten wat er is gebeurd, echter soms groei je op onder omstandigheden die je een zeer slechte start geven in je leven en dat het goed is om ook daar naar te kijken en wat aan te doen.

Als laatste las ik Blikman van Sarah Winman. Dit boek las ik in het kader van "Samen lezen is leuk" op de blog Ketting van mooie woorden van Hetty. Wat ik van dit boek vond kun je in de loop van deze maand daar lezen.

Eén boek wat ik deze maand nog las staat niet op de banner en las ik samen met Anne voor de Literatuurclub. Welk boek dat was kun je hier lezen.



Reacties op: de boeken van juli

Gerelateerd