Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

week 17 van mijn reading challenge

op 28 april 2018 door

Deze week moet ik een beetje smokkelen. Ik heb zeker wel één boek gelezen deze week, wel meer dan één. Echter ik kan nog niets over dat boek zeggen of vertellen. Dus moet ik terug vallen op een boek dat ik eerder deze maand las maar nog niet hier besproken heb. Geen straf hoor, het is een boek waar ik zeer van genoten heb. Ik las begin deze maand:

Laatste vrienden van Jane Gardam

Laatste vrienden is het derde deel van de trilogie die Jane Gardam schreef over de personages Edward en Betty Feathers en Terry Veneering. Kwam in het eerste deel,  De onberispelijke man, met name Edward Feathers aan het woord en stond zijn vrouw Betty in Een trouwe vrouw centraal, in dit derde deel komt de lezer meer te weten van Terry Veneering. Niet vertelt door Terry zelf maar door personages die in alle drie de boeken een bijrol spelen.

Dit laatste deel begint met de begrafenis van Edward Feathers. De enige twee overgebleven personen uit de expatclub van Hongkong, Dulcie en Fiscal-Smith, komen elkaar daar tegen. Wanneer Fisal-Smth zichzelf uitnodigt bij Dulcie ontkomen ze niet aan een gezamelijke terugblik op hun leven en de mensen die ze samen gekend hebben. Naast Edward en Betty Feathers is dat voornamelijk Terry Veneering. Via deze terugblikken kom je als lezer van alles te weten over zijn jeugd en volwassen leven. Dat dit steeds even anders is dan je als lezer vermoedt zorgt er vooral voor dat je als lezer door wilt lezen. 

Na het lezen van dit derde deel zie je hoe goed Jane Gardam alles als puzzelstukjes in elkaar heeft gepast, niets dubbel en ook niets te veel. Zo is Jane Gardam er in geslaagd een zeer onderhoudende roman te schrijven die zeker weer de moeite waard is om te lezen.



Reacties op: week 17 van mijn reading challenge

Gerelateerd

Over