Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boekenmaand december

op 31 december 2016 door

Terwijl iedereen al bezig is met lijstjes en overzichten van 2016 en vooruitblikken op 2017 , houd ik mij nog even bezig met mijn boekenmaand december. Door sinterklaas en de kerst is het aantal boeken in mijn toch al niet zo kleine stapel boeken die ik nog wil lezen, weer groter geworden. Gelukkig zijn er ook voor mij een aantal vrije dagen rond de kerst zodat ik ook wat boeken heb kunnen lezen. Om toch al even terug te kijken op 2016 moet ik zeggen dat ik tevreden ben over mijn lees jaar. Ik heb mijn challenge gehaald, heb een aantal nieuwe schrijvers ontdekt en heb veel plezier gehad van Hebban met alles wat daar bij komt kijken. Met de nieuwe challenge in het verschiet, heb ik alle vertrouwen in het leesjaar 2017.

b62d955a53270f89502c08db634be27f.jpgWat heb ik gelezen in december:

1. De horlogemaker van Londen, Natasha Pulley

Hoewel dit boek een ontzettend mooie cover heeft, heb ik het boek toch op de ereader gelezen. Leuk boek om te lezen zeker als je van het Victoriaanse Londen houdt en ook iets magisch in het verhaal wel kunt waarderen.

2. Een schitterend gebrek, Arthur Japin

Dit boek las is ik in het kader van "meelezen met de leeslijst van mijn kinderen", en het viel zeker niet tegen. De 14 jarige Lucia wordt verliefd op de 17 jarige Casanova en zij beloven elkaar eeuwige trouw. Door omstandigheden loopt dit toch anders en zo wordt het leven van Lucia, maar ook van Casanova hierdoor verder bepaald.

3. Niets is wat het lijkt, Tanya Byron

Waargebeurde verhalen van een beginnend psycholoog. Indrukwekkende verhalen van gewone mensen waarbij het interessant is om te zien hoe veerkrachtig mensen toch kunnen zijn.

4. Het achste leven (voor Brilka), Nino Haratischwili

Dit boek is vele denk ik niet ontgaan. In losse delen heb ik dit boek met een hele hoop andere lezers gelezen en in december het laatste deel uitgelezen. Op 10 januari 2017 komt de recensie van dit boek op Hebban.

5. De afstand tussen jou en mij, Marina Gessner

Een boek uit het Youg Adult genre maar heerlijk om te lezen. Ik houd wel van boeken die gaan over mensen die een heel eind gaan lopen. Zo loopt de hoofdpersoon, de 18 jarige McKenna, in haar eentje de Appalachian Trail. Hoewel niet altijd even geloofwaardig (is natuurlijk ook niet echt gebeurd) geeft het af en toe toch wel dingen om even bij stil te staan en over na te denken.

6. Het valse seizoen, Christiaan Weijts

Dit boek heb ik gelezen voor de leesclub van Hebban en dus ook gekregen. Niet direct een gemakkelijk boek om te lezen. Een boek zoals op de achterflap staat: over drie musici die allemaal te maken krijgen met de duistere macht van muziek en gedwongen worden hun levens radicaal om te gooien. 

Er kwamen deze maand ook nog boeken bij:

1. Jane Austen, onder vier ogen, Anke Werker. 

Dit boek kreeg ik van de boekenPiet. 

2. Het valse seizoen, Christiaan Weijts

Voor de leesclub van Hebban mocht ik dit boek ontvangen.

3. De afstand tussen jou en mij, Marina Gessner

Soms verdien je het gewoon even om jezelf een boek kado te geven. 

Onder de kerstboom lagen nog:

4. Harry Potter en het vervloekte kind, J.K. Rowling, J. Tiffany en J. Thorne

5.The case of Beast, explore the film wizardry of Fantastic Beast.

Een ontzettend mooi kijk en lees boek over de film.



Reacties op: Mijn boekenmaand december

Gerelateerd