Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken(reis)maand februari

op 28 februari 2017 door

Februari is al weer bijna voorbij, een korte maand met precies 4 weken. Wel een maand met een vakantieweek er in voor mij, dus best nog wat kunnen lezen (en dus ook reizen vanuit de luie stoel). Voor de komende maand staan er weer een aantal leuke boeken en evenementen op stapel, met aan het einde van de maand de boekenweek. Maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen en beginnen met mijn lijstje boeken van deze maand.

6. Nooit meer slapen, Willem Frederik Hermans (Noorwegen). 

Een klassieker en een boek dat veel gelezen wordt voor de literatuurlijst van scholieren. Dat is ook de reden waarom ik dit boek gelezen hebt. Mijn dochter leest dit boek voor haar literatuurlijst en omdat ik meelees stond dit boek ook op mijn lijstje. Het verhaal gaat over de jonge geoloog Alfred Issendorf, die in het noorden van Noorwegen onderzoek gaat doen voor zijn promotie. Niets gaat zoals het zou moeten gaan en zoals in alle boeken van Hermans gebeurt er niets zo maar. Een mooi boek om te lezen en over te discussieren. Ook een boek dat binnenkort in de Spot We Love Lit  nog de nodige aandacht zal krijgen. 

7. Novemberval, Helen Tursten (Zweden)

Voor de Spot Literatuur uit het Hoge Noorden, las ik in het kader van: "Boek van de Maand", dit boek van Helen Tursten. Het is het eerste deel van een serie rondom rechercheur Irene Huss. Het is een prettig leesbaar boek en heerlijk om tussendoor als ontspanning te lezen. Hier kun je mijn recensie lezen. De vervolgdelen ga ik zeker in de toekomst ook nog lezen.

8. Jane Austen, onder vier ogen, Anke Werker (Engeland)

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Jane Austen overleed en het is ook niet voor niets dat deze schrijfster weer even in het zonnetje wordt gezet. Dit verhaal geschreven door Anke Werker is een soort tweeluik, je leest het fictieve dagboek geschreven door Jane Austen en daarnaast hoe haar zuster Cassandra terugkijkt op die periode. Feit en fictie lopen heel mooi door elkaar. Voor liefhebbers van Jane Austen zeker een boek dat gelezen zou moeten worden.

9. De rode stoeltjes, Edna O'Brien (Ierland, Engeland en Den Haag)

Dit boek las ik voor mijn eigen leesclub. Gisteravond hebben we daar uitgebreid over zitten praten. Door schrijvers met naam, zoals Philip Roth, wordt het gezien als een meesterwerk. Hier was niet iedereen het mee eens. Zelf vond ik het een boek dat goed in elkaar zit, dat door wisselende vertel perspectieven de ene keer wat afstandelijk is om vervolgens je hard te raken. Wel zou je kunnen zeggen dat er wel heel veel verhalen in het boek zitten waardoor sommigen het boek wat "over the top" vinden. Het is mijn eerste kennismaking met deze Ierse schrijfster en het smaakt zeker naar meer.

10. Harry Potter en het vervloekte kind, John Tiffany & Jack Thorne and J.K.Rowling, ( Engeland)

In december heb ik dit boek van Sinterklaas gekregen en het stond dus al even op mijn nog te lezen lijst. In de vakantie ben ik met mijn kinderen naar de Harry Potter Expo geweest en ja dan moet je natuurlijk daarna meteen dit boek lezen. Op een regen en stormachtige dag , het boek in een keer uitgelezen. Dat het in scriptvorm geschreven is maakt echt niet uit. Het is spannend en je zit in no time weer helemaal in  het verhaal.

11. Bewaring, Graham Norton (Ierland)

Graham Norton ken ik met name van zijn shows die ik erg humorvol vind. Dit is zijn eerste boek. Een whodunit die gemakkelijk weg leest. Prettig om tussendoor te lezen maar geen boek wat lang blijft hangen.

Voor maart staan er een aantal boeken al klaar om te gaan lezen. Voor de leesclub van Hebban lees is De verdenking van Friedrich Durrenmatt. Voor mij  eigen leesclub gaan we De ondergrondse spoorweg lezen van Colson Whitehead. En verder zal ik wel zien wat er nog op mijn pad gaat komen aan mooie boeken en bestemming.

 



Reacties op: Mijn boeken(reis)maand februari

Gerelateerd