Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken(reis)maand juni

op 04 juli 2017 door

Juni is dit jaar de maand van de feestjes. Als eerste was mijn man jarig, vervolgens slaagde mijn dochter voor haar eindexamen en daar  was daar nog mijn eigen verjaardag. Los van deze familieaangelegenheden was er ook nog het heugelijke feit dat ik een jaar geleden mijn blog ben gestart. Hoewel ik hierop de laatste tijd niet zo heel veel blog, hoop ik het komende jaar toch verandering in te brengen. Ik ben nog aan het nadenken hoe ik dit ga doen.

De laatste zaterdag in juni ben ik nog in Dordtrecht geweest samen met de andere leden van We Love Lit. Het was niet alleen leuk ok elkaar te ontmoeten maar we kregen ook nog een literaire rondleiding door de stad en hadden een ontmoeting met de schrijver Wil Boesten in zijn eigen werkkamer. Natuurlijk heeft We Love Lit daar van verslag gedaan. Hier lees je over onze ontmoeting met Wil Boesten en met deze link kom je bij het verslag vanhet ochtendprogramma.

En dan nu de boeken die ik gelezen heb. Aan het eind van juni zat ik even in een kleine leesdip. Wat ik dan meestal doe is boeken lezen die makkelijk weg lezen en waarvan ik weet dat ze het plezier in lezen weer terug brengen. Zes boeken zijn het geworden deze maand, niet slecht al zeg ik het zelf. Qua reisafstanden heb ik wel een wereldreis achter de rug, weinig in Nederland gebleven.

33. Mijn geliefde boekhandel, Petra Hartlieb (Oostenrijk).

Tijdens haar vakantie in Oostenrijk , koopt de schrijfster in een opwelling een literaire boekhandel. Zo is ze zomaar eigenaresse van een boekhandel in een land waar ze niet woont en heeft ze deze gekocht in met geld wat ze niet heeft. Met behulp van vele vrienden maar ook mensen in de buurt weet ze de boekhandel tot een succes te maken. Een heerlijk boek om te lezen, waargebeurd.

34. De afwezigen, Lieke Kézér (Amerika)

Dit boek las ik samen met Nathalie Brouwer voor We Love Lit leest de shortlist van de ANV Debutantenprijs 2017. Afgelopen zondag werd bekend dat De afwezigen deze prijs ook gewonnen heeft. Wat wij er van vonden kun je hier lezen.

35. Waar is Bernadette, Maria Semple (Amerika, Antarctica)

Bernadette is echtgenoot, moeder, architect, voor moeders op school een gevaar maar vooral erg warrig. Dan verdwijnt ze plotseling. Haar dochter Bee gaat naar haar op zoek en doet alles om haar terug te vinden. Een erg grappig en vrolijk boek om te lezen.

36. Dit boek las ik voor de Hebban debutantenprijs 

37. Alles verloren, Roel Jansen (Griekenland, Turkije)

Een thriller rondom een het zeer actuele thema van de vluchtelingen. Niet een heel erg spannend boek maar door het actuele thema wel boeiend om te lezen.

38. Mijn leven in de wildernis, Miriam Lancewood (Nieuw Zeeland)

Een poosje geleden zag ik het programma van Floortje Dessing Naar het einde van de wereld. De aflevering ging over de schrijfster van dit boek, Miriam Lancewood. Een nederlandse getrouwd met een 30 jaar oudere man uit Nieuw Zeeland. Al hun bezittingen passen in een rugzak en daarmee lopen ze door de wildernis van Nieuw Zeeland. Alles wat ze daarin meemaken maar ook de inzichten die ze daarbij krijgen heeft Miriam nu opgeschreven. Absoluut een verhaal dat tot de verbeelding spreekt en je toch ook wel even laat nadenken over je eigen leven.

Aan het einde van de maand juli ga ik niet alleen met de boek op reis maar ook in het echt. Altijd weer een heerlijke tijd om veel te gaan lezen. Het is echter nog niet zo ver en hoeveel ik voor die tijd kan lezen is nog even afwachten. Voor de vakantie lijkt het altijd net even wat drukker dan normaal.



Reacties op: Mijn boeken(reis)maand juni

Gerelateerd