Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken(reis)maand maart

op 02 april 2017 door

Voor ik er goed en wel erg in heb gehad is het alweer april. Het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat en de tijd om te lezen steeds korter wordt. Toch ben ik niet ontevreden over wat deze maand gebracht heeft op het gebied van boeken en meer. Voor de Club van tien van We Love Lit mocht ik naar een avond waar de Zuid Afrikaanse schrijver Jonny Steinberg werd geinterviewd en kreeg ik ook het indrukwekkende boek dat hij heeft geschreven "Een man van goede hoop". Natuurlijk is er ook een verslagje gemaakt van deze avond voor op de Spot van We Love Lit en dat kun je hier lezen. 

Ook ben ik afgelopen maand samen met mijn dochter en mijn moeder geinterviewd. De boekwinkel waar ik altijd kom, bestaat einde van dit jaar 5 jaar en ter gelegenheid hiervan maakt de boekwinkel een jubileumboekje. Aangezien wij alledrie frequente bezoekers zijn van deze boekwinkel en ook alle drie aan verschillende leesclubs meedoen vanuit de boekwinkel, leek het een leuk idee om 3 generaties lezers uit een familie te interviewen. Eerst werd er natuurlijk een foto gemaakt en daarna volgde een leuk gesprek in de boekwinkel. Nu maar afwachten wat het is geworden. Daarnaast heb ik natuurlijk ook het nodige gelezen en gereisd van uit de luie stoel.

12. De verdenking, Friedrich Dürrenmatt (Zwitserland).

Dit boek las ik begin maart samen met een Hebban Leesclub en wat was dat interessant en boeiend. Doordat de standaard vragen los werden geladen ontstond er een levendige discussie, die niet alleen over het boek ging. Het boek zelf is zeker de moeite waard om te lezen en hoewel niet veel pagina's wel genoeg om over na te denken. Mijn recensie lees je hier.

13. Echte liefde vind je in de boekhandel, Veronica Henry (Engeland).

Ik heb een voorliefde voor boeken over boeken en boekwinkels. Dit boek kon daarom niet ontbreken. Een heerlijk boek om even bij weg te dromen.

14. Cirkel in het gras, Oek de Jong (Nederland, Italië).

Dit boek staat op de leeslijst van mijn dochter voor haar mondeling eindexamen Nederlands. Omdat ik alle de boeken van haar lijst probeer mee te lezen , heb ik mij ook door dit boek heen geworsteld. Letterlijk geworsteld. Wat vond ik het moeilijk om het uit te lezen en wat en bewondering dat mijn dochter het ook heeft uitgelezen. Bij vlagen was het een boeiend verhaal en goed geschreven maar er zaten ook zulke saaie filosofische stukken tussen.

15. Een man van goed hoop, Jonny Steinberg (Somalië, Kenia, Ethiopië en Zuid Afrika) 

In dit boek beschrijft Jonny Steinberg het waargebeurde verhaal van Asad Abdullahi, een Somalische jongen die als hij 8 jaar oud is, zijn moeder voor zijn ogen vermoord ziet worden door rebellen. Zijn vader is verdwenen en op dat moment begint zijn lange zwerftocht door Zuidoostelijk Afrika. De tocht op zoek naar verre familieleden en een vorm van bestaan. Uiteindelijk brengt zijn reis hem in Zuid-Afrika, een land dat rijker is dan Somalie maar ook een land waar xenofobie en geweld aan de orde van de dag is. Hier bouwt Asad zijn bestaan op, in Blikkiedorp , een beruchte township in Kaapstad. Een indrukwekkend boek te vergeliken met Wat is de Wat van David Eggers , alleen dan wat rauwer.

16. Dichtertje, Nescio (Nederland).

Ook dit boek las ik in het kader van de leeslijst van mijn dochter. Heel wat beter te doen dan het boek van Oek de Jong en natuurlijk ook een stuk minder dik. 

17. Makkelijk leven, Herman Koch (Nederland).

Het boekenweek geschenk van deze boekenweek. Vermakelijk om te lezen maar enigszins voorspelbaar.

De maand april heeft ook weer de nodige reizen in petto, onder andere naar Amerika. Maar ook wat kortere reizen in de buurt. Ik heb er weer zin in.



Reacties op: Mijn boeken(reis)maand maart

Gerelateerd