Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken(reis)maand oktober

op 03 november 2017 door

Wanneer de dagen korter worden en het eerder donker is wil ik nog meer dan anders met een boek , onder een dekentje, op de bank zitten. Op de een of andere manier lijkt oktober echter altijd zo druk dat ik minder aan lezen toe kom dan ik eigenlijk zou willen. Mijn oog viel echter op de Hebban luisterboekapp. Een luisterboek op je telefoon, zou dat wat voor mij zijn? Er zijn altijd wel bezigheden waarbij je goed instaat bent om te luisteren naar een boek, strijken bijvoorbeeld. Ik ben echter niet zo heel erg van alles maar op de telefoon doen maar proberen kan altijd. Deze maand dus 1 boek geluisterd via de luisterboekapp van Hebban. Verder deze maand weer mijn leesclub in de boekenwinkel. Heerlijk praten over boeken tussen de boeken en al struinend door de winkel met elkaar het volgende boek uitzoeken en ondertussen een heleboel tips krijgen over boeken die echt nog gelezen moeten worden. Uiteindelijk toch nog best een aantal boeken kunnen lezen.

54. Waar het licht is, Jennifer Niven (USA).

Dit YA boek las ik op aanraden van mijn dochter. Ik las het in het Engels. Vorig jaar het boek al gekocht in Dublin bij een hele mooie boekwinkel. Jammer dat ik het zo lang heb laten liggen voor ik het ben gaan lezen. Een boek waarin het thema zelfdoding een grote rol speelt maar tegelijkertijd straalt het verhaal ook een enorme levenslust uit. De schrijfstijl is vlot. Ga zeker in de toekomst meer van deze schrijfster lezen.

55. Het monster van Essex, Sarah Perry (Engeland).

Dit boek speelt zich af in Victoriaans Engeland en is mijn favoriet van deze maand. Wat ik er van vond kun je lezen op deze Spot.

56. Aftellen, Elizabeth Jane Howard (Engeland).

Deel 2 van de Cazalet kronieken. Gelezen met de Hebban leesclub. Was weer een hele belevenis maar leuk om te doen en natuurlijk een heerlijk boek om te lezen. In dit tweede deel leer je verschillende leden van de familie Cazalet steeds beter kennen en tussen alle familieperikelen door,  krijg je mee welke invloed de Tweede Wereldoorlog gaat krijgen op deze familie. Het derde deel, Verwarring, komt uit begin volgend jaar. Ik kijk er nu al naar uit.

57. Je ziet mij nooit meer terug, Sonja Barend (Nederland , Israel) 

Dit boek heb ik geluisterd via de app van Hebban. Het boek wordt voorgelezen door Sonja Barend zelf. Zij heeft een prettige stem om naar te luisteren en het geeft een extra dimensie aan het luisteren omdat ze in feite haar eigen verhaal vertelt. Zeker voor herhaling vatbaar een boek "lezen" op deze manier.

58. Harnas van Hansaplast, Charlotte Mutsaers (Nederland)

Nadat de broer van Charlotte Mutsaers vlak voor oudjaar 2001, dood gevonden wordt moet de schrijfster samen met haar zus het huis waar hij woonde leeghalen. Dit huis is ook nog het ouderlijk huis. Herinneringen van vroeger, hun jeugd, de opvoeding maar ook het zonderlinge leven wat haar broer leefde wordt allemaal op een bijzondere manier beschreven. Bij vlagen is het hilarisch maar het lukt de schrijfster ook om je te raken. Waar ze zelf nadenkt over haar drijfveren ga je dit automatisch zelf ook doen.

59. Dagboek van een boekverkoper, Shaun Bythell (Schotland)

Een guilty pleasure. Boeken over boeken en boekwinkels hebben een ongelofelijke aantrekkingskracht op mij, die boeken kan ik echt niet laten liggen. Zo heb ik ook dit boek gelezen over de grootste tweedehands boekwinkel van Schotland. Het is eigenlijk een soort dagboek over de belevenissen van deze wat botte, maar toch humorvolle boekverkoper. Geen hoogdravende verhalen maar gewoon het dagelijkse leven in The Bookshop in Wigtown. En dan droom ik heerlijk weg.



Reacties op: Mijn boeken(reis)maand oktober

Gerelateerd