Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Week 4 van mijn Reading challenge

op 27 januari 2018 door

Soms is het helemaal niet moeilijk om een boek per week te lezen. Bij drukte en minder tijd om te lezen zoek je gewoon een niet al te dik boek en voor je het weet heb je weer aan je challenge voldaan. Bijkomend voordeel van het boek van deze week is dat het ook nog past in een van de categorieën van de Hebban Reading Challenge 2018, namelijk een boek dat je in één avond uitleest. Welk boek las ik deze week?

Jane voor iedereen van Anke Werker en Sanne van der Bruggen

Op de achterflap staat "Een eigentijdse ode aan Jane Austen voor liefhebbers van haar boeken en haar films." En een liefhebber dat ben ik. In een mooi uitgegeven boekje, vol tekeningen en op dik papier, lees je allerlei wetenswaardigheden van Jane Austen. Wie ze was als persoon, waar ze woonde en hoe ze leefde. Natuurlijk wordt elk boek afzonderlijk besproken met een korte inhoud , hoe dit boek verfilmd is en ook andere leuke kleine feitjes.

Daarnaast vind je recepten in het boek, zoals het recept voor pittige appel-crumble, een fruittaart "zoals die wordt aanbevolen door meneer Woodhouse in Emma."

Dat Jane Austen ook andere schrijvers heeft geïnspireerd is niet nieuw. Het is wel zo prettig een aantal van deze boeken en schrijvers op een rijtje terug te vinden in dit boek om zo weer nieuwe boeken te kunnen ontdekken die iets met Jane Austen te maken hebben. Wist je dat J.K. Rowling in haar Harry Potter boeken een personage heeft vernoemd naar een personage uit één van Austens boeken?

Een reisje naar Londen binnenkort? Ook daarvoor geeft dit boekje een leuke tip: een Jane Austen-wandeling door Londen. Kortom een heerlijk boekje om een avondje even weg te dromen bij Jane Austen.

There is no enjoyment like reading. (Pride and Prejudice)

Welk boek hebben jullie gelezen van Jane Austen?



Reacties op: Week 4 van mijn Reading challenge

Gerelateerd

Over

Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu...