Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand

op 01 mei 2020 door

Het gaat al een beetje wennen. Ik blijf zoveel mogelijk thuis en kom alleen buiten de deur als ik werk, de boodschappen doe of een rondje ga wandelen/fietsen. En dat is ook even goed zo. Het was dan ook prettig om te merken dat de zin in lezen ook langzaam weer terug is gekomen. Hoewel ik niet veel boeken heb gelezen deze maand, zaten er wel 2 kleppers tussen, dus ik ben niet ontevreden. Wat las ik in deze maand?

19. Eens ging de zee hier tekeer, van Eva Vriend (***)

Al voor alle coronaperikelen een rol gingen spelen had ik  mij al opgegeven voor deze leesclub. Toen ik een berichtje kreeg dat ik ingeloot was had ik dan ook gemengde gevoelens. Ik wilde dit boek best graag lezen maar aan de andere kant was de concentratie om te lezen nu weer niet heel groot en een boek lezen voor een leesclub schept toch een aantal verplichtingen. Gelukkig bleek het allemaal geen probleem. De verhalen van de vier vissersfamilie rondom de Zuiderzee en over hoe hun leven veranderde na het dichten van de Afsluitdijk is zeer boeiend en indrukwekkend om te lezen. 

  • Lees een boek dat zich afspeelt in vroeger tijden

20. Zwarte schuur, van Oek de Jong (****)

Zwarte schuur van Oek de Jong is één van de boeken die genomineerd is voor de Libris Literatuurprijs. Om in ieder geval één boek van die lijst te lezen, koos ik Zwarte schuur. Een goed geschreven verhaal over een kunstenaar die in zijn jeugd een grote fout heeft gemaakt met grote gevolgen voor zijn verdere leven. Een verhaal over schuld en boete, maar ook over liefde en mooie kunst. Het boek wist mij niet altijd even goed te boeien (dat schuif ik in dit geval maar even op de coronaperikelen) maar is wel goed geschreven.

  • Lees een boek met een kleur in de titel

21. Het meisje en de tractor, van Manon Ossevoort (***)

Dit boek las ik op mijn ereader en lag op mijn nachtkastje. Nog even op reis voor het slapen gaan, van Nederland, door Afrika naar de Zuidpool op een tractor. Een groot avontuur waarbij de schrijfster niet alleen om moet gaan met alles wat ze onderweg tegen komt, maar ook gebeurtenissen uit haar eigen verleden moet verwerken. Een boeiend boek en het was even fijn om even op reis te gaan al is het maar in je hoofd.

  • Lees een boek over een overlever

22. Wolf Hall, van Hilary Mantel (****)

Wolf Hall staat voor mei op de kalender van het Klassieker Genootschap vandaar dat ik het boek uit mijn boekenkast pakte. Al twee keer eerder was ik in dit boek begonnen maar vond ik het te ingewikkeld met al die namen en stambomen. En dat was ook nu wel even wennen, maar zodra ik die hobbel had genomen werd ik helemaal meegesleurd in het verhaal van Henry VIII en Anna Boleyn. Het verhaal komt door Mantel helemaal tot leven, je ruikt, ziet en ervaart het leven in het Londen van rond de 1532. En hoewel soms best wel even gruwelijk zit er een ongelofelijke dosis humor in het verhaal.

  • Lees een boek dat de Man Booker Prize won

Verder deed ik natuurlijk mee aan #ikleesthuis en kocht twee boeken bij mijn lokale boekhandel: De kolibrie van Sandro Veronesi en Japan in honderd kleine stukjes van Paulien Cornelisse. Genoeg te lezen dus weer voor de komende maand, zeker nu ik ook mee mag lezen met de Hebban Debuutprijs.

Wat zijn jullie leesplannen voor mei?



Reacties op: Wat las ik deze maand