Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Week 11 van mijn reading challenge

op 17 maart 2018 door

Zelden lees ik een boek waar ik mijn nachtrust voor opoffer. Ik lees wel boeken in bed maar na een dag werken val ik dan toch meestal na een half uurtje lezen in slaap. Dit was niet het geval met het boek wat ik deze week las. Vanaf bladzijde één had het boek mij te pakken en liet mij niet meer los tot dat het uit was. Deze week las ik:

Noord, Sien Volders

In het eerste hoofdstuk maak je kennis met Sarah, zilversmid in Vancouver Canada. Gedreven, ambitieus en ze leeft voor haar werk op zo een manier dat haar sociale leven steeds kleiner wordt. Ze sluit zich op met haar werk en komt af en toe naar buiten. Ze staat op een cruciaal punt in haar leven, moet ze kiezen voor het grote publiek, haar werk maken bij een groot juweliershuis of blijft ze authentiek en volgt haar eigen weg. Om een goede beslissing te kunnen maken vertrekt ze naar Forty Mile, een klein dorpje in het hoge noorden van Canada, noordelijker kun je niet komen. Ze maakt daar kennis met Mary , een wat oudere vrouw die de winkel annex postkantoor runt. Ondanks de mooie natuur is het leven daar hard, met name in de winter. Toch keert Sarah regelmatig terug naar Forty Mile, voor haar vrienden Mary en Jacob en haar geliefde Adam. 

Alle personages in het boek kampen met hun eigen problemen en zoeken naar antwoorden. Dit beschrijft Volders op een realistische en geloofwaardige manier. De demonen waar Adam tegen vecht en de strijd die Jacob voert om de vriendschap met Adam vol te kunnen houden. Daar tegenover staat Mary die haar strijd al gestreden heeft en aanvaart dat haar leven zo gelopen is. Dit alles tegen de achtergrond van de mooie ruige natuur van Canada, zo goed beschreven dat je de wind door je haren voelt en de kou op je huid.

Na het omslaan van de laatste bladzijde kost het moeite afscheid te nemen van de personages en de mooi natuur.



Reacties op: Week 11 van mijn reading challenge

Gerelateerd

Over

Sien Volders

Sien Volders

Sien Volders (1983) debuteerde in 2017 met de roman ‘Noord’ (Hollands Diep). Dez...