Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

week 28 van mijn reading challenge

op 15 juli 2018 door

Het gebeurt niet vaak dat ik een boek twee keer lees. Er zijn simpelweg te veel boeken die ik nog wil lezen, te weinig tijd om die boeken allemaal te lezen en er komen steeds meer boeken bij die ik ook nog wil lezen. Toch las ik deze week een boek voor de tweede keer. Dit deed ik niet omdat ik het in eerste instantie zo'n ontzettend mooi boek vond. Ik vond het boek erg mooi, had er ook van genoten maar ja, er lagen nog veel meer boeken op mij te wachten om gelezen te worden.Toch las ik dit boek voor de tweede keer, gelukkig was het niet zo'n dik boek maar het was zeker de moeite waard. Ik las deze week:

Kleine hellen, Anne Moon Disko

Heel kort samengevat gaat Kleine hellen over Vera en Max, broer en zus, de één is schrijfster de andere kunstenaar. Wanneer Vera te horen heeft gekregen dat ze nog maar korte tijd te leven heeft en dit haar broer Max vertelt, komt hij spoorslags terug uit Dieppe waar hij naar toe is gereisd om "de herinnering aan een onbezorgde tijd op te zoeken." In de tijd die Max en Vera dan nog samen hebben denken ze met name  los van elkaar terug aan hun jeugd die voor beide getekend is door de verdrinking van Menko, hun broer(tje).

Waarom las ik nu juist dit boek voor de tweede keer. Dit kwam met name door de leesclub die er was in mijn favoriete boekwinkel met daarbij een ontmoeting met de auteur. Al pratend over het boek, door de auteur zelf en ook door de overige deelnemers ga je op veel meer dingen letten. Vallen er veel meer dingen op zijn plek en weet je ook hoe het boek in elkaar is gezet, met welke bedoeling en met welk effect. Bijkomend voordeel is dat je het verhaal al kent, dus ook op andere dingen gaat letten, er meer opvalt in het verhaal.

Ik heb er absoluut geen spijt van gehad om dit boek voor de tweede keer te lezen. Maar of ik dat vaker zal gaan doen? Ik weet het niet, die steeds maar hoger wordende stapel boeken die ik nog wil lezen blijft toch heel hard aan mij trekken.

Wil je meer lezen over de leesclub over Kleine hellen en de ontmoeting met de auteur, lees dan dit artikel.



Reacties op: week 28 van mijn reading challenge

Gerelateerd

Over