Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eén ster is eigenlijk...

op 11 mei 2018 door

Griet Op de Beeck kreeg voor haar boekenweek geschenk 2018 Gezien de feiten een één sterwaardering van de Volkskrant.

Zelf ben ik wel heel nieuwsgierig waar die één ster op gebaseerd is want een goede onderbouwing van argumenten wordt er niet gegeven in de recensie.

Voor mij staat Gezien de feiten voor wel heel wat meer dan één ster. Namelijk voor gevangenschap; gevangen zitten in een huwelijk die je in de jaren hebt aanvaardt, familiebanden, sociaal aanvaardbare handelingen. Bang zijn voor oordelen, egoïsme in een land dat vrijheid pretendeert. Een verhaal dat wat mij betreft goed is opgebouwd, via bepaalde karaktertrekken ontdek je hoe de familiebanden in elkaar zitten. Hoe verstikkend dit kan werken, en hoe Olivia zich hier langzaam aan probeert te onttrekken.

Daar tegenover de vrijheid in een derde wereld land, tussen alle ellende en armoede. Een boek dat vanuit deze optiek aanzet tot denken: wie zijn wij dat we denken te mogen oordelen over een ander? Via een persoonlijk verhaal van het hoofdpersonage kan dit doorgetrokken worden naar politiek- en globaliserend niveau. 

En juist dat maakt dat ik nu weet: één ster betekent bij de Volkskrant eigenlijk vijf sterren.

May your choices reflect you hopes, not your fears

Nelson Mandela



Reacties op: Eén ster is eigenlijk...

Gerelateerd