Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Uit het leven gegrepen: Mooie boer Boris dag

op 09 oktober 2017 door

De kinderboekenweek is begonnen, zoals elk jaar word dit gevierd met boekgerichte kinderactiviteiten. De kinderen worden dan op een leuke manier ondergedompeld in de wereld van boeken. Zo zijn er bij diverse boekhandels, musea, scholen en bibliotheken, door het hele land workshops te volgen waarbij geknutselt kan worden, zijn er poppenkastvoorstellingen, signeersessies met kinderboekenschrijvers, speurtochten en allerlei andere activiteiten, en dat allemaal onder het gruwelijk griezelig thema van dit jaar.

Gelukkig is er ook aan de kleintjes gedacht en zijn niet alle voorstellingen gruwelijk griezelig en daar maak ik als moeder van een vierjarige kleuter dan ook dankbaar gebruik van. Zo zijn wij afgelopen weekend naar een Boer Boris feestje geweest waar Ted van Lieshout, auteur van Boer Boris, voorlas uit Boer Boris wil geen feest! Onderwijl tekende Philip Hopman het verhaal van Boer Boris uit op een groot vel papier. 47b40a649fe8627a42709dbe81a7d966.jpg

In Boer Boris wil geen feest! gaat het over Boer Boris die, zoals de titel al aangeeft, geen zin heeft in feestjes. Ondanks dat er op de boerderij allerlei dieren worden geboren, ja zelfs een wortel. Ook de verjaardag van neef Niels die zes is geworden is geen reden voor een feest, want die is vijf keer eerder al  jarig geweest. Dan belt de postbode aan met een pakje voor de heer Boer Boris, zal er dan toch reden zijn voor een feest?

Voor mijn jongste in ieder geval wel. Hij mocht tijdens de leesvoorstelling interactief deelnemen en de postbode spelen door op de deurbel te drukken. Het feest was helemaal compleet toen bleek dat Ted van Lieshout en Philip Hopman nog geen zin in hadden om het feestje af te sluiten en daarom als bonus nóg een verhaaltje van Boer Boris ten gehore brachten. Ter afsluiting was er limonade en spekjes en konden de kinderen hun boek laten signeren. En zo is de gesigneerde boekenverzameling van Christofel uitgebereid van één naar wel twee boeken, alhoewel hem dat nu nog niet zoveel zal zeggen. Voor hem geldt toch meer het aantal Boer Boris boeken die in zijn kast staan.



Reacties op: Uit het leven gegrepen: Mooie boer Boris dag

Gerelateerd