Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

VriendenBoek: Drie favoriete personages

op 10 oktober 2016 door

In de rubriek VriendenBoek komen boek gerelateerde vragen aan bod waarmee je Cindy beter leert kennen.

Wie zijn jouw drie favoriete boekpersonages?

9468a032d5976a8136e406c271acd449.jpgAllereerst is dat Cadfael, een warme, behulpzame monnik uit Shrewsbury. Dankzij hem heb ik in mijn hele leescarriere nog nooit zo snel een boekenreeks uitgelezen. Binnen twee dagen had ik een boek uit, om gelijk naar de winkel te rennen voor het vervolg. Ik weet nog wat een ellende het was als ze de desbetreffende titel niet op voorraad hadden, dan moest ik wachten. Al was het maar een paar dagen, het leek maanden voor ik mijn vriend weer kon bezoeken in zijn tuinhuisje van het klooster. Dankzij zijn grote kennis van kruiden weet hij menig moord, gepleegd door vergiftiging, op te lossen. Cadfael verenigd de wijsheid van het spirituele als het wereldse. Voordat hij het klooster intrad was hij namelijk eerst kruisvaarder. Dat maakt hem ook zo'n mooi personage. Hij heeft alles gezien en meegemaakt, heeft daar zijn lessen en wijsheid uitgetrokken waardoor hij een stabiel personage is dat niet zo snel van zijn stuk wordt gebracht van bekentenissen die door de kerk niet worden geaccepteerd. Cadgael is gecreëerd door Ellis Peters, pseudoniem van Edith Mary Pargeter. Het zal je dan ook niet verbazen dat zij een van mijn lievelingsauteurs is.

0639494a613ca79626662e5a7c825269.jpgNaast Cadfael bezoek ik ook graag Hendrik Groen op in het bejaardenhuis. Ondanks de ongemakken die tot het ouderdom behoren blijft hij genieten van het leven. Met zijn meelevendheid, nuchterheid en af en toe ondeugend en tegendraads gedrag weet hij iedere keer weer een glimlach op mijn gezicht te toveren of mijn hart te beroeren. En dankzij zijn avonturen, die hij optekent in zijn dagboeken, zie ik elke keer weer, dankzij de karakteristieke trekjes, alle personages tot leven komen wanneer ik langs een bejaardenhuis loop. Hendrik Groen is het pseudoniem van Peter de Smet.

863e6a09ff30836c261586adac5a9584.jpg

Mijn derde personage is Lisbeth Salander uit de Millenium reeks van Stieg Larsson. Met haar zou ik best een dag willen ruilen. Is het niet om haar hersens dan wel om het lef wat ze heeft. Lisbeth is iemand die niet met zich laat sollen. Ze kan keihard zijn, maar toch een klein hartje hebben. Ze heeft schijt aan de wet als het haar uitkomt, maar toch op de juiste manier. Ze is stoer en als een soort vrouwelijke Robin Hood van de moderne tijd komt zij op voor de mensen die het moeilijk hebben. Via hacken steelt zij gegevens die zij doorgeeft aan instanties die een fout persoon kunnen straffen. Ik zie mezelf al helemaal lopen met die neusring, zwarte haren en leren jack, fuck the world, here I come!

Wie zijn jouw drie favoriete boekpersonages?



Reacties op: VriendenBoek: Drie favoriete personages

Gerelateerd