Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Koninklijke Karakters

op 27 april 2018 door

Koningsdag: voor de één een dag om naar de beste festivals te gaan en aan de leukste activiteiten deel te nemen, voor de ander een dag als alle anderen. Voor ons booklovers is het de beste dag om eens rond te struinen en goedkoop boeken op de kop te tikken. En voor onze koning Willem Alexander is het gewoon zijn verjaardag. De boeken waar we vandaag aandacht aan besteden, zitten vol met koningen en koninginnen. Goede koningen, slechte koninginnen, prinsessen van koninkrijken hier ver vandaan en prinsen op het witte paard. Vandaag zal ik je vertellen over een aantal van deze fictieve en echte koninklijke families .

Door Kayla

King Aerys II Targaryen

The Mad King. Een paranoïde koning die bang was voor de macht van anderen. Hoewel hij in eerste instantie een welwillende koning was, werd hij gewelddadig en er heeft veel bloed gevloeid onder zijn heerschappij. Nadat hij Lyanna, de zus van Brandon Stark, kidnapte, kwamen meerdere huizen in opstand. Brandon en zijn oudste zoon werden ter dood veroordeeld wegens rebellie, waarna House Stark, Tully, Arryn en Baratheon de armen in elkaar sloegen en The Battle of the Trident begon. Alleen de twee jongste kinderen van de Mad King, Viserys en Daenerys, evenals zijn kleinzoon overleefden de aanval. De heerschappij van House Targaryen kwam hierbij tot een einde. Lord Eddard Stark verloor in deze oorlog zijn vader, zijn oudere broer en zijn grote zus. Deze oorlog speelt zich af voor de gebeurtenissen van het eerste deel van de serie A Song of Ice and Fire: A Game of Thrones.

Prince Caspian

King of NarniaLord of Cair Paravel and Emperor of The Lone Islands. Het eerste boek waar hij in verschijnt is The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Het verhaal speelt zich af een jaar na het eerste deel, in Narnia zijn er echter 1300 lange jaren verstreken. De mensen heersen nu over Narnia en de oude bewoners zijn verdreven. Zelfs de verhalen over hen zijn verboden. Prince Caspian is het neefje van de huidige heerser. Van zijn kindermeisje, en later van zijn leraar, leert Caspian toch over de mythische wezens die Narnia vroeger bevolkten en komt hij achter de waarheid over de dood van zijn vader. Wanneer zijn oom een rechtmatige zoon krijgt, moet Caspian vluchten voor zijn leven. Van zijn leraar krijgt hij een magische hoorn, die hulp biedt aan eenieder die er op blaast. Wanneer de koning aanvalt en Caspian op de hoorn blaast, worden de koningen en koninginnen van 1300 jaar geleden naar Narnia gebracht. Peter, Susan, Edmund en Lucy binden samen met Aslan en Caspian de strijd aan met de overheersers.

Mirabella, Katherine & Arsinoe

Elementair, gifmeester & naturalist. Een drieling, drie zussen met drie verschillende gaves. Al jong worden ze uit elkaar gehaald. Mirabella is de oudste en de sterkste. Ze heeft de gaves electrokinese, aerokinese en geokinese al onder de knie, alleen met de kracht van het water heeft ze nog moeite. Katherine is de jongste van de drie. Zij is klein en draagt de littekens van het vele oefenen met het gifmengen. Ze is als kind enigszins verwend, maar desondanks is ze erg aardig. Ze is erg goed met pijl en boog en met messenwerpen. Arsinoe draagt vaak een masker om het litteken te verbergen dat haar is toegebracht door de klauwen van een beer. Ze geeft niet veel om wat anderen vinden, maar ze doet alles om degenen te beschermen om wie ze geeft. Wanneer de zussen zestien worden, zulen ze met elkaar moeten vechten tot de dood, zodat één van hen tot koningin gekroond kan worden. Wie zal er winnen? Mirabella met haar enorme kracht, Katherine met haar temperament en gedrufdheid of Arsinoe wiens krachten op haar zestiende verjaardag nog steeds niet zijn gewekt. In het eerste deel van deze serie Three Dark Crowns lees je hoe deze strijd begint.

Queen Victoria

De 18-jarige koningin. In de historische roman Victoria, beschrijft Daisy Goodwin het leven van de bekende koningin Victoria. In 1837 was Victoria nog maar achttien jaar oud en toch werd ze al gekroond tot koningin van Groot-Brittannië en Ierland. Als jonge vrouw in een mannenwereld zal Victoria moeten strijden voor wie ze is. Ze is dan ook geen standaard koningin. In het boek lees je onder anderen hoe ze zich ontpopt tot de koningin die we kennen en over haar passionele relatie met Albert. Ook de gelijknamige tv-serie is bedacht en grotendeels geschreven door Daisy Goodwin.

Wat is jouw favoriete koninklijke karakter? En in welk koninkrijk zou jij het liefste willen wonen?



Reacties op: Koninklijke Karakters

Meer informatie

Gerelateerd