Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Letter Snake Reading: Stalking Jack the Ripper

op 20 februari 2019 door

Vorige maand introduceerde Annemieke Letter Snake Reading: ‘Letter Snake Reading is gebaseerd op het 'alfabetlezen' waarbij lezers proberen in een jaar tijd boeken te lezen waarvan de titels beginnnen met alle zesentwintig letters van het alfabet of van schrijvers wiens naam begint met die letters. Als Readers hebben we besloten hier onze eigen draai aan te geven. Bij Letter Snake Reading vormt de laatste letter van de titel, de eerste letter van de volgende titel. Ons doel, het maken van een zo lang mogelijke letterslang van boektitels, met boeken die wij graag willen lezen.’ Ze las A Jigsaw of Fire and Stars. Deze maand was het mijn beurt om een boek te lezen waarvan de titel begon met een ‘s’. Ik koos voor Stalking Jack the Ripper.

Door: Lotte

Motivatie

Mijn eerste gedacht was dat ik een boek uit mijn eigen kast moest kiezen. Ik heb er nog genoeg staan die ik niet gelezen heb. Dat zorgde ervoor dat de keuze al snel kleiner werd. Stalking Jack the Ripper trok ooit mijn aandacht omwille van de historische setting. Het mysterie achter de onopgeloste moorden intrigeerde mij. Dat het hoofdpersonage een sterk vrouwelijk personage is, was een mooie bijkomstigheid.

Stalking Jack the Ripper

Kerri Maniscalco heeft een voorliefde voor onopgeloste mysteries. In het boek dat ze geschreven heeft, wordt het mysterie echter wel opgelost.

Hoofdpersonage Audrey Rose is een koppige dame. Hoewel haar vader liefst wil dat ze hele dagen thuis blijft en theepartijtjes houdt, gaat Audrey Rose toch in de leer bij haar nonkel om forensische geneeskunde te studeren. Wanneer de lijken van de eerste slachtoffers van Jack the Ripper bij haar nonkel worden binnengebracht, mag Audrey Rose helpen bij het forensisch onderzoek.

Wanneer de moordenaar onvindbaar blijkt, is Audrey Rose niet van plan om bij de pakken te blijven zitten en gaat ze zelf op onderzoek uit. Helaas wordt ze daarbij constant lastig gevallen door haar nonkels briljante student Thomas Cresswell. Audrey Rose moet toegeven dat Thomas slim is, maar moet ze daarom ook zijn arrogantie verdragen?

Maniscalco is treading well-worn fictional territory, but she has created a serious, sharp-minded, and forward-thinking protagonist in Audrey Rose, whose fearlessness in the face of the decaying and the dead—while still navigating the social norms of the day—will endear her to readers looking for an engaging historical thriller. (Publishersweekly.com)

Oordeel

Vanaf pagina 1 werd ik opgeslokt in het verhaal. Kerri Maniscalco deed overduidelijk haar research. De operaties die Audrey Rose uitvoert, worden in detail beschreven en wanneer de eerste slachtoffers vallen blijkt nog maar eens dat de schrijfster weinig vrijheden genomen heeft en bijna alles historisch correct weergeeft.

Bovendien is het hoofdpersonage slim en dapper en komt ze op voor zichzelf. Audrey Rose is sympathiek, maar toch ook een beetje koppig, wat vooral naar voren komt in conversaties met Thomas Cresswell. Tussen die twee hangt overduidelijk chemie in de lucht, maar de focus blijft liggen op Jack the Ripper en verschuift niet naar het liefdesleven van Audrey Rose. Dat was voor mij een grote plus. Een beetje romantiek mag altijd, maar als ik een boek lees omwille van de historische context, dan heb ik geen nood aan een uitgebreide romance.

Het einde had ik wel zien aankomen. Dat vond ik niet erg, want het boek bleef spannend. Maar de grote plotwending waaraan ik me verwacht had, bleef uit.

Ik geef dit boek 4 sterren. De interessante personages en goed uitgewerkte historische setting zijn bijzonder, maar het boek was wel een beetje voorspelbaar.

Wat zijn jullie gedachten over dit boek? En hebben jullie al enig idee welk boek volgende maand aan de beurt is? Stalking Jack the Ripper eindigt op een R, dus zoek Hebban maar al af naar Engelstalige boeken beginnend met een R.



Reacties op: Letter Snake Reading: Stalking Jack the Ripper

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kerri Maniscalco

Kerri Maniscalco

Kerri Maniscalco combineert een liefde voor duistere verhalen en haar Italiaans-...