Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onno’s New York Times Fiction Best Sellers Notes Week 40

op 03 oktober 2017 door

De Top 10 van de Combined Print & E-book Fiction van deze week 8 Oktober 2017 bevat 3 nieuwe boeken: The Cuban Affair van Nelson DeMille (op 1), Haunted van James Patterson & James O. Born (op 3) en To Be Where You Are van Jan Karon (op 5). Margaret Atwood is terug op de lijst met The Handmaid's Tale (op 8). De beschrijvingen van de boeken die vorige week op de lijst stonden zijn ingekort. De onverkorte tekst is te lezen in de editie van de vorige week.

Deze nieuwe ranglijst uit de NYT van 8 oktober 2017 heeft betrekking op de verkopen van de week die eindigt op 23 september 2017.

1. Nelson DeMille: The Cuban Affair

Daniel (Mac) MacCormick is 35 jaar en oorlogsveteraan met geldgebrek. Hij slijt zijn dagen in Key West, waar hij een vissersboot bezit. Hij verdient wat geld met boottrips voor toeristen. In zijn stamcafé ontmoet hij de Cubaanse-Amerikaanse advocaat Carlos, die anti-Castro gezind is. Carlos wil de boot charteren en Mac inhuren om 60 miljoen dollar uit Cuba te smokkelen. Voor twee miljoen dollar stemt Mac in. Hij gaat op pad met de klanten van Carlos, de Cubaans-Amerikaanse Sara Ortega, wiens opa het geld in een grot verborg voordat hij naar de VS vluchtte, en de Cubaanse balling Eduardo Valazquez.

2. Stephen King: It

It, het boek uit 1986 staat voor de zevende week op de NYT list. Het speelt in het jaar 1958. In de stad Derry (Maine) verdwijnen niet alleen kinderen, maar ook worden ze vermoord. Bill Denbrough en zijn zes vrienden keren terug naar hun geboortestad. Volgens hen hebben de moorden te maken met een monster dat al vele jaren in de riolering van de stad huist. Centraal in het verhaal staat Pennywise the Dancing Clown.

3. James Patterson & James O. Born: Haunted

Dit is het 10de boek over detective Michael Bennett. Deze gaat met vakantie in een idyllische plaatsje in een bos in Maine. Helaas komt hij niet aan ontspanning toe. Hij wordt gevraagd mee te helpen bij een onderzoek naar kinderen die verdwenen zijn.  Kinderen van de lokale middelbare school worden in verband gebracht met drugsgebruik.

4. Ken Follett: A Column of Fire

Dit deel is het vervolg op The Pillars of the Earth en World Without End, twee verhalen die zich afspelen in de middeleeuwen en wel in de fictieve stad Kingsbridge. De scope van dit derde deel gaat veel verder dan die van de eerste twee delen die over Kingsbridge gaan. In het derde deel gaat het over de godsdienststrijd in de tweede helft van de 16de eeuw in Engeland en Frankrijk.

5. Jan Karon: To Be Where You Are

Dit is het 14de deel in de 'Mitford'-reeks. Tim Kavanagh is al meer dan tien jaar met pensioen. Hij blijft net als zijn vrouw, Cynthia, actief. Hun zoon Dooley probeert zijn dierenartspraktijk uit te bouwen en zijn vrouw Lace schildert. Dooley en Lace komen in een financiële crisis terecht. Jack Tyler, hun vier jaar oude zoon, houdt iedereen elke minuut bezig. Drie generaties Kavanaghs maken heel wat mee.

cb02f78ee854e5d654623d1f89c9b45b.jpg

6. David Lagercrantz: The Girl Who Takes an Eye for an Eye

In The Girl Who Takes an Eye for an Eye komen het verleden van Lisbeth Salander en de geschiedenis achter haar beroemde drakentattoo aan de orde. Lisbeth zit in de vrouwengevangenis, waar de journalist Mikael Blomkvist haar elke week komt bezoeken. Daarbij worden de geheimen uit haar jeugd ontrafeld. Lisbeth blijkt niet meer het kwetsbare meisje van Stieg Larssons eerste boek, maar strijdbaar en stoer te zijn geworden.

7. John le Carré: A Legacy of Spies

Le Carré brengt Alec Leamas, Jim Prideaux, George Smiley en Peter Guillam uit zijn vorige boeken terug om hun activiteiten uit de tijd van de koude oorlog te rechtvaardigen tegenover de nieuwe generatie die nu aan het roer staat.

8. Margaret Atwood: The Handmaid's Tale

Dit boek was een paar weken uit de lijst verdwenen, maar staat er nu weer - voor de 24ste keer - op. The Handmaid’s Tale stamt uit 1985 en gaat over Offred. Ze is een "dienstmeisje" in een futuristische wereld, waarin na een burgeroorlog de burgerrechten gereduceerd zijn. Als ambtenaar is het Offreds taak om voor de Commander en zijn vrouw, Serena Joy, een baby te krijgen. Als dit gebeurd is, moet ze dit voor een andere hoogwaardigheidsbekleder doen tot ze geen kinderen meer kan dragen. In dat geval belandt ze in de laagste klasse vrouwen.

9. Kyle Mills: Enemy of the State

De VS sloot een deal met Koning Faisal om de betrokkenheid van de Saoedische regering bij de aanslagen van 9/11 geheim te houden op voorwaarde dat de Saoedi's olie zouden blijven leveren en de bij de aanslag betrokkenen zouden straffen. De Amerikaanse president krijgt de indruk dat Faisal zich niet aan deze afspraak wil houden. Mitch Rapp neemt ontslag bij de CIA en wordt op pad gestuurd om met een stel huurlingen orde op zaken te stellen. Hij probeert de relatie tussen de Saudische regering en IS te ontrafelen. Wanneer hij hierin dreigt te slagen, wordt Rapp zelf degene op wie gejaagd wordt.

10. Lisa Wingate: Before We Were Yours

Voor de 8ste keer op de lijst. Het boek is gebaseerd op een van Amerika's meest beruchte real-life schandalen. Georgia Tann, directeur van een adoptieorganisatie in Memphis, liet kinderen van arme ouders ontvoeren om deze kinderen vervolgens aan rijke families te verkopen.

25b61d11201c0ea9af2b1303009707c6.jpg

De Top 10 is gebaseerd op gegevens gepubliceerd in de Book Review van The New York Times, Sunday October 8, 2017.

Tekst: Onno van Rijen



Reacties op: Onno’s New York Times Fiction Best Sellers Notes Week 40

Meer informatie

Gerelateerd