Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onno's NYT Best Sellers List Special: Young Adults Only

op 05 oktober 2017 door

The New York Times presenteert wekelijks een Top 10 van Young Adults Hardcovers. Het is een mooie mengeling van Fantasy, Science Fiction, Feelgood, Crime en zelfs Non-Fiction. Het kan niet missen, hier zit vast wel iets leuks voor je bij.

Deze ranglijst uit de NYT van 8 oktober 2017 heeft betrekking op de verkopen van de week die eindigt op 23 september 2017.

1. Kendare Blake: One Dark Throne

Dit is het tweede deel in de 'Three Dark Crowns'-serie. Het gaat verder waar het eerste deel eindigde. De drie zussen smeden allianties en proberen tegelijk elkaar te vermoorden in hun jacht op de kroon. Katharine, eens de zwakke zus, blijkt sterker dan ooit tevoren. Arsinoe moet ontdekken hoe ze haar talent kan gebruiken zonder dat de anderen het in de gaten hebben. En Mirabella, ooit de sterkste zus, krijgt het zwaar te verduren. Wie van de drie zal zegevieren?

2. Angie Thomas: The Hate U Give

Voor de 30ste week op de lijst. Dit boek is geïnspireerd door de Black Life Matter beweging die strijdt tegen het geweld dat met name politie agenten plegen tegen ongewapende zwarte mensen, alsmede tegen raciale ongelijkheden in het rechtssysteem.

De 16-jarige Starr Carter ziet dat haar jeugdvriend Khalil 's nachts wordt doodgeschoten door een politie agent. Ze is bang om te getuigen omdat het haar leven in gevaar kan brengen. Zij is echter de enige die gezien heeft wat er gebeurd is. De verontwaardiging in de zwarte gemeenschap is groot. In de pers wordt Khalill afgeschilderd als een crimineel. Sommige politieagenten proberen Starr en haar familie te intimideren. Iedereen wil weten wat er die nacht echt gebeurd is. De enige persoon die daarop antwoord kan geven is Starr.

3. Leigh Bardugo: Wonder Woman: Warbringer

Dit is het eerste deel van de nieuw 'DC Icons'-reeks. Alia Keralis bevindt zich aan boord van een schip in de buurt van het eiland waar Diana en haar Amazone-zussen wonen wanneer een bom ontploft. Diana trekt haar uit het schip, maar ontdekt al snel dat haar heldendaad kan leiden tot een ramp voor zowel de mensheid als de Amazones. Alia, een afstammeling van de beruchte Helen van Troy, brengt namelijk overal waar ze komt oorlog en dood ofwel hel en verdoemenis. Diana en Alia gaan strijden om elk haar wereld te redden.

4. Marie Lu: Warcross

Emika Chen is hacker en premiejager. Nadat haar vader is overleden houdt ze financieel het hoofd boven water door kleine criminelen bij de politie aan te brengen. Ze denkt een grote slag te slaan door het Live gehouden Warcross-kampioenschap te hacken, maar komt daardoor in de problemen. Warcross is een virtual reality combat game gemaakt door jonge miljardair, Hideo Tanaka. Miljoenen mensen spelen dit spel. Voor Emika komt het onverwacht dat Hideo haar een undercover job aanbiedt. Als speler en spion in Warcross moet ze ewen hacker in Tokyo zien op te sporen. Ze belandt in een wereld waarvan ze alleen maar kon dromen. Haar wacht een sinistere ontknoping met grote gevolgen voor het hele Warcross-imperium. Dit is deel één van een nieuwe reeks.

5. Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula

Het tweede boek in de 'Stalking Jack the Ripper'-reeks. Nadat in het eerste boek Stalking Jack the Ripper de ware identiteit van Jack the Ripper aan het licht is gekomen, verlaat Audrey Rose Wadsworth haar huis in Londen. Samen met de arrogante, maar charmante Thomas Cresswell, reist ze naar een kasteel in Roemenië, waar ze als enige vrouwelijke student forensische geneeskunde gaat studeren. Dit kasteel was eens de thuisbasis van Vlad de Impaler, beter bekend als Prins Dracula. Audrey wordt al snel geconfronteerd met een hoop bloed. Ze kan meteen met Thomas aan de slag om de moorden te onderzoeken.

28abb8be6301afc7c4af20831a075f21.jpg


6. Bernie Sanders: Bernie Sanders Guide to Political Revolution

Senator en presidentskandidaat Bernie Sanders strijdt voor rechtvaardigheid op het gebied van economie, milieu, gezondheid en sociale zaken. In dit boek legt hij uit hoe dit te bereiken om zo een eerlijke toekomst voor alle Amerikanen en met name de jongere generatie te realiseren.

7. Karen M. McManus: One of Us is Lying

Simon heeft een roddelblog. Hierin bespreekt hij alle onfrisse zaken die op school gebeuren. Veel leerlingen zijn hem daarom liever kwijt dan rijk. Op een middag moet Simon samen met nog vier medeleerlingen op school nablijven. De anderen zijn Cooper, de sterspeler die moet kiezen tussen de universiteit en de honkbalcompetitie, het slimme meisje Bronwyn die naar de Yale-univsiteit wil, de fotogenieke, populaire Addy en Nate, de kleine crimineel die in drugs handelt. Ze worden gestraft omdat een van hen een mobieltje meegenomen heeft in de klas. Alle vijf ontkennen; ze kunnen niet begrijpen waarom ze niet geloofd worden.

Tijdens het nablijven komt Simon te overlijden. Blijkbaar is geen sprake van een ongeluk. Uit onderzoek blijkt dat Simon van plan was om artikelen over Cooper, Bronwyn, Addy en Nate te publiceren die erg negatief voor hen waren. Daardoor komt ieder van het viertal in aanmerking als verdachte van de moord op Simon. Alle vier hebben ze een geheim en zijn bereid dit tegen elke prijs geheim te houden.

8. Kristin Cashore: Jane, Unlimited

Jane's tante Magnolia is gestorven op een recente reis naar Antarctica. Het gevolg is dat de 18 jarige Jane niet weet wat te doen; ze loopt met haar ziel onder de arm. Ze gaat op uitnodiging van de rijke Kiran Thrash naar zijn landhuis, genaamd Tu Reviens, dat op een eiland gelegen is. Jane heeft haar tante beloofd in te stemmen als iemand Jane voor een verblijf op Tu Reviens zou uitnodigen. Daar aangekomen treft ze een stel vreemde snuiters, waaronder Colin (Kirans partner), Ravi (Kirans tweelingbroer), Octavian (Kirans en Ravi's vader), Lucy (Ravi's partner) die kunstdiefstallen oplost, Patrick die voor hen werkt en zijn zus Ivy. Alles gaat goed totdat plotseling twee beroemde kunstwerken verdwenen zijn. Jane wil het uitzoeken, maar wat ze niet weet is dat Tu Reviens haar leven zal veranderen. Haar worden keuzes geboden die de verdere loop van haar leven kunnen bepalen. Ze kan verliefd worden, ze kan haar leven verliezen, ze kan zich persoonlijk tegenkomen. Bij Tu Reviens is alles mogelijk.

9. Cassandra Clare: Lord of Shadows

Nadat Cassandra Clare's Lady Midnight meer dan een jaar op de bestsellerslijst heeft gestaan, staat haar Lord of Shadows nu ook al weer voor de 18de week op deze lijst. Nadat Emma Carstairs haar ouders in Lady Midnight uiteindelijk heeft gewroken, dacht ze eindelijk rust te hebben. Van de ene kant verlangt ze naar haar parabatai Julian Blackthorn, aan de andere wil ze hem beschermen tegen de ernstige gevolgen voor hem om als parabatai een relatie te hebben. Daarom is ze zijn broer Mark gaan daten. Het probleem is dat Mark de afgelopen vijf jaar in faerie gevangen zat. Kan hij ooit weer een Shadowhunter zijn? En de faerie rechtbanken zittenn niet stil. Aan de eisen van de Shadowhunters zal niet worden toegegeven. Klem tussen de eisen van Faerie en de wetten van de Clave moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om samen alles wat ze liefhebben te verdedigen, voordat het te laat is.

10. Sarah Dessen: Once and for All

Louna, de dochter van een weddingplanner, weet alles van trouwpartijen. Alle mogelijke vormen heeft ze gezien. Ze is cynisch geworden ten aanzien van de afloop van huwelijken. Haar eerste liefde is slecht afgelopen. Daarom houdt ze haar volgende date Ambrose op afstand. Deze laat zich echter niet ontmoedigen door haar houding. Hij weet wat hij wil en dat is haar.

1654e7f093cb74bd3893d6fbb912cfdb.jpg

De Top 10 is gebaseerd op gegevens gepubliceerd in de Book Review van The New York Times, Sunday October 8, 2017.

Tekst: Onno van Rijen



Reacties op: Onno's NYT Best Sellers List Special: Young Adults Only

Meer informatie

Gerelateerd