Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onno’s NYT Fiction Best Sellers & Young Adult Notes Week 43

op 29 oktober 2017 door

In vergelijking met vorige week is er weinig veranderd in de Top 10 van de Combined Print & E-book Fiction List. Er zijn twee nieuwe boeken in de Top 10 verschenen: Fairytale van Danielle Steel op nummer 3 en The Rules of Magic van Alice Hoffman op nummer 10.

Daarom som ik deze keer alleen de top 10 boeken op en vertel ik iets over de twee nieuwe boeken. Daarna nemen we de laatste Young Adult Top 10 door. En als toegift een mooi verhaal uit deze YA Top 10.

Deze nieuwe ranglijst uit de NYT van 29 oktober 2017 heeft betrekking op de verkopen van de week die eindigt op 14 oktober 2017 en ziet er als volgt uit:

  1. Dan Brown: Origin
  2. Rupi Kaur: The Sun and her Flowers
  3. Danielle Steel: Fairytale
  4. Kristin Hannah: The Nightingale
  5. Stephen King: It
  6. Nelson DeMille: The Cuban Affair
  7. Stephen King and Owen King: Sleeping Beauties
  8. Ken Follett: A Column of Fire
  9. Harlan Coben: Don't Let Go
  10. Alice Hoffman: The Rules of Magic

Voor de inhoud van deze boeken zie de NYT notes van vorige week 42.

De nieuwkomers:

Danielle Steel: Fairytale (op 3)

Bij Christophe Lammenais zit de wijn in zijn genen. Zijn familie produceert al decennialang wijn. Hij gaat naar Stanford om wijnbouw te studeren. Hier ontmoet hij de liefde van het leven, Joy. Hij wordt ook verliefd op de Napa Valley. Ze trouwen en gaan er druiven verbouwen. Hij bouwt er een huis noemt het Château Joy. Ze krijgen een dochter, Camille.

Als Camille 17 jaar is, gaat ze naar Stanford. Bij Joy. die dan 40 jaar is, wordt borstkanker gediagnosticeerd. Na aanvankelijk succesvol te zijn behandeld, overlijdt ze toch aan deze ziekte. Enige tijd later treft Christophe Gravin Maxine de Pantin. Christophe valt voor de avances van Maxine. Ze trouwen tegen de zin van Camille.

Een boek voor iedereen die van moderne Cinderella/Assepoester verhalen houdt.

Alice Hoffman: The Rules of Magic (op 10)

De kinderen Franny, Bridget (Jet) en Vincent Owens worden door hun ouders gedwongen zich aan bepaalde regels te houden om te vermijden dat ze vervloekt worden. Op de familie Owens rust sinds 1620 een vloek, nadat hun voorouder Maria Owens van hekserij beschuldigd werd omdat ze van de verkeerde man hield. Haar afstammelingen mogen niet verliefd worden.

Moeder Susanna houdt er strenge regels op na: haar kinderen mogen niet in het maanlicht wandelen, mogen geen boeken over magie lezen en mogen niet verliefd worden. Susanna weet dat haar kinderen anders zijn. Franny kan met vogels praten, Jet kan de gedachten van mensen lezen en Vincent is een charmeur. Ze gaan de grenzen opzoeken. Wanneer ze hun tante Isabelle bezoeken, ontdekken ze familiegeheimen en beginnen ze de waarheid te begrijpen. Terug in New York proberen ze te vermijden dat ze de familievloek over zich heen krijgen.

Ook al houd je niet van magie, toch maar lezen!

50cb7c3cfc0ce75a5492e5ea2722e068.jpg

En nu de Top 10 van Young Adult Hardcovers van week 43. Drie ervan heb ik gelezen. Ze zijn alle drie het lezen zeker waard. The Language of Thorns van Leigh Bardugo, een boek dat ik nog niet gelezen heb, lijkt me een stel hele leuke verhalen. Eén van die verhalen kun je hieronder bij de informatie over dit boek vinden.

1. John Green: Turtles All the Way Down

Aza Holmes is een 16-jarig meisje dat lijdt aan angststoornissen. Zij is geobsedeerd door een snee in haar vinger en blijft in haar gedachten bezig met de bacteriën die zich in haar lichaam bevinden of daar willen binnen dringen. Met haar vriendin Daisy Ramirez probeert ze een beloning van 100.000 dollar binnen te halen. Dit bedrag is uitgeloofd voor de opsporing van Russell Pickett: een miljardair die fraude heeft gepleegd en spoorloos is verdwenen. Aza kent zijn zoon Davis nog van vroeger toen zij deelnamen aan een uitje, genaamd Sad Camp, voor kinderen die een familielid verloren. Nu de vader van Davis verdwenen is en zijn moeder jaren geleden overleden is, moet Davis voor zichzelf en zijn 13-jarige broer Noah zorgen. Aan geld ontbreekt het hen niet. Hun vaders fortuin zullen ze echter niet erven, want dat laat hij na aan zijn tuatara Dat is een op een hagedis lijkend reptiel. Op aandringen van Daisy zoekt Aza Davis op. Daarop raken Aza en Davis verliefd. Daisy wil verder zoeken naar diens vader.

Een verdrietig, maar tegelijk ook humoristisch boek. In deze recensie kun je verder lezen wat ik van dit boek vind.

2. Maggie Stiefvater: All the Crooked Saints

In de woestijn van Colorado woont de familie Soria. Ze kunnen hele bijzondere wonderen verrichten. Overal komen mensen vandaan voor zo'n wonder. Maar in feite moeten de pelgrims het zelf opknappen. De Sorias mogen niet zelf direct of indirect helpen, anders hebben ze een probleem.

Drie neven en nichten spelen een hoofdrol: Beatriz, een meisje zonder gevoelens, Joaquin, een aspirant radio-DJ onder de naam Diablo Diablo en Daniel, de heilige die voor de wonderen zorgt.

Maar wat gebeurt er wanneer een Soria verliefd wordt op een pelgrim? Dit boek moet je lezen om erachter te komen!

3. Angie Thomas: The Hate U Give

Voor de 33ste week op de lijst! Dit boek is geïnspireerd door de Black Lives Matter beweging die strijdt tegen het geweld dat met name politieagenten plegen tegen ongewapende zwarte mensen, alsmede tegen raciale ongelijkheid in het rechtssysteem.

De 16-jarige Starr Carter zit bij haar jeugdvriend Khalil in de auto wanneer Khalil 's nachts door een politieagent wordt doodgeschoten. Ze is bang om te getuigen omdat het haar leven in gevaar kan brengen. Zij is echter de enige die precies gezien heeft wat er gebeurd is. De verontwaardiging in de zwarte gemeenschap is groot. In de pers wordt Khalil afgeschilderd als een crimineel. Sommige politieagenten proberen Starr en haar familie te intimideren. Iedereen wil weten wat er die nacht echt gebeurd is. De enige persoon die daarop antwoord kan geven is Starr.

Een actueel boek over rassentegenstellingen. Het is wel fictie, maar tegelijk heel realistisch. Dit vind ik ervan.

4. Leigh Bardugo: Wonder Woman: Warbringer

Voor de zevende week op de lijst. Dit is het eerste deel van de nieuw 'DC Icons'-reeks. Alia Keralis bevindt zich aan boord van een schip in de buurt van het eiland waar Diana en haar Amazone-zussen wonen wanneer er een bom ontploft. Diana trekt haar uit het schip, maar ontdekt al snel dat haar heldendaad kan leiden tot een ramp voor zowel de mensheid als de Amazones. Alia, een afstammeling van de beruchte Helena van Troje, brengt namelijk overal waar ze komt oorlog en dood ofwel hel en verdoemenis. Diana en Alia gaan strijden om ieder hun wereld te redden.

Ingrediënten: feminisme, Griekse mythologie, humor.

5. Joey Graceffa: Elites of Eden

Dit is het vervolg op Children of Eden. Dit tweede deel gaat over twee meisjes met twee heel verschillende persoonlijkheden. Yarrow is een elitair meisje dat het iedereen op de exclusieve Oaks-kostschool moeilijk maakt. Rowan is een durfal. Als een illegaal tweede kind is zij een bedreiging voor de samenleving. Nadat haar vader zijn familie verraden heeft en nadat haar moeder vermoord is, ontdekt Rowan dat er een heleboel mensen zijn die op haar lijken. Veilig in een ondergronds heiligdom vindt Rowan vriendschap. Maar als ze gevangen wordt, wordt haar lot onzeker.

Wanneer de aarde is vernietigd, leven ze in een nieuwe wereld genaamd Eden. Wanneer de twee meisjes ontdekken wat hen bindt, verandert dit hun leven.

Een mooi verhaal voor iedereen die van verhalen over romantiek, avontuur en mysterie houdt.

6b2978afd86226787161d06d00e10e4e.jpg

6. Marie Lu: Warcross

Voor de vijfde week op de lijst. Emika Chen is hacker en premiejager. Nadat haar vader is overleden houdt ze financieel het hoofd boven water door kleine criminelen bij de politie aan te geven. Ze denkt een grote slag te slaan door het live gehouden Warcross-kampioenschap te hacken, maar komt daardoor in de problemen. Warcross is een virtual reality combat game gemaakt door jonge miljardair, Hideo Tanaka. Miljoenen mensen spelen dit spel. Voor Emika komt het onverwacht dat Hideo haar een undercover job aanbiedt. Als speler en spion in Warcross moet ze een hacker in Tokyo zien op te sporen. Ze belandt in een wereld waarvan ze alleen maar kon dromen. Dit is deel één van een nieuwe reeks.

Je bent vast benieuwd naar de sinistere ontknoping die grote gevolgen voor het hele Warcross-imperium heeft.

7. Kendare Blake: One Dark Throne

Dit is het tweede deel in de 'Three Dark Crowns'-serie. Het gaat verder waar het eerste deel eindigde. De drie zussen smeden allianties en proberen tegelijk elkaar te vermoorden in hun jacht op de kroon. Katharine, eens de zwakke zus, blijkt sterker dan ooit tevoren. Arsinoe moet ontdekken hoe ze haar talent kan gebruiken zonder dat de anderen het in de gaten hebben. En Mirabella, ooit de sterkste zus, krijgt het zwaar te verduren.

Wie van de drie zal zegevieren?

8. Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula

Het tweede boek in de 'Stalking Jack the Ripper'-reeks. Nadat in het eerste boek Stalking Jack the Ripper de ware identiteit van Jack the Ripper aan het licht is gekomen, verlaat Audrey Rose Wadsworth haar huis in Londen. Samen met de arrogante, maar charmante Thomas Cresswell reist ze naar een kasteel in Roemenië waar ze als enige vrouwelijke student forensische geneeskunde gaat studeren. Dit kasteel was eens de thuisbasis van Vlad de Spietser, beter bekend als Prins Dracula. Audrey wordt al snel geconfronteerd met een hoop bloed. Ze kan meteen met Thomas aan de slag om de moorden te onderzoeken.

Of toch maar eerst deel nummer 1 lezen: Stalking Jack the Ripper?

9. Leigh Bardugo: The Language of Thorns

Geïnspireerd door mythen, sprookjes en folklore heeft Leigh Bardugo een mooie verzameling van zes korte verhalen geschreven. Ze gaan over verraad, wraak en liefde in een wereld van magie. Drie van de zes verhalen zijn nieuw. Ze zijn voorzien van fraaie illustraties gemaakt door Sara Kipin. Klassieke sprookjes als De Kleine Zeemeermin en Hans en Grietje vormden de inspiratiebron; de verhalen van Bardugo lopen echter heel anders af.

De zes verhalen zijn:

  • 'Ayama and the Thorn Wood' over een klein koninkrijk waar de koning en zijn vrouw twee zonen hebben. De een is geliefd; de ander door zijn uiterlijk niet. Deze laatste ontmoet een meisje. Maar uiterlijk blijkt niet belangrijk.
  • 'The Too-Clever Fox' over de slimme vos in Ravka. Hij ziet er niet uit, maar is wel slim en geestig.
  • 'The Witch of Duva': een spookachtig verhaal over een dorp dat rouwt om meisjes.
  • 'Little Knife' over schoonheid en over hebzuchtige mensen.
  • 'The Soldier Prince' ofwel de Notenkraker opnieuw verteld, maar dan anders.
  • 'When Water Sang Fire' over twee meisjes die onder de zee leven.

Om een idee te krijgen hoe de verhalen zijn, kun je hier The Witch of Duva lezen.

10. Karen M. McManus: One of Us is Lying

Voor de 17de week op de lijst. Simon heeft een roddelblog. Hierin bespreekt hij alle onfrisse zaken die op school gebeuren. Veel leerlingen zijn hem daarom liever kwijt dan rijk. Op een middag moet Simon samen met nog vier medeleerlingen op school nablijven. De anderen zijn Cooper, de sterspeler die moet kiezen tussen de universiteit en de honkbalcompetitie, het slimme meisje Bronwyn die naar de universiteit van Yale wil, de fotogenieke, populaire Addy en Nate, de kleine crimineel die in drugs handelt. Ze worden gestraft omdat ze mobieltjes hebben meegenomen in de klas. Alle vijf ontkennen; ze kunnen niet begrijpen waarom ze niet geloofd worden.

Tijdens het nablijven komt Simon te overlijden. Blijkbaar is geen sprake van een ongeluk. Uit onderzoek blijkt dat Simon van plan was om artikelen over Cooper, Bronwyn, Addy en Nate te publiceren die erg nadelig voor hen zouden zijn. Daardoor komt ieder van het viertal in aanmerking als verdachte van de moord op Simon. Alle vier hebben ze een geheim en zijn bereid dit tegen elke prijs geheim te houden.

Leuk om te lezen, zo blijkt uit mijn recensie.

a70c76f140aa029e709097dac73503e7.jpg

De Top 10 is gebaseerd op gegevens gepubliceerd in de Book Review van The New York Times, Sunday October 29, 2017. Tekst: Onno van Rijen



Reacties op: Onno’s NYT Fiction Best Sellers & Young Adult Notes Week 43

Meer informatie

Gerelateerd