Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2018/2 Part Two

op 07 april 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 2 met de favorieten uit de Ready to Read van Onno, Demi en Lotte.

cc27c439cdfdafd9bcbf1d0089b93f53.jpg

Onno

Het eerste boek dat mij erg aanspreekt is The Perfect Mother van Aimee Molloy, een voor mij nog onbekende schrijfster. Het is een psychologische thriller over een groep vrouwen die in dezelfde maand een kind gekregen hebben. Twee keer per week gaan ze met hun kinderwagen wandelen. Wanneer ze een keer samen in een lokaal café borrelen, wordt een van de baby's ontvoerd. Waarom juist die ene baby en wat zit erachter? Ik hoop er binnenkort achter te komen; nog even wachten op het boek.

The Hate U Give van Angie Thomas vond ik een prachtig boek. In mijn artikel over dit boek meldde ik al dat ik uitkeek naar haar tweede boek. Dat komt er nu aan. Het is getiteld On the Come Up

Eind juli verschijnt een nieuw boek van Kara Thomas met als titel The Cheerleaders. Ze schrijft young adult mystery novels, een genre waarvan ik kan genieten. In het verhaal vertelt Monica dat ze te weten wil komen wat haar zus echt is overkomen. Ze gelooft er namelijk niet in dat haar zus, die cheerleader was, zelfmoord heeft gepleegd. En voordat zij stierf waren al vier andere cheerleaders om het leven gekomen…

Sophie Hannah heeft al heel wat boeken geschreven, maar tot op heden heb ik nog geen boek van haar gelezen. Een mooie gelegenheid om dit te gaan doen is de verschijning van haar derde boek in een serie die Agatha Christie's Hercule Poirot reeks voortzet. De titel is The Mystery of Three Quarters. Een vrouw wacht Poirot op omdat ze kwaad op hem is. Ze zegt dat Poirot haar onterecht van de moord op Barnabas Pandy beschuldigt. Poirot heeft echter nooit van Pandy gehoord. Een man blijkt eveneens een brief te hebben ontvangen waarin Poirot hem van de moord op Pandy beschuldigt. Poirot heeft dus wat om uit te zoeken. Ik ben benieuwd of Sophie Hannah wat flitsender schrijft dan Agatha Christie.

Mijn vijfde en laatste boek is Snap van Belinda Bauer. Ook deze schrijfster is nieuw voor mij, terwijl er al zeven boeken op haar naam staan. In een auto met pech wachten drie kinderen op hun moeder die hulp is gaan halen. Hun moeder komt echter niet terug, waarna de kinderen haar beginnen te zoeken. Het lijkt een angstaanjagend verhaal.

55474185c9df9a1a285010cd50f95237.jpg

Demi:

Het was wederom lastig om te kiezen tussen al die leuke boeken, maar uiteindelijk kwam ik op dit gevarieerde lijstje. Ten eerste kijk ik heel erg uit naar Metamorphica van Zachary Mason. Ik ben heel erg geïnteresseerd in mythologie en ik ben benieuwd hoe Mason zijn eigen versie van de Metamorphoses van de Romeinse dichter Ovid heeft geschreven. De verhalen van o.a. Narcissus en Koning Midas worden bewerkt. Gaaf! Enkele andere boeken over Griekse mythologie waar ik naar uitkijk zijn The Silence of the Girls van Pat Barker en een nieuwe uitgave van The Penelopiad van Margaret Atwood. Beide boeken belichten het vrouwelijke perspectief tijdens de gebeurtenissen in the Iliad van Homer

Een ander onderwerp waar ik dol op ben zijn bewerkte sprookjes - het liefst zo duister en origineel mogelijk, al zijn deze verhalen natuurlijk wel in de verte gebaseerd op een sprookje. Spinning Silver van Naomi Novik neemt het sprookje van Repelsteeltje/Rumpelstiltskin en verandert het in een uniek nieuw verhaal. Zes verschillende perspectieven en een verhaal met meerdere lagen worden beloofd. Ik ben heel benieuwd! 

Een ander boek waar mijn oog op viel was The House on Half Moon Street van Alex Reeve. Het verhaal speelt zich af in de Victoriaanse Tijd in Londen en volgt een transgender hoofdpersonage. Leo Stanhope is de assistent van een lijkschouwer die een moordenaar moet zien te ontmaskeren zonder zijn eigen toekomst op het spel te zetten - een heel interessante situatie en setting en er wordt een heel sfeervol boek beloofd dat ook nog eens een debuut is. Het klinkt in ieder geval al heel goed!

Toil & Trouble van Tess Sharpe bevat 17 verhalen in hedendaagse, historische en futuristische settingen. Ze draaien allemaal om vrouwen en hekserij, waarin o.a. diversiteit, seksualiteit en religie grote rollen spelen. Alles rondom hekserij door de eeuwen heen wordt behandeld lijkt het wel en ik ben heel benieuwd wat ik van deze 17 verhalen mag verwachten. Normaal ben ik niet zo van de korte verhalen, maar deze kan ik niet laten gaan!

Als laatste ben ik benieuwd naar het derde (en laatste?) deel in de 'Trials of Apollo' serie van Rick RiordanThe Burning Maze. De god Apollo werd in het begin van het eerste boek naar de aarde gegooid in de gedaante van een menselijke jongen genaamd Lester. Als straf van Zeus moet hij dus als sterveling door het leven (wat hem al vaker is overkomen) totdat Zeus zijn straf opheft. Dit leverde in de eerste twee boeken al veel humor en interessante passages op: Apollo houdt namelijk heel veel van zichzelf, maar natuurlijk leert hij nu om ook meer om anderen te geven. Zo is er het meisje Meg, dochter van Demeter, dat een doorn in Apollo's oog is (gelukkig alleen figuurlijk). Ik verwacht een spannend derde boek en hopelijk is dit nog niet het laatste deel.

959a14a95c2489c97532a117a3d85f2f.jpg

Lotte

Spinning Silver van Naomi Novik staat zonder twijfel op nummer 1 in mijn lijstje. Vorig jaar las ik Uprooted van dezelfde schrijfster en ik vond het echt een van de beste boeken die ik in 2017 gelezen heb. Niet lang daarna zag ik dat dit boek zou uitkomen en ik was meteen verkocht. Ik hou sowieso van hervertellingen en over Repelsteeltje heb ik nog niet veel gelezen. Ik ben dus heel benieuwd.

Verder wil ik graag The Smoke Thieves van Sally Green lezen. "A princess, a traitor, a soldier, a hunter and a thief." Dat was de enige zin die ik nodig had. Nadien stond hij meteen op mijn lijst. Ik heb ook al goede dingen gehoord over de schrijfster haar eerdere trilogie, waarvan Half Bad het eerste deel is, dus deze kan alleen maar goed zijn, toch?

Nummer drie is Toil & Trouble van Tess Sharpe. Dit boek heb ik toegevoegd omdat het over heksen gaat. Er komen veel heksen voor in boeken, maar ze worden vaak heel anders uitgewerkt. Soms zijn ze heel lelijk of gemeen; andere keren zijn ze juist heel knap of goed. Of ze zijn eigenlijk net als ons, zoals in Harry Potter. Ik vraag me af wat voor soort heksen ik nu zal tegenkomen. Ook het idee om heksen in een modern jasje te steken, spreekt me aan. Zo ben ik grote fan van de serie Sherlock.

Dan staat ook LIFEL1K3 van Jay Kristoff nog op mijn lijst. De schrijver zegt er zelf dit over: “Romeo and Juliet meets Bladerunner, while Fury Road plays a guitar solo in the background.” Ik heb echt geen idee wat ik ervan moet verwachten, maar mijn interesse is wel gewekt. Tel daarbij op dat het over robots in de toekomst gaat en dat ik het hoofdpersonage meteen intrigerend vond. Dat maakt van dit boek een winnaar.

De laatste was het lastigste. Ik had eigenlijk een top 10 nodig. Of een top 20. Ik heb lang getwijfeld. Smoke in the Sun van Renée Ahdieh wil ik heel graag lezen, en ook A Court Of Frost And Starlight natuurlijk, maar uiteindelijk ging ik voor Legendary Ladies van Ann Shen. Ik hou van de Griekse en Romeinse mythologie. Maar sinds ik Norse Mythology van Neil Gaiman heb gelezen, is mijn interesse voor andere culturen gewekt. Nu wil ik ook graag andere mythologieën leren kennen en ik denk dat dit boek een goed boek is om mee te starten. Dat het zo mooi geïllustreerd is, helpt natuurlijk ook.

Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan.                                              

Welke boeken heb jij na wikken en wegen, strepen en schrappen - want je kunt niet álles uit de Ready to Read lezen - op jouw TBR lijst gezet? Wat zijn jouw absolute favorieten? Laat het ons hieronder weten! Ben je benieuwd naar wat andere Readers op hun lijstje hebben gezet? Dan kun je deel 1 hier vinden.



Reacties op: Ready to Read 2018/2 Part Two

Meer informatie

Gerelateerd