Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Singles Day

op 11 november 2017 door

Het is de elfde van de elfde en dat betekent dat het Singles Day is. Daarom besteedt de Readers Club vandaag extra aandacht aan alleenstaanden, alleengaanden etc. Als single ben je natuurlijk, vooral als vrouw van in de dertig, helemaal niet gelukkig (happy single: ha!) en wanhopig op zoek naar een vriend of vriendin. Of is het juist lekker om met niemand rekening te hoeven houden? Samen of alleen, wat je ook fijn vindt, er is overal wel een boek voor te vinden!

Door Lieke

Het vinden of vermijden van liefde

How to Fall in Love Cecelia Ahern

Hoewel dit boek zeker romantisch is, gaat het in eerste instantie niet om het verliefd worden op een persoon, maar om het opnieuw verliefd worden op je eigen leven.

Als Christine ’s avonds laat Adam tegenkomt, staat hij op het punt om van een brug te springen. Christine slaagt erin om hem naar beneden te praten. Om te voorkomen dat Adam een nieuwe poging waagt, sluiten ze een deal. Adam geeft Christine tot zijn 35ste verjaardag de tijd om hem weer verliefd te laten worden op zijn leven. Er is maar één probleem: Adams verjaardag is al over twee weken. Zal het haar lukken?

They say lightning never strikes twice. Untrue.

Genre: Feelgood.

Factoid: How to Fall in Love speelt zich af in Dublin, dus als je Ierland nog af moet vinken voor de Landenchallenge

How Not to Fall in Love, ActuallyCatherine Bennetto

De hoofdpersoon in deze roman heeft een verliefdheid nodig zoals een vis een fiets nodig heeft.

Emma heeft een baan in de televisiewereld als tweede regie assistent. Correctie: ze hád een baan. Nu is ze werkloos, zwanger en single. Gelukkig blijkt ze ook een schattige cottage te erven. Dat betekent dat ze opeens opgescheept zit met een excentrieke tachtiger als buurman, een aantrekkelijke huurder en een aankomende baby. Emma is vastbesloten zich klaar te stomen tot geschikte moeder. Ze moet alleen eerst nog even voor zichzelf leren zorgen.

‘CUT! WHERE IS FIGHTING PROSTITUTE NUMBER THREE?’

Genre: Feelgood.

Factoid: How Not to Fall in Love, Actually is het romandebuut van Catherine Bennetto. Voordat ze begon met schrijven, was Bennetto werkzaam als – je raadt het nooit – tweede regie assistent.

Tips voor nu en de toekomst

How to Be SingleLiz Tuccillo

Weet je niet hoe je single moet zijn? Julie ook niet.

Julie Jenson is 38, woont in Manhattan en is ongebonden. Na een redelijk rampzalige girls’ night out komt ze tot de realisatie dat ze eigenlijk helemaal niet weet hoe ze single moet zijn. Of in ieder geval niet hoe ze single én gelukkig moet zijn. Haar vriendinnen kunnen haar niet mee helpen, want zij zijn net zo slecht in alleen-zijn als Julie. Daarom besluit Julie om op onderzoek uit te gaan: hoe gaan vrouwen uit andere landen om met hun single bestaan?

It’s the most annoying question and they just can’t help asking you. Why are you single?

Genre: Feelgood.

Factoid: How to Be Single is vorig jaar verfilmd met Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) en Rebel Wilson (Pitch Perfect) in de hoofdrollen.

How to Have an Almost Perfect Marriage Mrs Stephen Fry

Leuk voor iedereen, want, wel of geen relatie, alles is beter dan dit huwelijk.

Stephen Fry ken je waarschijnlijk als een intelligente, welbespraakte acteur – van o.a. Blackadder, de laatste twee ‘Hobbit’ films – die ook nog eens erg goede boeken schrijft. Maar niets is minder waar! Blijkbaar leidt hij al jaren een geheim leven met zijn vrouw en hun - vijf, zes of zijn het er ondertussen zeven? - kinderen. In How to Have an Almost Perfect Marriage doet Mrs Stephen Fry een boekje open over haar echtgenoot en hun perfecte huwelijk. Ze schetst een hilarisch beeld van haar man als zuipende, gokkende glanzenwasser die op Twitter alleen maar onzin verkondigt over zijn zogenaamde acteer- en schrijfcarrière.

Do you, Edna Constance Bathsheba, take Stephen John Elvis to be your lawfully wedded husband? I did.

Genre: Humor, Parodie.

Factoid: Van Stephen Fry is onlangs het boek Mythos verschenen. Hoe doet hij dat toch tussen het doorzakken en kebab eten door?

Titels voor de stereotype single

How to Stop Time Matt Haig

De stereotype single durft ‘s morgens amper in de spiegel te kijken uit angst dat er een nieuwe rimpel bijgekomen is. Zou het niet heerlijk zijn als dat verouderingsproces wat langzamer verliep? Stel die vraag maar eens aan Tom Hazard.

Tom is 439 jaar oud, maar ziet eruit als een veertiger. Vanwege zijn trage veroudering – een ziekte die zich in zijn puberteit heeft geopenbaard – kan Tom nergens lang blijven, omdat hij dan het risico loopt ontmaskerd te worden als ‘freak.’ Eeuwenlang zwerft Tom al over de wereld met de hulp van een geheime organisatie van mede-patiënten. Hij mag niet verliefd worden, want de laatste keer dat hij dat deed liep het rampzalig af.

I am old.

Genre: Fantasy, Science Fiction.

Factoid: How to Stop Time wordt in dit Hot or Not? artikel unaniem als HOT! bestempeld.

How to Tell If Your Cat Is Plotting to Kill You Matthew Inman, The Oatmeal

Vanzelfsprekend is de stereotype single omringd door katten. Dan is het wel zo handig als je weet of die van plan zijn je uit de weg te ruimen.

How to Tell If Your Cat Is Plotting to Kill You staat vol met tips om je kat(ten) te doorgronden. Wat betekent het bijvoorbeeld als ze je kneden met hun pootjes? En die dode dieren die ze bij je afleveren: zijn die bedoeld als cadeau’s of zijn het sinistere waarschuwingen?

Disappearing outdoors for days at a time, returning looking like he just finished a fourth tour of Vietnam. (These are kitty *vision quests.*)

Genre: Humor, Stripboek.

Factoid: Wist je dat het besluipen van grote meubels en apparaten voor katten “caribou hunting practice” is?

Zo zie je maar weer: op ieder potje past een dekseltje. Oftewel, bij elke lezer past een boek. Welke van deze boeken lijkt jou interessant? Of heb je juist hele andere Singles Day leestips voor ons? Nieuw leesvoer is altijd welkom!



Reacties op: Singles Day

Meer informatie

Gerelateerd