Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

'Tis the Night Before Christmas

op 24 december 2019 door

‘Tis de nacht voor kerstmis, en het hele huis

Is in diepe slaap. Luister! Je hoort nog geen muis

En, oh, wat een feest!

De kerstman is al geweest

Want onder de boom

- het is echt geen droom! -

Daar, onder de mooi versierde takjes,

liggen een hoop rechthoekige pakjes

Die ene vorm

is de norm

Hier geen vierkant, cirkel, hexagon of driehoek

Alle pakjes hebben het formaat van… een boek!*

Door Lieke

Dit jaar hebben we de rest van de Hebban VIPs ook uitgenodigd om mee te doen aan Secret Santa 3.0. Iedereen die dit (Engelstalige) feestje mee wilde vieren was welkom. Let’s unpack!

Kimberly (YA) krijgt

The Antidote

Dit boek van Shelley Sackier staat al enige tijd op mijn lijstje. Naast het feit dat het gewoon echt een lust voor het oog is (ik bedoel, kijk eens naar die kleuren en die geweldige edges!) spreekt het verhaal mij ook heel erg aan.

399560cfa498f70b4ae91f0feee70b33.jpg

Mijn favoriete genre is (young adult) fantasy en dit boek wordt aangeraden voor fans van Everless, een boek waar ik absoluut van heb genoten. Ik kan dan ook niet wachten om hier in te duiken en ben zo ontzettend blij dat mijn Secret Santa dit boek voor me heeft uitgekozen!

Anne (Literatuur) gaat genieten van

All the Ever Afters

2019 is voor mij echt het jaar van de hertellingen en daar ben ik inmiddels ook groot fan van (voor zover ik dat nog niet was). Daarom stond dit boek van Danielle Teller al een tijdje op mijn lijstje. Ik geniet van alternatieve vertellingen van de ons zo bekende verhalen uit sprookjes en mythe, zo vond ik dit jaar bijvoorbeeld Circe van Madeline Miller en The Silence of the Girls van Pat Barker al helemaal te gek. Ook las ik al Heartless over de Hartenkoningin uit Alice in WonderlandAll the Ever Afters vertelt het verhaal van de stiefmoeder van Assepoester en nuanceert goed en kwaad. Daarnaast is het omslag natuurlijk prachtig om te zien! Ik ben helemaal blij en heel benieuwd naar hoe dit boek mij gaat bevallen. Dank voor deze mooie actie!

6f79986199ce629f1170169dfddfb4dd.jpg 

Merel (SFF) waant zich in winterse sferen dankzij

The Bear and the Nightingale

Wat ben ik blij als ik mijn pakje uit mag pakken en ik ineens The Bear and the Nightingale van Katherine Arden in handen heb! Ik heb zulke goede dingen over dit boek gehoord en het staat dus al een tijd op mijn wensenlijstje. Een winters Russisch sprookje, dat is precies waar ik behoefte aan heb rond deze tijd van het jaar. Alleen de cover is al zo sfeervol dat ik meteen in winterse sferen ben. Ik ga dit boek lekker bij mijn kerstboom lezen!

Maartje bewondert

Scars Like Wings

Scars Like Wings van Erin Stewart stond al voordat het uitkwam op mijn verlanglijstje en ik ben daarom ook heel blij dat ik het nu in mijn bezit heb. En ook nog in een heel mooie uitvoering! Het is een hardback en deze cover (zie onderstaande foto) vind ik echt mooier dan de cover die ik eerder heb gezien.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik een fanatieke Young Adult lezer en daarnaast hou ik erg van contemporary romans met een stevige boodschap. Met Scars Like Wings kom ik wel aan mijn trekken, denk ik. Het is het verhaal van Ava die aan een brand in haar huis lelijke littekens heeft overgehouden. Na lang revalideren gaat ze weer terug naar school. Hier wordt ze nagekeken, uitgescholden en, het allerergst, Overlever, genoemd. De synopsis doet me denken aan Wonder, een kinderboek van R.J. Palacio dat ik echt prachtig vind. Kortom, ik ben heel blij met mijn boek en pak hem in januari snel op.

5bfe7daabad017d51b6310fe4eb144a3.jpg

Reader Karin is razend benieuwd naar

Sherwood

Ik twijfelde geen moment of ik mee wilde doen aan de Secret Santa (want een boek cadeau krijgen is ALTIJD leuk) maar ik had wel net een zeer uitgebreid verlanglijstje gemaakt voor de kerstviering bij mijn ouders. Dus voor mijn nieuwe lijstje heb ik even inspiratie opgedaan bij de andere Secret Santa verlanglijstjes… en daar zag ik Sherwood van Meagan Spooner staan op het lijstje van Janneke. Ik ken Meagan Spooner al van haar eerdere boek Hunted, een hervertelling van Beauty and the Beast. Ook Sherwood is een hervertelling maar dan van het verhaal van Robin Hood. Robin Hood is net overleden in dit boek, dus het draait allemaal om Marian en hoe zij de draad oppakt na zijn dood. Ik ben zo benieuwd! Dankjewel Secret Santa!

Eline (SFF) is heel happy met

Dune

Ik ben er echt heel erg blij mee! Dit boek van Frank Herbert stond op mijn verlanglijstje, omdat het een scifi klassieker is die ik al heel lang wil lezen. Dankzij mijn Secret Santa heb ik nu dus geen excuus meer om hem niet te lezen! Ik denk zelfs dat ik er dit jaar nog aan ga beginnen, want nu ik dit boek eindelijk in mijn handen heb, wil ik niets liever dan ontdekken welke avonturen erin beschreven staan.  

73ad490bb6039df9704d5ecf47cb646a.jpg

Marjolein (SFF) wordt verwend met

Tuck Everlasting & Tom's Midnight Garden

Van mijn Secret Santa dit jaar heb ik niet één, maar twee boeken ontvangen!

Ik heb Tuck Everlasting van Natalie Babbitt op mijn verlanglijst gezet, omdat ik enorm genoten heb van de film. En, tja, als de film goed is, kan het boek alleen maar beter zijn toch? Tom's Midnight Garden van Philippa Pearce ben ik tegengekomen op bookdepository en aangezien de titel mij doet denken aan The Secret Garden heb ik de beschrijving lezen. Die klinkt ook leuk en magisch dus uiteraard heb ik het boek op mijn verlanglijst gezet.

De mooie dunne boeken spreken mij in het echt ook enorm aan, dus ik ben erg nieuwsgierig. Bedankt, Secret Santa!

Reader Demi wordt verrast door

Deeplight

Ik heb expres veel boeken op mijn verlanglijstje gezet zodat het een nóg grotere verrassing is welk boek ik zou krijgen. Toen het pakje arriveerde, heb ik het door mijn moeder laten inpakken en heeft het een paar dagen onder de kerstboom bij alle andere cadeautjes gelegen. Ik ben heel blij als ik het eindelijk mag openmaken en Deeplight van Frances Hardinge vind.

Wat is dit een prachtig vormgegeven boek! Ik zou het alleen al voor de cover hebben gekocht, maar het verhaal klinkt ook heel intrigerend en magisch. Dit boek was een beetje een wildcard op mijn lijstje - ik had hem vóór deze editie van Secret Santa nog niet op mijn algemene verlanglijstje staan, maar toen ik wat ging rondneuzen op bookdepository kwam ik deze tegen en was meteen verliefd. Ik ben heel blij dat dit boek voor mij is uitgekozen omdat ik hem anders misschien niet zo snel had gekocht. Het ziet er nogmaals echt prachtig uit, met een kaartje in de binnenzijde en mooie opdrukken onder de loszittende omslag. Bedankt, Secret Santa!

7af8af7c210c313e781bec98d7efb7b9.jpg

Yvette (SFF) scheurt het inpakpapier van

By Light Alone

Na wekenlang alleen maar pakketjes voor Sinterklaas (lees: de kinderen), nu eindelijk eentje voor mij! En mijn Secret Santa kent mijn verlanglijstje maar al te goed, want mijn nummer 1 is gekozen: By Light Alone van Adam Roberts. Ik heb dit jaar zijn werk ontdekt en hij heeft echt een geniaal brein. Ook bij dit boek zit er weer een cool concept in: een dystopische wereld waarin de mensheid licht gaat omzetten met hun haar. Een heel interessant idee en naar zijn vorige boek te kijken, zal dit idee ook heel goed uitgewerkt worden.

Reader Dorien verzint een nieuwe reading challenge met

Lisey's Story

Dit jaar heb ik een soort omgekeerd verlanglijstje ingeleverd. Ik zei: mijn lijstje bestaat uit alle boeken van Stephen King behalve een aantal titels die ik al in mijn bezit heb. 

Ik heb namelijk voor mezelf een nieuw leesproject voor volgend jaar bedacht: alle boeken van King lezen in chronologische volgorde. En die heb ik lang nog niet allemaal in huis. Daarom ben ik heel blij om Lisey’s Story te ontvangen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee had waar het boek over gaat. Dat heb ik even moeten opzoeken en het klinkt zeker als een tof boek. Het boek komt uit 2011. Het is een wat recenter werk en dus het zal nog wel even duren voor ik aan het lezen toekom, maar ik kijk er al naar uit!

432ce5a45aacbb1ca8379b810a8d2814.jpg

Reader Lieke weet allang

How To Be a Heroine

Ik houd van boeken over boeken en al helemaal van boeken die aanzetten tot het lezen van meer boeken, dus How To Be a Heroine van Samantha Ellis is een schot in de roos. Ellis komt er als dertiger achter dat ze haar hele leven heeft geprobeerd om Cathy Earnshaw (uit Wuthering Heights) te zijn - waarom in hemelsnaam?! - terwijl ze vindt dat ze Jane Eyre (uit, je raadt het niet, Jane Eyre) na had moeten streven. Daarom besluit ze haar literaire heldinnen aan een onderzoek te onderwerpen en tegelijkertijd onderzoekt ze haar eigen jeugd in een Irakees-Joodse gemeenschap in Londen.

Met het merendeel van de heldinnen ben ik bekend, maar ik voorzie - yes! - dat ik ook nog een aantal klassiekers zal mogen ontdekken met dit boek bij de hand. Dank je, Secret Santa!

Mijn volledige wishlist kun je hier vinden.

Reader Janneke ontvangt waar ze naar verlangt

Aurora Rising

Van mijn geweldige Santa heb ik Aurora Rising van Amie Kaufman en Jay Kristoff gekregen. Dit was stiekem degene die op mijn lijstje staat waar ik het meest op hoopte, dus dat ik er blij mee ben, is een understatement haha! Waarom deze op mijn lijstje staat is eenvoudig: mijn man en ik houden van Kristoff en heel veel lezers in mijn omgeving zijn lyrisch over dit boek. Ik hou van boeken die ‘outta space’ zijn en dus een goed scifi-gehalte hebben en volgens mij zit ik dan goed met Aurora Rising!

d1e6a28e61b8d28460d70258b35ee398.jpg

Sam (YA) wil het liefst meteen beginnen aan

Furyborn

De prachtige goud-rode cover blijft me maar naar het boek toe trekken, dus ik moet mijn best doen om het boek niet meteen te pakken en te gaan lezen! Toen het boek van Claire Legrand uitkwam, heb ik zo verschrikkelijk veel goeds gehoord, op Hebban, Booktube en eigenlijk overal.

“The world will fall. Two queens will rise.”

Deze quote maakt duidelijk dat het boek speciaal is, action-packed en magisch. Met voorspellingen, koninginnen, een crossover in de tijd ben ik steeds meer geïnteresseerd. Wat het echt voor mij doet, zijn de trials waar de hoofdpersoon aan mee moet doen. Ik kan echt niet wachten! Bedankt Secret Santa!

Kun je raden welk boek van welke Secret Santa afkomstig is? Lieke is ook gek op Adam Roberts; zou zij de Secret Santa van Yvette zijn? Zou Dorien haar boek van super Stephen King fan Demi gekregen kunnen hebben? Guess away!

*Rijm geïnspireerd door het gedicht "'Twas the Night Before Christmas" van Clement Clarke Moore



Reacties op: 'Tis the Night Before Christmas

Meer informatie

Gerelateerd