Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat je in juni moet lezen op grond van je sterrenbeeld

op 08 juni 2019 door

Elke maand verschijnen er zo veel goede boeken dat het moeilijk is om te kiezen welke boeken je wilt gaan lezen. Er zijn heel wat redenen om het ene boek boven het andere te verkiezen. Een interessante reden is de astrologie: je literaire horoscoop bepaalt welk boek je gaat lezen. Dus in vervolg op de suggesties voor de maand mei hieronder die voor juni 2019.

Door: Onno

TWEELING (21 mei t/m 21 juni)

Jean Kwok: Searching for Sylvie Lee

Voor de levendige, openhartige en nieuwsgierige tweeling is dit een ontroerend en spannend verhaal over de ingewikkelde banden tussen drie vrouwen - twee zussen en hun moeder - in een Chinese immigrantenfamilie. Wat gebeurt er wanneer oudste dochter Sylvie verdwijnt en een reeks familiegeheimen naar boven komt. Searching for Sylvie Lee is op 4 juni 2019 verschenen.

KREEFT (22 juni t/m 22 juli)

Ocean Vuong: On Earth We're Briefly Gorgeous

Voor de emotionele, gepassioneerde kreeft een boek dat doet huilen. De bijna 30-jarige Little Dog ontrafelt de geschiedenis van een familie die begon in Vietnam. Het gaat over de liefde tussen een alleenstaande moeder en haar zoon. Deze bijzondere debuutroman is op 4 juni 2019 verschenen.

LEEUW (23 juli t/m 22 augustus)

Kristen Arnett: Mostly Dead Things

Ook voor de oprechte, trouwe en edelmoedige leeuw een gedurfd debuut. Het gaat over Jessa-Lynn die ontdekt dat haar vader zelfmoord heeft gepleegd. Terwijl de andere leden van het gezin Morton instort, gaat Jessa-Lynn aan het werk om hun taxidermiewinkel overeind te houden. De roman opent met een autopsie bij dieren als een manier om zelfmoord te plegen en wordt vanaf dat moment alleen maar donkerder en vreemder. Ook dit boek is op 4 juni 2019 verschenen.

MAAGD (23 augustus t/m 22 september)

Arundhati Roy: My Seditious Heart

Praktische, ijverige, intelligente maagden geven vaak de voorkeur aan essays boven romans, omdat ze niet alleen vermaakt willen worden, maar ook willen leren. Ook houden ze van sociale rechtvaardigheid. Daarom is My Seditious Heart een goede keus. Het is een verzameling essays van twee decennia waarin Arundhati Roy zich wijdde aan het politieke essay als een manier om ruimte te creëren voor rechten en vrijheden in een steeds vijandig wordende omgeving. Bij elkaar volgen deze essays haar twintig jaar durende reis van het Booker Prize-winnende The God of Small Things naar het buitengewone The Ministry of Utmost Happiness: een reis gekenmerkt door mededogen, helderheid en moed.

WEEGSCHAAL (23 september t/m 22 oktober)

Mona Awad: Bunny

Weegschalen zijn de estheten van de dierenriem en ook zijn ze sociale vlinders. Bunny is een roman over het vinden van balans. Het gaat over Samantha die op een prestigieuze school in een workshop tot Master in Fine Arts zit. Ze haat de andere vrouwen in de workshop die zich Bunnies (konijntjes) noemen; ze zijn rijk en perfect. Samantha wordt er misselijk van en zoekt haar toevlucht bij Ava, die voortijdig is afgehaakt. Maar als ze een uitnodiging ontvangt om bij de Bunnies te komen voor hun 'Smut Salon', dan gaat ze ernaar toe. Een spannend verhaal over eenzaamheid en verbondenheid, creativiteit en keuzevrijheid, vriendschap en verlangen. Bunny verschijnt op 11 juni 2019. Binnenkort lees je wat Readers van dit boek vinden in het artikel 'What's Our Verdict: Bunny'.

SCHORPIOEN (23 oktober t/m 21 november)

Lauren Acampora: The Paper Wasp

De vastberaden schorpioen weet wat hij wil. Een verhaal over obsessie en ambitie past hierbij. Abby Graven was ooit een slimme student met een veelbelovende kunstcarrière, maar nu is ze eenzaam en werkt als kassière in een supermarkt. Haar beste vriendin Elise uit haar verleden is nu een opkomende Hollywoodster. Wanneer Abby Elise opnieuw ziet tijdens een reünie op hun middelbare school, is ze verrast dat Elise haar nog steeds niet alleen als vriendin beschouwt, maar ook als een ware artiest. Als Elise Abby zegt dat ze eens bij haar in Los Angeles moet langskomen gaat Abby hierop snel in. Daar ontdekt Abby dat het weliswaar goed gaat met de professionele carrière van Elise maar dat ze privé eenzaam en gedesillusioneerd is. Dit heeft tot gevolg dat de dynamiek tussen de twee vriendinnen verandert. Dit meeslepende verhaal over de duistere vriendschap tussen twee vrouwen tegen de achtergrond van het hedendaagse Hollywood verschijnt op 11 juni 2019.

BOOGSCHUTTER (22 november t/m 21 december)

Raphael Bob-Waksberg: Someone Who Will Love You in All Your Damaged Glory

De optimistische joviale boogschutter, die altijd in is voor een grap zal plezier beleven aan deze verzameling korte surrealistische liefdesverhalen. Lach, huil en huiver! 11 juni 2019 verschijnt dit boek.

STEENBOK (21 december t/m 20 januari)

Taffy Brodesser-Akner: Fleishman is in Trouble

De geduldige, voorzichtige, maar ook vooruitziende steenbok zal deze komische roman waarderen. Het verhaal gaat over de problemen van Toby, een man van middelbare leeftijd, die van zijn vrouw af is. Na zijn scheiding is hij plots een veel gevraagd man. Allerlei vrouwen zijn in hem geïnteresseerd. Toby vindt het niet erg; het is een welkome afwisseling van de dertien jaar die hij als getrouwde man doorbracht; hij heeft dertien jaar van emotionele verwaarlozing en minachting moeten doorstaan. Zijn nieuwe leven komt tot stilstand wanneer zijn ex-vrouw plotseling verdwijnt. Toby vraagt zich af wat er aan de hand is. Is zijn ex boos? Of zit er iets anders achter. Fleishman is in Trouble verschijnt op 18 juni 2019.

WATERMAN (21 januari t/m 19 februari)

Sarah Gailey: Magic for Liars

Dit is iets voor de trouwe, vindingrijke waterman. Magie kan dan wel iets zijn voor leugenaars, maar ook voor creatieve probleemoplossers en revolutionaire denkers zoals de waterman, die de wereld wil veranderen. Diens onconventionele geest zal zich aangetrokken voelen door Gailey's fantastische wereld. In dit verhaal is Ivy Gamble gelukkig met haar leven als privédetective. Ze zou niet willen ruilen met haar zuster, de magisch begaafde professor Tabitha. Maar wanneer Ivy wordt ingehuurd om de gruwelijke moord op een faculteitslid in de privéacademie van Tabitha te onderzoeken, begint de stoere detective zichzelf te verliezen. Dit boek is 4 juli 2019 verschenen.

VISSEN (20 februari t/m 20 maart)

Kathryn Scanlan: Aug 9 - Fog

Vissen zijn toegewijd, onzelfzuchtig en idealistisch aangelegd. En aangezien ze ook fantasierijk zijn is een minimalistische roman iets voor hen. Vijftien jaar geleden vond Kathryn Scanlan het dagboek van een vreemdeling op een landgoedveiling in een klein stadje in Illinois. De eigenaar van het dagboek was zesentachtig jaar oud toen zij begon met schrijven in haar dagboek. Nadat Kathryn het dagboek had gelezen en herlezen, bestudeerd en ontleed, knipte ze de zinnen uit en plakte ze deze in een andere volgorde aan elkaar. Het resultaat is een meeslepende, ontroerende meditatie over leven en dood. Dit boek is 4 juni 2019 verschenen.

RAM (21 maart t/m 20 april)

Robert Macfarlane: Underland: A Deep Time Journey

De ram wil altijd de eerste zijn, klaar om te gaan, klaar om nieuwigheden te verkennen. Voor deze ondernemende personen is dit een bijzonder avontuurlijk, onconventioneel reisboek: van de geboorte van het universum naar een postmenselijke toekomst, van de prehistorische kunst van de Noorse zeegrotten tot de blauwe diepten van de Groenland ijskap, van begrafeniskamers in de Bronstijd tot het labyrint van de catacomben onder Parijs en van ondergrondse schimmels tot een verscholen plaats waar nucleair afval 100.000 jaar zal worden opgeslagen. Op 4 juni 2019 is dit boek verschenen.

STIER (21 april t/m 20 mei)

Emily Nussbaum: I Like to Watch: Arguing My Way Through the TV Revolution

Stieren blijven graag thuis en zitten gezellig op de bank om TV te kijken. Het zijn liefhebbers van Netflix. Ze vinden het heel fijn wanneer ze gelijk krijgen. Voor hen een boek dat sterke meningen combineert met schuldige genoegens, geschreven door Pulitzer Prize-winner Emily Nussbaum. In deze bundel schrijft TV-criticus Nussbaum over haar passie voor televisie. Ze beschrijft de evolutie van vrouwelijke protagonisten in het afgelopen decennium, de complexe rol van seksueel geweld op tv en wat te doen met kunst wanneer de kunstenaar wordt onthuld als een monster. Ook besteedt ze aandacht aan het verband tussen de televisie-antiheld en de opkomst van Donald Trump. Dit boek verschijnt op 25 juni 2019

Dit artikel is een bewerking van een artikel van Emily Temple, getiteld 'The Astrology Book Club'.

Vind je het waarschijnlijk dat het geadviseerde boek past bij jouw sterrenbeeld?



Reacties op: Wat je in juni moet lezen op grond van je sterrenbeeld

Meer informatie

Gerelateerd