Wat je in mei moet lezen op grond van je sterrenbeeld

op 09 mei 2019 door

Begin deze maand vond ik een artikel dat mijn wenkbrauwen deed fronsen. Het ging over een literaire horoscoop die volgens de schrijfster gegarandeerd uitkomt! Het advies is om een goed boek te lezen dat gebaseerd is op je sterrenbeeld. Als je op grond van je sterrenbeeld het juiste boek kiest, levert je dit veel leesplezier op. Hier komen de adviezen.

Door: Onno

Waterman

Als er één ding is waar je bij watermannen op kunt rekenen, is het dat ze altijd een beetje meer nadenken dan een niet-waterman.

Laurence Scott: Picnic Comma Lightning, the Experience of Reality

Scott beziet het leven. Hoe zie je de veranderende wereld? Het gaat over cultuur, technologie, literatuur en filosofie om op basis daarvan de vraag te beantwoorden: "Is dit echt?". Dit boek verscheen in juli 2018

Vissen

Vissen schijnen intuïtief en artistiek te zijn. Reden om te kiezen voor:

Max Porter: Lanny

Lanny is een ongewone kleine jongen. Hij zingt in een verzonnen taal, schrijft vreemde brieven en verstopt ze in struiken en hij bouwt een heiligdom met schatten die hij tijdens zijn wandelingen vindt. Zijn ouders weten niet goed wat ze met hem aan moeten. Kort geleden verhuisde het gezin naar een pittoresk stadje aan de rand van Londen. Pa reist naar zijn werk in de stad terwijl mama werkt aan haar debuutthriller. Ze moedigen Lanny aan om zijn creatieve kant te ontwikkelen en sturen hem daarom naar de plaatselijke kunstenaar Mad Pete. Maar er is een oude geest genaamd Dead Papa Toothwort in de buurt. Hij krijgt de schuld van vreemde gebeurtenissen die zich er voordoen. Hij heeft zijn zinnen gezet op Lanny.

Het boek verscheen 7 maart 2019

Ram

Een ram is niet alleen zelfverzekerd en emotioneel, maar ook strijdlustig. Hierop sluit dit op 7 mei 2019 verschenen boek goed aan:

Lara Prior-Palmer: Rough Magic, Riding the World's Loneliest Horse Race

Het zijn de memoires van de eerste vrouwelijke winnaar van de Mongoolse paardenderby. Het is de langste en zwaarste paardenrace in de wereld. Lara won deze race in 2013, toen ze 17 jaar was.

Stier

Een stier is geduldig en doelbewust, maar ook koppig. Stieren houden van ontspanning en rust. Ze houden van tuinieren. Het ligt daarom voor de hand om te kiezen voor:

Jessica Francis Kane: Rules for Visiting

Het verhaal gaat over de 40-jarige May Attaway, tuinvrouw bij een universiteit. Ze voelt zich beter thuis bij planten dan bij mensen. Ze is naar binnen gekeerd, heeft plezier in haar werk en houdt haar buren op afstand. Wanneer ze onverwacht verlof krijgt besluit May contact op te nemen met vier oude vrienden. Het boek verschijnt op 14 mei 2019.

Tweeling

Tweelingen zijn geestig en aangenaam gezelschap. Bovendien zijn het denkers, die behoefte hebben aan afwisseling. Daarom deze verhalenbundel:

Karen Russell: Orange World & Other Stories

De verhalen van Russell verrassen altijd en zijn gegarandeerd inventief en ongebruikelijk genoeg om voor afleiding te blijven zorgen. Ook dit boek verschijnt op 14 mei 2019.

Kreeft

Kreeften zijn emotioneel en verschuilen zich vaak voor de buitenwereld. Een kreeft is heel ontvankelijk voor gevoelens van anderen en kan moeilijk omgaan met teleurstellingen.

Joanne Ramos: The Farm

The Farm is een verhaal over vrouwen die dienen als draagmoeder voor rijke klanten bij Golden Oaks, een privélandgoed in New York. De meeste 'gastvrouwen' zijn zwarte Caribische immigrantenvrouwen, die werk en geld nodig hebben. Het verhaal gaat met name over Jane, een immigrante uit de Filippijnen, die de moeilijke beslissing neemt om als draagmoeder te dienen om daarmee haar jonge dochter Amalia een beter leven te geven. Behandelde thema’s in overvloed: ras, klasse, ongelijkheid, rijkdom, armoede, immigratie, moederschap, vertrouwen, vriendschappen, persoonlijke vrijheid, regels, opoffering, zelfexpressie, uitbuiting, manipulatie, kinderopvang, big business, hebzucht, angst en isolatie. Op 7 mei 2019 is het boek verschenen.

Bij de Readers gaan Dorien, Yvonne en Lotte The Farm lezen. Benieuwd of zij kreeften zijn.

Leeuw

Leeuwen zijn creatief, grappig en soms een beetje gek. Ze houden ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Daarom:

John Waters: Mr. Know-It-All, the Tarnished Wisdom of a Filth Elder

In een reeks korte essays vertelt Waters over zijn carrière, maar ook over verlies, over het omgaan met ouder worden en over liefde, jaloezie en spijt. Het boek verschijnt op 21 mei 2019.

Maagd

Een maagd is gericht op de toekomst en maakt plannen om een bepaald doel te bereiken. Ze zijn goed in analyseren en oplossen.

Adam Ehrlich Sachs: The Organs of Sense (May 21)

Centraal staat een gesprek tussen een blinde astronoom en een filosoof/wiskundige, waarbij de astronoom bepaalde voorspellingen doet. Het is een absurd verhaal dat interessant is voor al degenen die dol zijn op filosofie en het absurde. Op 21 mei 2019 komt het boek uit.

Weegschaal

Weegschalen hebben behoefte aan harmonie en evenwicht in het leven. Daarom zullen ze genieten van een boek over Bunny, een bijzonder onevenwichtige persoon: een depressieve schrijfster die is ingestort en daardoor in een psychiatrische inrichting in New York terecht komt.

Binnie Kirshenbaum: Rabbits for Food

Via flashbacks wordt Bunny's verleden beschreven: haar jeugd, haar beste vriend en haar lange geschiedenis met psychiaters en medicijnen voor depressie. In het psychiatrisch ziekenhuis bevindt zich een stel eigenzinnige personages en geldt er een reeks regels over wat wel en niet toegestaan is. Verschijningsdatum: 7 mei 2019

Schorpioen

Schorpioenen kunnen heel charmant zijn, maar ook heel agressief. Ze hebben vaak iets geheimzinnigs. Ze zijn vastbesloten, doelgericht en extreem intuïtief. Hierbij past:

Ryan Chapman: Riots I Have Known

Dit verhaal gaat over een Sri Lankaanse gevangene die vertelt over de gebeurtenissen in zijn leven. In feite is het een monoloog van een intellectuele gevangene die opgesloten zit tijdens een oproer.

Het verhaal zit vol satire en is geestig en uitdagend, net zoals veel schorpioenen zijn. Het verschijnt op 21 mei 2019.

Boogschutter

Ze zijn slim, avontuurlijk, optimistisch en hebben gevoel voor humor.

Ted Chiang: Exhalation

Het boek bevat negen verhalen. Een ervan, 'The Lifecycle of Software Objects', won de Hugo Award. Chiang is een meester in moderne speculatieve fictie, bijzonder geschikt voor fans van science fiction. Exhalation verschijnt 7 mei 2019.

Steenbok

Een steenbok is gedisciplineerd, verantwoordelijk, betrouwbaar en ook ambitieus.

Gabriel García Márquez: The Scandal of the Century: And Other Writings

"Ik wil niet herinnerd worden vanwege One Hundred Years of Solitude of door de Nobelprijs maar liever door mijn journalistiek," zei Gabriel Garcia Marquez in de laatste jaren van zijn leven. En hoewel sommige van zijn journalistieke geschriften door de jaren heen beschikbaar zijn gekomen, is dit eerste deel een representatieve selectie uit de eerste vier decennia (1940-1980) van zijn carrière. Verschijningsdatum: 14 mei 2019.

Dit artikel is een bewerking van een artikel van Emily Temple, getiteld 'The Astrology Book Club'.

Wat vind jij mooie combinaties sterrenbeeld - boek?Reacties op: Wat je in mei moet lezen op grond van je sterrenbeeld

Meer informatie

Gerelateerd