What's Our Verdict: Bunny

op 11 juni 2019 door

Toen er gevraagd werd of er interesse was om het 'bijzondere' boek Bunny te lezen, bleven de antwoorden niet lang uit. Het exentrieke plot wekte nieuwsgierigheid op bij Janneke, Inge, Dorien, Karin en Yvonne. Zij lazen het boek alvast vooruit en komen vandaag, de dag dat het boek in de winkels te verkrijgen is, met hun onverbloemde mening. Lees je mee met het oordeel?

'Samantha Heather Mackey couldn't be more of an outsider in her small, highly selective MFA program at New England's Warren University. A scholarship student who prefers the company of her dark imagination to that of most people, she is utterly repelled by the rest of her fiction writing cohort--a clique of unbearably twee rich girls who call each other ''Bunny,'' and are often found entangled in a group hug so tight they become one. 

But everything changes when Samantha receives an invitation to the Bunnies' fabled ''Smut Salon,'' and finds herself inexplicably drawn to their front door--ditching her only friend, Ava, a caustic art school dropout, in the process. As Samantha plunges deeper and deeper into the sinister yet saccharine world of the Bunny cult and starts to take part in their ritualistic off-campus ''Workshop'' where they magically conjure their monstrous creations, the edges of reality begin to blur, and her friendships with Ava and the Bunnies are brought into deadly collision.'

Verwachtingen

Unaniem: bijzonder en uniek!

De cover deed niet zozeer iets met onze verwachtingen, maar we werden er wel door betoverd. De contrasterende knalkleuren laten het boek opvallen en geven het meteen een vrolijk tintje. De titel wordt weergeven in de afbeelding van het konijn, maar prikkelde ons niet. 

De flaptekst deed veel meer met ons. Zoals eerder gezegd, was 'bijzonder en uniek' iets wat meteen in ons op kwam. Deze interesse wekte ook bepaalde verwachtingen voor ons op. Een apart verhaal dat unieke karakters meebrengt en 'out of the box' zal zijn. Janneke en Yvonne moesten echter meteen aan de film Mean Girls denken en bij hun viel een plot dat buiten de lijntjes valt dus enigszins weg. 

De schrijfstijl

dfc8a67471441c445527caa59dacd874.jpgHoewel de schrijfstijl van Bunny behoorlijk chaotisch te noemen is, is het toch zo geschreven dat de aandacht van de lezer wordt vastgehouden. Dat er beeldend geschreven is en de tekst vol details staat, draagt hieraan bij. Inge was erg gecharmeerd van de verrassende en humoristische metaforen, maar zeker niet iedereen deelt deze mening. Mona Awad neemt regelmatig een sprong in de tijd die zowel voor- als achteruit gaan en dit wekte toch wel wat verwarring op bij de meeste van ons. Voor de een een strubbeling, maar voor de ander juist een perfecte invulling van de bizarre tekst van de achterflap.

De verteller, Samantha, is onbetrouwbaar en tijdens het lezen vraag je je dus af wat waarheid is en wat niet. Deze nieuwsgierigheid werkt als een magneet en trekt je het verhaal in. Hoe vreemd dat verhaal af en toe ook is. Je hoopt dat er aan het eind van het boek duidelijkheid over bepaalde zaken wordt geschept. 


Door de vele verwarrende elementen, was het soms lastig te bepalen waar in het verhaal je je precies bevond. Dorien vond het lastig te bevatten wat de auteur precies met haar verhaal naartoe wilde en kreeg geen duidelijkheid in de boodschap ervan. EEn ding is wel heel duidelijk: de grimmigheid en duistere sfeer die de auteur over wilde brengen, is zeker gelukt! 

De personages

De auteur gooit nog een extra dosis verwarring in het verhaal door de personages met zowel hun roepnaam als bijnaam te benoemen. Samantha is vertelster en hoofdpersonage van het boek. Ze is echter ontzettend onbetrouwbaar en hierdoor weet je gewoonweg niets zeker. De onderlinge verhoudingen in de vriendengroep zijn nogal bits en de personages hebben allemaal een eigenaardigheid. Dit helpt niet echt mee om de karakters in je hart te sluiten. We krijgen genoeg informatie te verwerken om een beeld over ze te kunnen vormen, maar het blijft toch behoorlijk op afstand en de aandacht gaat voornamelijk naar Samantha. 

We leren dat het eliteclubje van de school, The Bunnies, uiteindelijk helemaal geen eliteclubje is, maar een sekte waarin jonge mannen centraal staan. Hun handelingen gaan vaak gepaard met alcohol en drugs en deze factoren weten bijzondere illusies op wekken. Zou het de bedoeling van de auteur geweest zijn om de illusies en sferen naar de lezers over te dragen? Dan is ze goed geslaagd :-). 

En verder...

Het is ontzettend lastig om meer informatie over het boek te geven zonder te spoileren. We vinden het erg leuk om een boek te bespreken, maar willen toch graag dat jullie zelf het verhaal ontdekken. Met liefde dragen wij de sfeer van het boek over op jullie en zijn dus ook expres een beetje vaag in deze WOV. 

We kunnen in elk geval verklappen dat het boek bijzonder geschikt is voor de lezer die eens wat anders zoekt. Het zou dus ook zo maar een perfect boek kunnen zijn voor jouw persoonlijke 'LEWA'! Tal van rariteiten en onderwerpen zoals seks, vriendschappen, moord en magie komen voorbij. Maar is het wel magie of hebben de personages gewoon een zieke geest? Dat is iets wat je zelf mag gaan uitvinden. Wij beloven je in elk geval een bizarre leeservaring! Karin zou dolgraag met anderen praten over wat de letters nou precies hebben betekend.

What's Our Verdict?


1690342ccf58a5e8afecd65078cf7c99.pngYvonne: Hoewel het boek ontzettend hoog scoort qua originaliteit, was het misschien net een treetje teveel. De originaliteit werd regelmatig omgezet in verwarring en dit zorgde ervoor dat het lezen me soms wat moeite kostte. Ik ben blij dat ik het boek heb gelezen, maar ik heb moeite om het een plaats te geven en daardoor wisselt mijn oordeel constant tussen 'mwah' en 'okee'. Ik geef Bunny drie sterren.00dfad717baddf451185150097efd9ca.png 
Dorien: De verwachtingen dat het een bijzonder boek zijn, zijn zeker uitgekomen. Daar kun je gewoon niet omheen. Maar om nou te zeggen dat ik het boek met plezier heb gelezen? Nee, helaas. Daarom kom ik ook op een schamele twee sterren uit.  7a9d9d1102e46232c9830b6aae6308db.pngInge: Ik lees weinig fantasy, dus misschien ben ik al te snel enthousiast, maar ik vond dit boek verrassend. Hoewel het verhaal een klassieke opbouw kent, was de mix tussen het verhaal op zich en de diepere laag eronder erg interessant. Mijn verwachtingen zijn overtroffen. Bunny is voor mij vier sterren waard.1690342ccf58a5e8afecd65078cf7c99.png

 
Janneke: Bunny was een bizarre reis door een nog bizardere campuswereld waarbij de grens tussen realiteit en fantasie continu overschreden wordt. Een origineel verhaal maar met een verwarrende schrijfstijl. Het krijgt van mij drie sterren.1690342ccf58a5e8afecd65078cf7c99.png 
Karin: Ik vond Bunny duister en met een pakkend verhaal. Toch was het allemaal erg bizar en op een gegeven moment wilde ik gewoon graag de antwoorden. Het boek krijgt drie sterren van mij. 

.

Het verdict van de Readers is behoorlijk gevarieerd. Duidelijk is dat het het een bijzonder boek is dat niet iedereen zal liggen. Als je iets meer duidelijkheid zoekt, kun je wellicht de recensie van Inge lezen. Denk je dat jij plezier uit Bunny kan halen als je het leest? Reacties op: What's Our Verdict: Bunny

Meer informatie

Gerelateerd