Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Women's Prize 2019: de longlist

op 09 maart 2019 door

Het voorjaar komt eraan! In boekenland betekent dat: de jury’s van de diverse prijzen hebben hun stapels van voorgedragen boeken van het vorige jaar gelezen, komen bij elkaar en gaan één voor één hun lijstjes bekendmaken. Voor ons als lezers betekent dit weer heel veel extra inspiratie voor mogelijk interessante boeken.

Door Inge

Natuurlijk, smaken verschillen en er vallen ook wel eens heel goede boeken buiten de boot, maar de tendens is toch wel dat de meest opvallende boeken eruit gepikt worden; is het niet bij de ene prijs, dan wel bij de andere. Dus heb je iets gemist het afgelopen jaar, dan heb je kans om het bij de nominaties alsnog te ontdekken. En trouwens: wie lukt het om alle boeken bij te houden die uitkomen?

Als eerste is de Women’s Prize aan de beurt. Verleden jaar schreven we hier al wat meer over het waarom van deze prijs. Dit jaar geven we jullie als eerste stap de longlist en we zetten een paar boeken in de schijnwerpers die al besproken zijn hier op Hebban. De jury heeft uit 163 boeken haar 16 favorieten gekozen. Hierbij zijn maar liefst 7 debuten!

Dit is de longlist:

The Silence of the Girls door Pat Barker

Remembered door Yvonne Battle-Felton

My Sister, the Serial Killer door Oyinkan Braithwaite

The Pisces door Melissa Broder

Milkman door Anna Burns

Freshwater door Akwaeke Emezi

Ordinary People door Diana Evans

Swan Song door Kelleigh Greenberg-Jephcott

An American Marriage door Tayari Jones

Number One Chinese Restaurant door Lillian Li

Bottled Goods door Sophie van Llewyn

Lost Children Archive door Valeria Luiselli

Praise Song for the Butterflies door Bernice L. McFadden

Circe door Madeline Miller

Ghost Wall door Sarah Moss

Normal People door Sally Rooney

Welke boeken mis jij op deze longlist? (p.m.: een in het Engels geschreven roman die in 2018 in het Verenigd Koninkrijk verscheen). Naar welke boeken van deze lijst ben jij nieuwsgierig en waarom?

 

 

bron: website Women's Prize



Reacties op: Women's Prize 2019: de longlist

Meer informatie

Gerelateerd