Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een beetje weinig?

op 20 maart 2017 door

In mijn vorige blog schreef ik dat enigszins overdonderd te zijn met het aantal boeken, dat ik tegelijkertijd aan het lezen was. Naast ineens 3 boeken tegelijk (voor velen kennelijk helemaal niet zo veel) had ik het in het 'echte leven' ook drukker dan normaal. Gevolg: van de 3 genoemde boeken is er slechts 1 uit, te weten het buzzboek 'Dagboek uit de rivier'. Ik las dit boek onderweg naar en van cursus in de trein en toen was hij al uit. Dat ging lekker snel. En dat was het ook wel..

Met 'Anna Karenina' ben ik gestopt. Ik moet voor bepaalde boeken echt in een bepaalde flow zijn en dat was ik nu niet. Hierdoor zat ik tegen het lezen aan te hikken en liep ik al gelijk achter bij de leesclub. Niet handig en niet leuk, terwijl lezen leuk moet zijn. Het boek blijft op mijn 'wil ik lezen'-lijst staan, maar dan voor een andere keer. Na deze beslissing kon ik weer verder.

Maar, 'Koud spoor', het boek waar ik zo'n zin in had, bleef ook liggen. Ik zei al: Cursus. Voor mijn cursus Redacteur moet ik vrij veel lezen, redigeren uiteraard, maar ook daar kwam ik niet altijd aan toe. Oh help! Zo lastig als er ineens een leven tussendoor komt! Gelukkig zit ik bij de Readingchallenge 2017 al op 27%. Daar hoef ik me nog even niet druk over te maken. De realisatie dat ik al bijna een maand bezig ben met 'Koud spoor', spoorde mij dit weekend wel aan om verder te lezen. En dat lukte ook, al werd ik wel weer afgeleid. En ondertussen lees ik ook weinig van de blogs, die ik zo graag bijhoud.

Het is niet dat ik me verveelde hoor; buiten internet gebeurde er ook één en ander. De verkiezingen kwamen eraan en ik zag debatten, las hierover op internet (las ik toch wat) en zat een hele dag op een stembureau. Daar werd ik dan weer zo moe van, dat ik liever wat simpel tv ging kijken, dan dat ik m'n boek pakte. Ondertussen heb ik ook nog 2 recensies in klad staan. Zo kwam lezen op een laag pitje, maar nu zag ik weer leuke givaways. Daar hield ik me, zolang ik niet las, ook afzijdig van, maar nu.. nu zie ik weer eens een historische roman en een bijzonder boek over een jongetje in een museum en wat te denken van het boek over het leven van Tolkien? Dé Tolkien, geschreven door zjin kleinzoon. De verhalen lonken, dus hóp met dat lezen. Tv uit, computer uit en e-reader aan. Een e-reader, die ik vandaag overigens 4 jaar heb en waar ik nog steeds blij mee ben.

I'm back. En als ik zo'n givaway win, weet ik zéker dat ik doorlees. Lezen met een missie.



Reacties op: Een beetje weinig?

Gerelateerd