Ik ga naar een concert en...

op 02 juli 2018 door

Man en ik zitten in Lissabon in de Altice Arena. We zitten op het tweede balkon, recht tegenover het podium. Onder ons loopt de zaal langzaam, echt heel langzaam, vol. We zijn veel te vroeg en wachten tot het concert van Lenny Kravitz gaat beginnen. Ik kijk rond en zie schuin achter me een dame lezen. Mijn interesse is gewekt. Helemaal wanneer ik zie dat het een boek van Stephen King is, maar wélke?

Op de cover staat een boze hond, dus Cujo komt in me op. Maar daarvoor is de titel, die ik maar half zie, te lang. Denk ik. Ik spui mijn frustratie op de facebookpagina van 'Samenlezen is leuker'.

Ik zit in een zaal/Arena in Lissabon waar over een half uur Lenny Kravitz gaat optreden. Schuin achter mij zit iemand een Stephen King te lezen en in ben benieuwd welke.
Ook begrijp de Portugese titel niet

Er komt al snel reactie "Ga het vragen!" maar dat durf ik dus niet. Een foto van de cover maken ook niet. Cujo is in het Portugees ook gewoon Cujo, reageert mijn nichtje direct. Zij introduceerde me ooit op Hebban én op Samenlezen is leuker en heeft me weer echt aan het lezen gekregen. Nog bedankt Sandra!

Ik noem in mijn beste Portugees de paar woorden, die ik dacht te ontcijferen: Meie-noite. En jahoor, terwijl wij genieten van het voorprogramma, wordt er in Nederland druk gegoogled. Evi komt met het verlossende antwoord: Meia-noite e quatro of Four past Midnight. Het is geweldig. 

Inmiddels is de zaal onder ons voor het grootste gedeelte gevuld, de balkons nog lang niet. Het voorprogramma is afgelopen, leuke Engelse band met fantastische zangeres, helaas heb ik geen idee hoe ze heten en Lenny komt op. Luid applaus, de zaal wordt gék. Ook de dame, die zo rustig had zitten lezen (en in wiens tasje ik zonder Evi mogelijk nog had gegluurd, toen ze naar de wc was)
Ik ben blij dat ik me op de muziek kan richten en niet steeds dat 'wormpje' in m'n hoofd houd..

Wat leest ze nou?

66d248195fbf934992330ac7de2b7b86.jpgReacties op: Ik ga naar een concert en...

Gerelateerd