Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van augustus

op 30 augustus 2018 door

Een dagje te vroeg, maar de boeken waar ik nu in bezig ben, krijg ik toch voor morgenavond niet uit, dus..
Wat las ik deze maand?

Kolja - Arthur Japin (luisterboek)
Ik begon aan het boek, omdat het gratis te luisteren is bij de vakantiebieb en ik wel eens wat van Japin wilde 'lezen'. Geen hoge verwachtingen, geen idee waar het eigenlijk over ging, maar vanaf het begin werd ik gegrepen. Wat een prachtig boek. Japin zelf leest het voor en dat geeft het waarschijnlijk een extra dimensie. De passie die hij in zijn vertelling door laat klinken. Het boek beviel mij zo, dat ik 'm toevoegde aan mijn favoriete 25. De Da Vinci code moest ervoor wijken.
waar gaat het boek over? De doofstomme jongen, Kolja, wordt opgevoed en onderwezen in spraak en 'horen' door Modest Tsjaikovski, de broer van de beroemde componist Pyotr Ilitsj Tsaikovski. Wanneer deze laatste overlijdt, zoekt Kolja uit hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ondertussen lezen we over het verleden, door middel van de dagboeken (cahiers) die Modest bijhield.


Zonder dat ik erbij stilgestaan had, kon ik met dit boek ook een categorie afvinken: het boek is aanbevolen door boekverkopers.

Met dit boek sluit ik ook mijn Hebban Readingchallenge af! Tweeënvijftig boeken heb ik uitgelezen (geluisterd) op 3 augustus. En dat, terwijl ik zo traag begon. Vorig jaar was ik een maand later.

Niets dierlijks is mij vreemd - E. Hendrix
Op zoek in mijn boekenkast naar een 'beestachtig boek' kwam ik vele boeken tegen. Van deze achtenvijftig pagina's met kleine, beestachtige, gedichtjes genoot ik enorm. En ik vinkte de categorie af.

De buitenstaander - Stephen King
Een gruwelijke moord op een klein jongetje. Wie de dader is, is duidelijk. Vingerafdrukken, DNA en ooggetuigen. Dat kan niet misgaan, toch? Nou, het is wel een King, natuurlijk.

Kleihuid - Herien Wensink
Dit boek één van de drie boeken, die zijn genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. De andere twee had ik al gelezen, omdat ik bij de lezersjury zat.

Dit boek verraste me. Als het aan mij ligt, is dit de absolute prijswinnaar.
Het is een roman, dat zich afspeelt tijdens de eerste wereldoorlog. Twee mannen, een luitenant en een soldaat, ontmoeten elkaar in een ziekenhuis. Elk zijn ze op hun eigen manier beschadigd. Terwijl ze elkaar leren kennen, leer je door flashbacks wat zich afspeelde voordat ze in het ziekenhuis terecht kwamen.
Ik check de categorie 'boek bekroond met een Hebban Award' vast af, aangezien ik alledrie de boeken van de shortlist voor de Hebban Debuutprijs nu gelezen heb.

Max Havelaar - Multatuli (luisterboek)
Volgens de beschrijving van dit boek op Hebban, is het het beste boek dat de Nederlandse literatuur heeft voortgebracht. Toen ik dat las, besloot ik door te zetten, hoewel ik het luisteren moeizaam vond. Ik weet niet of het boek me meer geboeid zou hebben, wanneer ik het zelf zou lezen in plaats van ernaar te luisteren. Zinnen zijn omslachtig, net als het verhaal in het begin. Het verbaast me wel hoelang het lezen van dit toch dunne boekje duurt. Wanneer er volgens het boek, dat ik ook al jaren in de kast heb staan, nog zo'n vijftig pagina's moeten, duurt het lezen nog bijna drie uur! Tijdens die laatste vijftig pagina's, ga ik het boek wel ineens meer waarderen. Ik snap dat juist de vorm, waarin dit boek gegoten is, bijzonder is.
Het is een boek dat zich afspeelt in Azië en dat ik voor de lijst moest (had kunnen) lezen, dus die categorieën streep ik af: dubbelcheck

Leven of dood - Michael Robotham
Een boek voor m'n leesclub. Ik had nog nooit van de schrijver gehoord, maar wat een heerlijk boek. Een anders dan andere thriller, waarin je als lezer door wilt, want hóe zat het nou precies? Wát speelt hier?

Dolende geesten - Amanda Stevens
Ik had het laatste deel van de Dodenrijkserie van Stevens aangeschaft en dacht alle voorgaande delen gelezen te hebben. Dat dacht ik fout. De serie bestaat uit zes boeken en nummer vijf had ik niet gelezen. In afwachting van de aanschaf las ik toen deze proloog in feite van de serie. Niet dik, achtenzeventig bladzijdes, en leest lekker snel weg.

Rusteloze zielen en De Ontwaakten - Amanda Stevens
De laatste delen van de Dodenrijkserie. Naarmate de krachten van Amelia Gray sterker worden, worden haar tegenstanders dat ook. Ondertussen lijkt er een toeschouwer te zijn, die over haar waakt. Uiteraard zijn er weer avonturen met geesten.

De boekenmoordenaar - Maja Wolny
Dit boek kreeg ik in april via Hebban. Hij bleef een tijdje liggen, maar ik ben heel blij dat ik 'm nu gelezen heb. Prachtboek!

En zo sluit ik augustus alweer af. Er zat veel variatie in mijn boeken.



Reacties op: Mijn boeken van augustus

Gerelateerd