Mijn boeken van december

op 31 december 2018 door

Ik kan er gewoon nog niet bij. Het is eind december en er is weer een jaar voorbij. Een mooi leesjaar, wat mij betreft. Ik las ruim negentig boeken! Zal de honderd van mijn challenge voor 2019  dan echt haalbaar zijn?

Wat las ik deze maand?

In december ging ik verder waar ik gebleven was met de laatste twee delen van Percy Jackson, te weten: Percy Jackson and the batlle of the labyrinth en Percy Jackson and the last Olympian van Rick Riordan. Met pijn in het hart nam ik afscheid van Percy. Ik ging hem echt missen.

Toen ging ik even over op heel iets anders: Gelukseten van Niklas Ekstedt en Henrik Ennart
Een inmiddels voor mij bekende opsomming van eten wat wel en niet goed voor je is. Soms werden zaken van oorzaak en gevolg iets te definitief neergeschreven. Toch een boek met deels nieuwe inzichten, deels herhaling. Wel fijn verwoord en goed te lezen. Van de recepten wil ik er nog een paar proberen.

En toen was het eindelijk tijd voor Bling bling 2 en 3 - Jan van der Cruysse. Deel één las ik begin november uit en ik was ervan overtuigd dat ik snel in deel twee zou beginnen. Percy Jackson ging toch voor.

Bling Bling 2 start enigszins onoverzichtelijk, waarna we gelijk een week terug gaan. Ik moet me er echt toe zetten, maar uiteindelijk komt de spanning er weer in, zoals ook in het eerste deel. Lezen staat met dit boek wel langere tijd op een laag pitje. In deel 2 komen alle draadjes bij elkaar en komt er een rigoureus einde aan veel losse verhalen. Het werd wat voorspelbaar misschien, maar er was ook opluchting.

Het kippencollectief - Susan Juby
Een verrassing, dit boek dat we gratis kregen via de Hebban Adventskalender. Normaliter zou ik er nooit voor gekozen hebben, maar wat genoot ik van de avonturen van de idealistische Prudence.

De Minnares - Camilla Grebe
Nog zo'n cadeau uit de adventskalender, nog zo'n verrassing. Wat een boek. Ik kon 'm amper wegleggen. Verdenkingen gaan heen en weer. Uiteindelijk dacht ik te weten hoe het zat, maar er waren toch nog wat open eindes.  Wel is er weer behoorlijk wat (onnodig?) leed bij de rechercheurs. Kennelijk kunnen dat nooit 'normale' mensen zijn. In elk geval heb ik dit boek met heel veel plezier gelezen.

En daarmee besluit ik dan mijn leesjaar 2018.
Een afwisselend jaar, zoals deze maand ook al afwisselend was. Omdat ik morgen (vandaag?) waarschijnlijk geen tijd heb om nóg een boek uit te lezen, ik begin in deel twee van het Kippencollectief, denk ik wel dat ik deze lijst kan posten.

Ik wens iedereen een heel mooi 2019.Reacties op: Mijn boeken van december

Gerelateerd