Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van februari

op 28 februari 2017 door

Zes boeken las ik deze maand. Hierdoor zit ik al op 25% van mijn readingchallenge! De boeken spelen zich voornamelijk af in Nederland, dus met de checklist kwam ik niet veel verder. De Onderwaterzwemmer speelt nog zich voor een gedeelte af in West-Afrika, maar het is niet duidelijk waar. Maakt ook niet zo uit, kwam ik achter, want er staan geen West-Afrikaanse landen op de checklist. Cuba kon ik met dit boek ook afvinken. In twee boeken reisde men naar/door Thailand. Check!

De onderwaterzwemmer - P.F. Thomése
Dit boek kocht ik een jaar terug na een lezing van de schrijver zelf. Een deel van het eerste hoofdstuk las hij toendertijd voor. Een verhaal, dat mij gelijk beklemde en waar ik eigenlijk niet verder in wilde. Aan de andere kant wilde ik juist vanwege deze beklemming weten hoe het verhaal zich zou ontwikkelen. Het viel me een beetje tegen. Het boek was ooit 'Boek van de maand' bij 'De Wereld Draait Door' en ik snap niet helemaal waarom. Toch een bijzonder boek.

Mysteries in Groningen  Moord in Middelstum - Martijn J. Adelmund
Ik verwachtte één verhaal over een moord in Middelstum, aangevuld met een aantal mysterieuze legendes uit de streek. Dat ene verhaal kwam er niet echt, de legendes wel, sommige eeuwen oud.

Het energieke vrouwen voedingskompas - Marjolein Dubbers
Op aanraden van mijn zus duik ik in dit boek, waarin de schrijfster belooft dat met gezonde voeding de (vrouwelijke) hormonen te controleren zijn. Ik lees het boek met de nodige scepsich en ben ook zeker niet overal mee eens. Veel van de adviezen volg ik al, andere voeg ik langzaamaan toe aan mijn eetpatroon. Enkele daarvan zijn ook alweer verwijderd.

De Lovebus - Tjibbe Veldkamp
Een boek bij een leesclub. Het is een youg adult dat zich afspeelt in de jaren '70 op het Groninger platteland. Een echte thriller wordt het voor mij niet.

Achter gesloten deuren - B.A. Paris
Het boek van de thrillerleesclub deze maand. Een thriller van formaat. Het eerste hoofdstuk doet me enigszins denken aan de film 'Sleeping with the enemy' met Julia Roberts, maar het wordt nog erger. Misschien omdat ik het lees in plaats van zie? Met angst in het hart las ik door, met op tweederde van het boek het vertrouwen, dat ik het einde wel zou willen weten. Er zit voor mij een zwak punt in, maar die zal ik hier niet verklappen.

Vuurproef - Carina van Leeuwen
Het eerste boek van Carina van Leeuwen. Ik las dat ze vanwege een weddenschap is gaan schrijven. Gelukkig maar, want ik las het boek met veel plezier, om gelijk in het volgende deel te duiken. Ik schreef over dit boek een recensie.


Ik ben zo mooi op stoom, maar komend weekend begin ik met een cursus, waarvoor ik ook veel moet lezen (Redacteur). Daardoor komen de boeken natuurlijk wat in de knel.



Reacties op: Mijn boeken van februari

Gerelateerd