Mijn boeken van februari

op 04 maart 2018 door

Maak kennis met Jane. Jane Bingum wel te verstaan. Jane is een advocate op een groot advocatenkantoor, maar dat is niet alles; eigenlijk is Jane niet Jane, maar Deb, een model dat overleed in een autoongeluk en niet naar de hemel ging, maar teruggestuurd werd in een verkeerd lichaam. Jane is de hoofdpersoon in de serie Drop Dead Diva. Jane is tevens de reden dat ik slechts twee boeken las in de afgelopen maand.

Oké, Jane was niet de énige reden. Er was een verhuizing van mijn dochter, een gezondheidskwestie en wat algehele vermoeidheid, maar toen ik ter afleiding deze serie aanzette, was ik verkocht en koos voor de tv in plaats van een boek. Kan gebeuren. Nog drie seizoenen te gaan en ik lees weer.

Wat las ik dan wel, de afgelopen maand?

De vroedvrouw van Braintree - Jodi Daynard
Een leesclubboek. Een boek, die normaliter niet tot mijn genre behoort, maar dat ik met veel plezier las. Op de één of andere manier, was het gewoon lastig wegleggen. Hoewel ik een aantal dingen al redelijk snel doorhad, was het leven over deze periode in de Amerikaanse geschiedenis een leuke afwisseling van de normale, hedendaagse, thrillers.

categorieën:
historische roman
een boek over een bestaand historisch figuur, niet de vroedvrouw zelf, maar John Adems, één van de eerste presidenten van Amerika komt erin voor.
een boek dat zich afspeelt in een oorlog, te weten de onafhankelijkheidsoorlog waarin Amerika zich afwendt van Groot Brittannië

Moord in de Oriënt-Express - Agahtha Christie
Eindelijk heb ik het gelezen en ik ga zeker nog meer Christie's lezen.

Ook hier weer twee categorieën:
Een boek in winterse sferen
Een boek dat ik al heel lang (uit) wil lezen

Inmiddels loop ik dus achter op mijn planning van één boek per week, maar aangezien ik vorig jaar ook veel meer las, vertrouw ik erop dat ik dat nog wel inhaal. En anders maar niet. Grayson, de man die ooit de verloofde was van Deb, heeft net gehoord wie Jane werkelijk is terwijl Jane nu op weg is naar Italië. Ik ben bang dat de Diva morgen weer prioriteit krijgt boven mijn boek, maar nu ga ik naar bed.. nog even lezen.Reacties op: Mijn boeken van februari

Gerelateerd