Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van januari

op 01 februari 2019 door

Februar. De eerste maand van het nieuwe jaar voorbij. Wat las ik in deze maand?

Alya's keuze - Hay van den Munckhof
Ik ging de boekwinkel in voor gratis boeken en zag deze liggen. Natuurlijk wilde ik weten hoe het met Alya verder ging en of ze haar vader ooit nog terug zou zien, dus kocht ik dit boek. Logisch.

Het verhaal gaat verder waar deel één stopt. Is in dezelfde vaart geschreven. Weer gebeurt er veel, reist Alya veel. Ze wordt sterker, zelfbewuster. Neemt haar eigen beslissingen. Ik houd wel van een meisje, die haar eigen lot in handen neemt en ik hoop dat er in haar tijd echt meisjes zijn geweest, die deze vrijheid konden genieten. Heerlijk boek.

Heroes of Olympus: The lost Hero - Rick Riordan
Het eerste deel van een serie van vijf boeken. Het leven gaat verder na het gevecht van Percy Jackson en zijn vrienden, de demi-gods, tegen de Titanen. Dit boek volgt niet Percy maar Jason Grace. Ik zit er zo weer in. Meer goden, die gewoon leven naast de 'normale' mensheid. Romeinse goden doen nu mee. De spanning stijgt.... ja, de afloop is waarschijnlijk te voorzien, maar dit is nog lang niet het einde, dat is duidelijk.

De vrouw in het raam - A.J. Finn
Een boek voor de thrillerleesclub van deze maand. Een boek dat je door wilt lezen, om te weten wat er is gebeurd in het leven van dr. Anna Fox. Langzamerhand ontvouwt zich het drama, dat haar leven bepaalde. Maar ook het drama, waar ze middenin zit. Tijdens het lezen beukt de regen tegen de ramen, terwijl in het boek weerswaarschuwingen uitgegeven worden. Heftige storm, inleven wordt nog intenser.
Wanneer ik vooruitblik naar een boek voor het thema van volgende maand, kom ik erachter dat dit boek daarvoor in aanmerking komt. 

Over het volgende boek twijfel ik. Eigenlijk wil ik weten hoe het Jason verder vergaat met de Griekse en Romeinse goden. Maar ik ben ook benieuwd naar het boek dat de boekentipper voor me uitzocht.  Ik besluit tot de laatste, ook gezien mijn planning van deze maand.

De horlogemaker van Londen - Natasha Pulley
Een magisch realistisch verhaal, waarin een eenvoudige man bijzondere dingen meemaakt, wanneer hij op zoek gaat naar de maker van het horloge, dat op een dag zomaar op z'n bed ligt. Ik leerde nog wat geschiedenis van Engeland in de laat negentiende eeuw. Probeerde me de Dickeaanse straten voor te stellen, misschien enigszins beïnvloed door tekeningen van Anton Pieck.
Dit boek was het themaboek van de maand, gekozen door de boekentipper.

Heroes of Olympus: Son of Neptune en The Mark of Athena - Rick Riordan
Halverwege de maand dacht ik wel tijd te hebben voor één boek vol met helden en heldinnen en Grieks-, Romeinse goden. Het werden er twee. ruim duizend pagina's samen. Kon best.

Zomervacht - Jaap Robben
Uitgezocht door de leesclub, boek van de maand bij De Wereld Draaid Door in oktober, waar ik hem ook won. Hij moest uit voor 1 februari, dus de demigoden van Rick Riordan moest ik even laten voor wat het was. Geen straf met dit boek. Een triest verhaal op een luchtige manier beschreven. Een boek dat ik met zekere vertedering las, naar de hoofdpersoon in het boek. Ondertussen zou ik z'n vader willen slaan en z'n moeder willen bellen voor uitleg.

Terugkeer naar het Kippencollectief - Susan Juby
Nadat ik zo enthousiast was over het eerste boek over het Kippencollectief, dat we bij de Hebbanadventskalender kregen, kocht ik gelijk deel twee. Toch kregen andere boeken toen voorrang, zoals dat kennelijk gaat. Nu ging ik een hele dag weg en de delen van Heroes of Olympus zijn gewoon te groot om 'voor het geval dat', naast Zomervacht, mee te nemen in een toch al overvolle tas. Een e-reader past natuurlijk altijd en zo begon ik in dit boek.
Het voelt een beetje als thuiskomen. Heerlijk weer om enigszins aburdische situaties te lezen vanuit het standpunt van de overoptimistische Prudence, de barse maar toch zorgzame Earl, de hardrocker, die niet zo goed weet wat hij wil of moet Seth en het vroegwijze meisje Sara. Zo krijgen alle belevenissen een extra dimensie.

Het is in elk geval duidelijk dat mijn zorgen over de planning van deze maand niet nodig waren. Voor mijn readingchallenge lijk ik goed op schema. 



Reacties op: Mijn boeken van januari

Gerelateerd