Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van juli

op 31 juli 2018 door

Juli is alweer ten einde. Tot mijn verrassing heb ik toch nog zeven boeken gelezen en één geluisterd. Op een gegeven moment leek ik niet op te schieten, maar de eerste weken was ik natuurlijk nog met vakantie.

Wat las ik?

De verschijning - Amanda Stevens
Hier vierde deel van de dodenrijkserie. Amalia komt in contact met een geest, die er precies zo uitziet als zij. Ook komt ze op mysterieuze wijze in aanraking met foto's, waarop deze vrouw staat. Terwijl ze gevraagd wordt een bouwvallige begraafplaats te restaureren, komt ze achter het geheimen van de vrouw en de mensen, bij wie zij leefde.
Weer een boek, waarvan ik graag het volgende deel wil lezen, want het verhaal van Amalia en Devlin is nog niet af. Gelukkig is daar Hebban, die mij leert dat dit boek al uit is. Hij staat inmiddels op m'n e-reader.

Het eiland - John Grisham
Van Grisham ben ik gewend dat hij schrijft over advocatenkantoren en rechtzaken. Zo niet dit boek. Er worden manuscripten van F. Scott Fitzgerald gestolen en een jonge schrijfster wordt gevraagd of zij wil helpen de daders te vinden. Veel informatie over de schrijverswereld en de wereld van de verzamelaars. Slechts weinig mensen zijn helemaal eerlijk. De locatie zou ik wel eens willen bezoeken, net als de boekwinkel, die centraal staat in het boek.
Een boek over boeken, dat zich afspeelt op een eiland. Ik had deze categoriën al afgevinkt, maar voor degene die ze nog moet, bij deze.

Kleine zwarte leugens - Sharon Bolton
Dit boek speelt zich af op de Falklandeilanden en wordt geschreven vanuit drie personen. Eerst lezen we Catrin dan Callum en vervolgens Rachel. Deze mensen zijn met elkaar verbonden door een gruwelijk ongeluk: het overlijden van de twee zoontjes van Catrin.

Ik las dit boek met mijn leesclub. Niet iedereen legde bij de laatste zinnen gelijk een bepaalde link. Daarom zou ik eventuele lezers willen aanraden, hier extra op te letten.

Sterf voor mij, Schreeuw voor mij en Moord voor mij -  Karen Rose. De Vartanian-trilogie
Een gruwelijke trilogie, waar ik na het eerste boek beslist niet mee kon stoppen. Deze boeken moeten ook zeker op volgorde geschreven worden. Ondanks de gruwelijke misdaden, die Rose beschrijft, gelooft ze wel in liefde op het eerste gezicht, zoals blijkt. Dat gaat mij allemaal wel heel snel, en de seks wordt nogal gedetailleerd beschreven, maar ach, dat is ook wel een fijne tegenhanger.

De wereld van Sofie - Jostein Gaarder
Sofie krijgt les in de filosofie van een zonderlinge man. Het begint met geheimzinnige brieven, later ontmoet ze hem ook in het echt. Alle belangrijke filosofen als Aristoteles, Descartes, Kant, Kierkegaard en de Nederlander Spinoza komen voorbij. Langzamerhand komen ze erachter dat hun wereld anders is dan ze dachten. Ik kom er slechts moeizaam doorheen.
Ik vink wel de categorie "een verhaal in een verhaal" af.

20.000 mijlen onder zee - Jules Verne (luisterboek)
Een fantastische vertelling over de avonturen van Professor Aronnax, die door een ongelukkige gebeurtenis passagier wordt van de onderzeeër Nautulus. Nemo is de kapitein van dit bijzondere schip.
Het boek zit vol met gedetailleerde informatie over natuurkunde, biologie, geschiedenis en geografie. Teveel details voor mij misschien, maar toch is een fijn boek om te luisteren. De stem van Bart de Leeuw past bij het verhaal van Aronnax.
Het luisteren van dit boek deed mij wel beseffen, dat het voor mij geen goed idee is om een spannende luisterthriller te kiezen. Ik heb moeite tijd te vinden voor het luisteren en een spannend verhaal moet op een gegeven moment gewoon úit. Daarnaast lijken twee thrillers door elkaar me niet zo'n goed idee.

Ik zie net dat ik met Het Pauluslabyrint in juni ook de categorie "een boek uit de leesclub Hall of Fame" kan afstrepen.

En zo kijken we alweer uit naar augustus. Nog één boek en mijn hebban readingchallenge is voltooid. Ik koos daarvoor De buitenstaander van Stephen King uit, maar momenteel lijkt het luisterboek Kolja van Arthur Japin sneller te gaan. Ook dat is een mooie laatste.



Reacties op: Mijn boeken van juli

Gerelateerd