Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van juni - Vakantielezen

op 30 juni 2018 door

De laatste dag van de maand, dus weer tijd voor een lijtje. Een beste lijst dit keer, dankzij mijn vakantie.

Ik ontving een buzzboek, begin juni, maar ik zat nog vol in de serie met Cormoran Strike in de hoofdrol en besloot deze eerst uit te lezen. Met het tempo dat ik in mei las, had ik toch wel het vertrouwen het buzzboek ruim op tijd uit te lezen.

Dus ik las eerst nog Zijderups en Het slechte pad van Robert Galbraith a.k.a. J.K. Rowling. Doordat ik wist dat Rowling achter het pseudoniem zit, herkende ik regelmatig haar humor. Strike en zijn assistent Robin kunnen eenzelfde 'snappy' reactie hebben, als Harry, Hermelien of Ron en niet te vergeten Fred en George.

Daarna las ik

Soms lieg ik - Alice Feeny
Dit was het buzzboek. Een spannend verhaal, waarin het verhaal vanuit met veel flashbacks verteld wordt. Wanneer de mozaïek eindelijk een duidelijk plaatje lijkt te vormen, draait het geheel als een caleidoscoop. 

Ik kan er nét niet bij - Sander Verheijen
Mijn eerste luisterboek. Het was zoeken waarbij ik wel en niet kan en wil luisteren. Het verhaal is ontroerend en een aanrader. 

Schone slaapsters - Stephen en Owen King
Wat kan ik ervan zeggen. Een echte King. Spannend van begin tot eind. Bizar, uiteraard. Met een sterke boodschap; de King's hebben een mening over de manier waarop vrouwen behandeld worden. En knap, zoals vader en zoon samen een project oppakten.

Bloed en Beenderen - Tomi Adeyemi
Een fantastische fantasy. Mooi, onvoorstelbaar en ik hoop op een vervolg.

Super de Luxe - Suzanne Vermeer
Een luchtige crimestory, dat zich afspeelt in Monaco. Daar was ik vorig jaar met vakantie en het is dan leuk over zo'n plek te lezen. Na de paar dikke boeken, die ik las, een tussendoor boekje. 

Thuis in Portugal - Marieke Woudstra
Een fijn boek om te lezen in de warme voorjaarszon van de Alentejo in Portugal, de streek waar dit boek zich afspeelt. De schrijfster beschrijft het proces waar ze doorheen gaat, om een huis te kopen in Portugal. Onderwijl beschrijft ze de Alentejo en de mensen die hier wonen. Iets te idyllisch af en toe, maar dat is mijn mening. Ik houd van de streek, herkende de geuren en de beelden die ze beschrijft, maar wanneer ze nostalgisch vertelt over het eerlijke werk en de lange relaties, ben ik enigszins sceptisch. Van de omgeving waarin ik vaak verblijf, ken ik vooral geweldadige relaties, waar de vrouwen niet uit kunnen ontsnappen. Hun dochters stappen nietsvermoedend in dezelfde gevangenis. Nouja, zo lijkt het mij, natuurlijk.
Verder zitten er regelmatig dubbelingen in het boek. Twee keer beschrijft Woudstra tot in detail hoe je olijven oogst en diverse keren lees je dat de jeugd het platteland verlaat. Ik zou graag, net als hoofdpersoon Marjolein, een huisje in deze streek hebben, maar voor het harde werk ben ik niet geschikt. Bovendien houd ik wel van de luxe van gekocht eten en een eigen auto.
Ik herken zeker haar liefde voor het land.

De Crypte, Grafstilte en Schemerzone - Amanda Stevens
'Het boek grijpt je vanaf de eerste zin bij de keel', zo staat op de cover van De Crypte. Waarschijnlijk ben ik afgehard na ruim 35 jaar Stephen King, want van het zien van een geest door een 9-jarig meisje word ik niet koud of warm. Het maakt me wel nieuwgierig.
De boeken gaan over Amelia Gray, een jonge vrouw die geesten ziet. Haar vader gaf haar regels, met betrekking tot deze geesten, maar vanwege de liefde betrad ze die met beide voeten. Spannende verhalen, maar ook met veel romantiek.
Het beroep van Amelia is bijzonder: grafrestaurateur. Ik kan het na deel 1 niet laten om verder te gaan met 2 en 3.

Het geluid van de nacht - María Dueñas
Natuurlijk was het de bedoeling tijdens de vakantie boeken te lezen, die zich in het vakantieland afspeelden. Deze was daarbij aangeraden. Ik schrik even van het aantal pagina's: 598 (op de e-reader), maar het boek leest lekker weg. Echt veel Portugal kom ik niet tegen. Pas op pagina 469 stapt hoofdpersoon Sira op een perron in Lissabon. Ze woont voor een groot gedeelte in Madrid, maar ook jarenlang in Marokko. Ik leer over de burgeroorlog van Spanje, geen bekend historisch terrein voor mij, en het vooroorlogs Marokko.

Het Pauluslabyrint - Jeroen Windmeijer
Nadat ik me al tijden op dit boek verheug, valt het me wat tegen. Op zich is het verhaal best origineel, maar vooral in het begin zijn er veel dialogen. Ook lijkt de opzet van het boek wat gekunsteld in elkaar te zitten, met visioenen, een terugblik en het heden. Het verhaal is wel spannend, maar verzand in veel en uitgebreide informatie uit en over de bijbel. Daar raakt Windmeijer me toch af en toe kwijt. Ik merk dat ik over de teksten heen ga lezen, omdat ze me niet echt boeien, terwijl het gegeven een nieuw licht werpt op het christelijke geloof. Voor mij dan.

Vandaag las ik 'm uit. De vakantie is nog niet voorbij, dus ik lees nog even lekker door. Verder met deel 4 van de Dodenrijk-serie met Amelia Gray.



Reacties op: Mijn boeken van juni - Vakantielezen

Gerelateerd