Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van juni

op 29 juli 2019 door

Het is even geleden, door een kapotte laptop tijdens mijn vakantie kon ik niets veranderen aan juist deze blogpost. (maar dat had ik al in m 'n vakantieberichtje geschreven)

Nu, net terug van weggeweest dus eindelijk: wat las ik zoal in juni?

Tot stof vergaan - Kathy Reichs
Oude en nieuwe lijken, het verleden van Brennan en veel informatie over lepra. Als gewoonlijk een onderhoudend boek dat lekker wegleest.

Uitrollen is het nieuwe doorpakken - Japke-d. Bouma
Met veel plezier lees ik dit boek, gevuld met jeukwoorden op kantoor. Ik zie bekende en leer nieuwe. Ontdek dat sommige woorden al zo ingeburgerd zijn, dat ik ze niet eens meer als zodanig herken. Wel las ik een aantal keren het zelfde als in het boek Ga lekker zelf in je kracht staan, dat vond ik jammer. Zijn er dan toch geen jeukwoorden genoeg?

Dit boek gebruikte ik voor het thema 'Boeken met een link met de actualiteit'.

Wallada's gasten - Tanya Commandeur
In dit boek vertelt Commandeur het verhaal van twee nichtjes, Ayda en Ayaan, die samen opgroeien in Somalië. Terwijl Ayaan met haar familie vlucht en in haar nieuwe leven kritisch wordt naar de islam, blijft Ayda trouw geloven in Allah en de Koran. Onder invloed van mannen om haar heen, wordt ze steeds extremistischer.

Commandeur brengt deze twee vrouwen met elkaar in gesprek, onder leiding van Wallada, een prinses uit het oude Cordoba van de vroege jaren duizend, een periode en plaats waar discussies over de Koran mogelijk waren. Ook Theo (van Gogh) zit hierbij. Met inzicht en respect, en veel citaten uit de Koran, brengt Commandeur deze vrouwen tot leven.

Ik ben onder de indruk.
Dit boek was tevens mijn Nederlandse debuut van deze maand. 

Robinson Crusoe - Daniel Defoe (luisterboek-Engels)
Vorig jaar oktober startte ik met dit boek, toen ik nog veel wandelde. Helaas kreeg ik een blessure, wandelde ik derhalve minder en luisterde ik dus ook niet meer.  Niet alleen vanwege het niet wandelen, duurde het lang voordat ik het boek uit had. Er zit een lang en saai stuk in het midden, vond ik. Vast wel belangrijk voor het verhaal, maar ik betrapte me vaak op een 'jaja, dat weet ik nu wel', net al hiervoor met Moby Dick en 20.000 mijlen onder zee. Kennelijk is dat inherent aan boeken uit die periode. De voorleesstem was ook niet altijd even prettig.

Gelukkig kregen we mooi weer en de laatste 3 hoofdstukken luisterde ik, terwijl ik onkruid wiedde in de tuin.

Zo had ik op 2 juni al drie boeken uit, waarvan ik er twee in de vorige maand al ver las en één dus al een half jaar aan het luisteren was.

De zeven zussen - Lucinda Riley
Hoewel de beschrijving intrigirend klinkt, vind ik vooral het middengedeelte langdradig en enigszins voorspelbaar. Het is dat ik zie dat er waarschijnlijk een link tussen de zussen zit en die wil ik leren kennen, maar vooral mijn nieuwsgierigheid zorgt dat ik doorlees.

De zeven zussen - Storm, Schaduw, Parel en Maan - Lucinda Riley
Ik ben blij dat ik na het eerste boek toch uit nieuwsgierigheid verder las. Ook in deze boeken zit een voorspelbare verhaallijn. Toch zijn ze wat minder langdradig. Ook krijg je, door korte contacten met andere zussen, het idee dat zij middenin een ontdekkingstocht zitten, die niet altijd positief lijkt. Slim, want zo is de nieuwsgierigheid naar de volgende boeken getriggerd.

Het is dan ook lastig met de serie te stoppen en ik verwaarloos andere activiteiten. Steeds meer lijk ik een rode draad te herkennen, maar is dat zo? In december komt het volgende boek uit. Net als vele andere zit ik daar nu al met spanning op te wachten.

Met duivels genoegen - Kathy Reichs
Om af te kicken van de zeven zussen, ga ik maar weer eens met Temperance Brennan op stap. Dit keer een boek, waarin de occulte religies centraal staan.

206 botten - Kathy Reichs
Dit boek vond ik wat traag. Brennan was niet op haar best. Een complot dat ik al van verre aan zag komen, zag ze maar niet. Misschien dat Reichs er een en ander te dik bovenop legde, misschien dat Brennan het niet zag, omdat ze er middenin zat (misschien heb ik de boeken te snel achter elkaar gelezen), maar ik wilde het verhaal wel vooruit duwen. Jammer.

Qua readingchallenge zit ik op schema



Reacties op: Mijn boeken van juni

Gerelateerd