Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van oktober

op 01 november 2017 door

Als de kaarsjes weer gaan branden, her en der pompoenen in het straatbeeld verschijnen en de klok een uur verzet wordt, weet je het wel: het is eind oktober. Dus tijd voor een boekenoverzicht van de afgelopen maand.

Dit wordt een blogje vol verwijzingen, aangezien ik over al m'n gelezen boeken al een stukje schreef.

Zo begon ik deze maand met Ogen van de Draak van Stephen King. Een sprookjesachtige vertelling, die King ooit schreef voor z'n dochter. Eén van de hoofdrolspelers is Flagg, die ook een grote rol speelt in de Donkere Toren-serie.

Na dit vrij softe verhaal van de meester van de Horror, zoals King ook wel genoemd wordt, ging ik door met de Noordzeemoorden. Over horror gesproken. Met Galgenveld, IJskoud, Ritueel en Eindspel van Isa Maron viel ik van de éne horrorlocatie in de andere. Het erge is, bij King weet je dat het verzinsels zijn, Maron vertelt in haar eindwoord dat ze is geïspireerd door waargebeurde verhalen op internet. Voer voor nachtmerries, zeker als je een dochter hebt, want vooral meisjes hebben zware martelingen te verduren in deze serie.

Eindspel had ik precies op tijd uit voor de start van de NS Publieksprijs. Ik begon met Judas, het boek dat mij het minst aansprak. Het is nog steeds geen favoriet, maar hij las wel snel. Vervolgens nam ik Johan Cruijff, mijn verhaal ter hand. Een boek dat mij op zich wel aansprak, maar me wat tegenviel, vooral door de vele 'lessen' over voetbal en vooral zíjn kant van het verhaal, als het over het management van Ajax gaat. Hij zal best gelijk hebben, maar interessant vond ik het niet. 

Omdat het het dunste boek van de NS Publieksprijs is, startte ik in Thomas Dekker - Mijn gevecht, maar daarover later meer.

Mocht je ook op één van de boeken van de NS Publieksprijs wilen stemmen, of vind je dat een ander boek deze prijs meer verdient, dan kan dat via deze link.



Reacties op: Mijn boeken van oktober

Gerelateerd