Mjin boeken van juli

op 01 augustus 2017 door

Verhip, het is alweer augustus. Snel mijn overzicht van juli plaatsen dus!

De Chinees - Henning Mankell
Ik begon deze maand in Zweden met dit boek. Een origineel verhaal, maar wat langdradig. Het boek staat vol met verhaallijnen, feiten, vertellingen en dialogen, die totaal niets toevoegen aan het verhaal. Leuk dat hoofdpersoon Brigitta weer eens met haar oude vriendin Karin samenkomt, maar waarom moeten we per se weten waar ze over praten, wat de gedachten zijn en waar ze zoal langs lopen? Dat had wat mij betreft korter gekund, zoals veel meer stukken in het boek.
Ik kon wel Zweden, Denemarken, China en Zimbabwe afstrepen.

Hittegolf - Suzanne Vermeer
Voor de leesclub lezen we deze maand over een vakantieland. Portugal. Past bij ook het thema zomer. Ik droeg het voor, had hem al op mijn boekenplank van dat land staan. Het boek begint gelijk met een brand, waar verder weinig meer mee gebeurt in het boek, behalve dan dat Portugal ten tijde van het verhaal te kampen heeft met hevige bosbranden.
Vervolgens sterft er een meisje, en veel (oudere) mannen kunnen dit gedaan hebben. Natuurlijk vertel ik niet wie het uiteindelijk deed. Al met al een onderhoudend boek, waar ik toch iets meer van vewacht had. Een goed boek om te lezen, wanneer je in de Algarve bent. Dat wel.

Lefbek - Anke Laterveer
Voor de hebbanleesclub krijg ik Lefbek toegestuurd. Mooi op tijd, ik kan er gelijk in beginnen. Het verhaal is totaal anders dan ik had verwacht. Het grijpt me aan. Is rauw, zoals op de cover staat. De schrijfstijl is prettig, het leest als een blog van een vriendin. Ik ben blij dat ik aan deze leesclub mee mag doen.

Hex - Thomas Olde Heuvelt
Het boek begint wat anders dan ik verwachtte en ik kom er wat moeilijk in. Wanneer ik er eenmaal inzit, is het vervolgens moeilijk wegleggen. Het verhaal is origineel. Altijd weer fijn, als de schrijver je het idee kan geven dat zijn fantasie maar zo werkelijkheid zou kunnen zijn. Ik weet niet of ik het plaatsje Beek wel durf te bezoeken, maar ik kan me voorstellen dat mensen er toch eens rond willen kijken. De lange scene aan het eind, doet me denken aan Het Grote Gebeuren van Belcampo. Ik moet er echt van bijkomen.

Naar aanleiding van het nawoord, zet ik De Heksen van Roald Dahl in gedachten op mijn nogtelezenlijst. Bij het spelprogramma 'De slimste mens', kun je inmiddels de schrijver zien. Hij doet het goed!

Harry Potter and the Philosopher's Stone - J.K. Rowling
Na Hex moest ik even bijkomen met een wat luchtiger boek. Al een tijdje verlangde ik weer naar de magische wereld van J.K. Rowling, dus ik pakte Harry Potter erbij. In het Engels dit keer.
"Toch weer heksen", merkte mijn man terecht op. Ja, hij heeft gelijk, maar dit een heel andere heksenwereld als in Beek.

(Overigens lees ik de Sorcorer's Stone en hierover vind ik op Wikipedia de volgende leuke trivia:
In de Verenigde Staten werd het boek uitgegeven onder de naam Harry Potter and the Sorcerer's Stone, omdat er door de uitgevers gedacht werd dat de meeste Amerikanen niet bekend waren met het fenomeen 'Philosopher's Stone'.)

'Slechts' 5 boeken deze maand, denk ik nu. Vorig jaar zou ik dat een goede score gevonden hebben.Reacties op: Mjin boeken van juli

Gerelateerd