Smakelijk lezen

op 02 juni 2016 door

Een tijdje gelezen kwam ik het gedicht ‘smakelijk lezen’ tegen van Frank Adam. Dit gedicht vat perfect samen wat lezen voor mij betekent. Ik lees graag en veel. Het is net als eten levensnoodzakelijk. Ik kan me amper een dag voorstellen waarin ik niet minstens een paar zinnen uit een boek lees. Lezen is bovendien erg vaak puur genieten, van mooie woorden, van prachtige zinsconstructies, van verhalen die me buiten mijn eigen wereld tillen.

Ik kan soms gulzig lezen, hele pagina’s tegelijk erdoor jagen, mij niet bekommeren om de woorden die ik niet in me opsla. Ongeduldig springen mijn ogen dan van de ene zin naar de andere, spurtend naar het einde om zo snel mogelijk te weten te komen hoe een verhaal afloopt. Maar even heerlijk als de pageturners zijn de boeken die me verplichten om elk woord ten volle te proeven, de verhalen waarbij ik soms hele passages moet herkauwen, alles rustig laten bezinken voor ik naar een volgend hoofdstuk kan overgaan.

Daarover zal deze blog gaan: over boeken die me dronken maken van geluk, of die zo zwaar zijn dat ik ze maar moeilijk verteerd krijg, over lezen en daar absoluut nooit genoeg van krijgen.Reacties op: Smakelijk lezen

Meer informatie