Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tuinieren is zo onschuldig niet!

op 17 februari 2021 door

Eind 2020 hebben Joella en ik afgesproken  om in 2021 de thriller Gifspoor van Jet van Vuuren te lezen en op 1 februari was het zover.

Wij hebben beiden nog niet eerder een thriller van Jet van Vuuren gelezen en we hopen op een spannend, onderhoudend verhaal.

De inhoud:

Op de grens tussen België en Nederland in Zeeuws-Vlaanderen wordt  in het voorjaar van 2019 het lijk van een vrouw gevonden. Drie maanden later is ondanks intensief onderzoek nog steeds niet bekend wie deze vrouw is en dreigt het onderzoek te verdwijnen in een la. In het najaar van 2019 raakt rechercheur Noor den Braber hier zo gefrustreerd  over dat ze de zaak in haar vrije tijd verder oppakt.

In het voorjaar van 2019 ondernemen de vriendinnen Lizzy, Kate en Olga een reis naar Engeland op uitnodiging van Kate die een cottage met tuin heeft geërfd.  Hun gezamenlijke passie is tuinieren en waar kun je die beter uitoefenen dan in een verwilderde cottagetuin?

Tijdens de reis blijkt dat er onderhuidse spanningen zijn tussen de vriendinnen en dat niet iedereen tuinieren als doel van de reis heeft. Kan een escalatie voorkomen worden?

De opbouw:

Er zijn twee wisselende verhaallijnen met verschillende hoofdpersonages waarvan de ene zich afspeelt in het  voorjaar 2019 en de andere in het najaar van 2019. Het hoofdpersonage voor najaar 2019 is rechercheur Noor den Braber en de hoofdpersonages in het voorjaar zijn de vriendinnen Lizzy, Kate en Olga.. Tussen deze hoofdstukken in is er uitleg over planten en hun giftigheid.

Onze mening:

Joella schreef:  ik heb  genoten van het verhaal  ondanks dat ik het wat voorspelbaar vind. Eigenlijk heb je in het begin al een idee waar het naartoe gaat maar door de toevoegingen tijdens het verhaal kan het daardoor wel je aandacht vast houden.

De personages zijn goed uitgewerkt door de auteur.  Van alle personages is Olga mijn favoriet.

De weetjes over de planten zijn interessant.

Het einde van het verhaal was minder sterk maar toch spannend.

Ik ben na het lezen van dit boek  nu zeker wel nieuwsgierig geworden naar de andere boeken van Jet van Vuuren.

Karin Marcellina schreef: de personages zijn geloofwaardig en voor een thriller voldoende uitgewerkt. De spanning wordt langzaam opgevoerd en de auteur weet je steeds te verrassen door het toevoegen van nieuwe elementen aan het verhaal.

De tussenstukjes over de planten vond ik erg leuk gevonden en heeft een toegevoegde waarde voor het verhaal.

Naar het einde toe vond ik het verhaal minder sterk worden maar toch heeft het plot mij verrast.

Door de opbouw van het verhaal in combinatie met de vlotte schrijfstijl heb ik genoten van deze spannende thriller.  Ik ben benieuwd naar haar andere boeken.

Beoordeling:

Joella heeft Gifspoor 3 sterren gegeven

Karin Marcellina heeft Gifspoor 4 sterren gegeven

Het was gezellige buddyread. 

Nog een laatste vraag: hebben jullie boeken van Jet van Vuuren gelezen en welke kunnen jullie ons aanbevelen?

Leuk dat jullie dit artikel gelezen hebben en we horen graag van jullie.

Met enthousiaste leesgroet,

Joella en Karin Marcellina

 



Reacties op: Tuinieren is zo onschuldig niet!