Boekenblog

Spieken in de Cazalet-Kronieken

Spieken in de Cazalet-Kronieken

Een vierluik, dat we lezen als een feuilleton met een grote groep Hebban-lezers, roept al snel veel enthousiaste vragen op. Prachtige citaten worden gedeeld maar ook vraagt men zich af wat een valtafel is. Dit boek speelt zich af aan de vooravond van de tweede wereldoorlog, Hitler en Mussolini worden door de personages nog gewaardeerd voor hun daden.
Na enkele delen van het eerste boek in het feuilleton hebben we al zoveel stof tot discussiëren dat een speciale boekenblog in het leven geroepen wordt om de door ons verzamelde informatie te delen. In eerste instantie is het de intertekstualiteit, de diverse boeken die gelezen worden door de hoofdpersonages en andere verwijzingen naar bestaande teksten, die vraagt om uitgewerkt te worden. Hoogstwaarschijnlijk zijn er nog veel meer aspecten aan deze vierluik te ontdekken die we willen bespreken. Spiek je met ons mee?

Uitgelichte berichten

Boeken bevatten antwoorden

15 mei 2018 3 reacties

Het is voor de jongvolwassenen van de Cazalets een verwarrende tijd om op te groeien, door de beperkingen van de oorlog en met een familie die nooit precies zegt waar het op staat. 
De antwoorden op...

Verwarrende tijden

29 april 2018 16 reacties

Verwarring; verklaring - definitie en synoniemen:
Desorganisatie, Disorde, Implicatie, Janboel, Onduidelijkheid, Onordelijkheid, Ordeloosheid, Verwardheid, Wanorde, Wanordelijkheid, Warboel;...

English pie

04 november 2017 2 reacties

De Engelse keuken
De invloed van de Engelse keuken is wereldwijd terug te vinden, maar tegelijkertijd heeft ook de wereld een grote invloed gehad op de Engelse keuken, dit mede door het koloniale...

De Cazalet's, Speciaal voor liefhebbers van boeken

01 november 2017 11 reacties

Hoe meer we er over nadachten hoe meer we het gingen herkennen, boeken die verwijzen naar een bepaalde karaktertrek of naar iets wat met een personage gaat gebeuren.
Spannende boeken
In Aftellen valt...

Eerdere berichten


Wij horen bij Spieken in de Cazalet-Kronieken

 

Gesponsorde boeken