Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Boekenblog

Suzanna Esther

Suzanna Esther

Suzanna Esther
Suzanna Esther is auteur, columnist en publicist. Zij werd op 6 februari 1966 geboren te Amstelveen waar zij opgroeide. Op haar 16de verhuisde zij naar Amsterdam. Vervolgens vertrok ze op haar 24ste naar Amerika waar zij een spannend jaar doorbracht. Op haar 30ste verhuisde ze naar Frankrijk waar zij zes jaar heeft gewoond.

Als jong meisje las zij veel en vanaf haar tiende begon ze een dagelijks dagboek bij te houden. Haar passie voor taal zette zij later om in de studie Literatuurwetenschap en nadien, door haar interesse in het analyseren van het leven en de mens, in de studie Psychologie. Momenteel volgt zij een opleiding ‘Redactie’ bij de Schrijversacademie.

Columniste
Sinds 2013 schrijft zij voor publiek op diverse fora, blogs en social media en schrijft zij columns voor diverse (online) magazines zoals 41Magazine, Column X, De Perfecte Buren, Hebban, Plekk, Schrijverspunt en vele anderen.

Auteur
In 2016 besloot zij een eerder verhaal, dat zij als kort verhaal/serie had geschreven, uit te werken naar een boek met de titel ‘Wervelstof‘ welke in maart 2017 werd uitgegeven.

Tijdens de redactie ronde van haar debuut ‘Wervelstof’ begon zij aan haar tweede boek welke de titel ‘de Stem’ zou krijgen. Haar tweede boek ‘de Stem’ werd op 14 maart 2018 uitgegeven.

Boek: Wervelstof
De 24 jarige Suzan ontmoet in het Amsterdamse Vondelpark de Amerikaan Steve. Er ontstaat een onderlinge band en nadat Steve is teruggekeerd naar Amerika ontvangt Suzan na een korte briefwisseling een open ticket van Steve met het aanbod om naar Amerika te komen. Suzan heeft net de kappersopleiding afgerond wanneer ze besluit om zijn aanbod aan te nemen. In Amerika ontstaat er langzaamaan een relatie tussen beide. Een moeizaam verlopende relatie welke echter door het verleden van zowel Steve alsook Suzan getekend wordt. Steve, welke een verleden heeft waarover hij liever niet praat, maar wel zou moeten doen, en Suzan, welke door het gedrag van Steve wordt herinnerd aan het verleden en hoe zijn gedrag haar doet denken aan haar vader. Wanneer Steve zich steeds vreemder begint te gedragen neemt Suzan een beslissing. Maar of deze beslissing de juiste is…

Wervelstof is een psychologisch literair verhaal die de relationele worsteling beschrijft tussen twee personen die beide hun verleden nog niet hebben verwerkt. Een spannend verhaal gebaseerd op deels waargebeurde feiten…

Boek: De Stem
Maarten Brugman is een wat sullige, ingedutte en gescheiden man die op een bepaald ogenblik een stem gaat horen die hem de weg wijst richting een minder saai bestaan. Hij wil in eerste instantie niets weten van De Stem, maar wanneer hij merkt dat De Stem hem adviezen geeft waar hij daadwerkelijk iets aan heeft, accepteert hij De Stem en geeft haar zelfs een naam: Amelie.

Amelie geeft hem op geestige wijze onder meer advies over hoe hij zijn aantrekkelijke leidinggevende Lisa mogelijk zou kunnen veroveren. Lisa krijgt van haar baas een voorstel voor een nieuw project; een project dat in de relationele sfeer grote veranderingen met zich meebrengt.

Boek: 2020 Kamp Alpha - de pest meester
In Nederland breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Door de overheid wordt naar buiten gebracht dat dieren, met name huisdieren, de bacterie verspreiden. Het houden van huisdieren wordt verboden.

Voordat alle monsters volgens protocol worden overgedragen aan het Centrum voor Diagnostiek trekt Warner Rosenboom, een net afgestudeerde laborant, een andere conclusie.

Sophie Duval, tandheelkundige en gemeenteraadslid, legt de grondbeginselen voor een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger, achterdocht heerst. Mensen verdwijnen of worden in quarantaine gehouden, dieren worden in beslag genomen of afgemaakt en razzia’s zijn aan de orde van de dag.

Een jonge man, Arjen Terlinden en een jonge vrouw, Lisette Jaring, weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en geven zich met hun huisdier op voor het verzet. Zo begint een avontuur dat leidt naar duistere wouden, tentenkampen en dreigende situaties, met de belofte op een nieuwe wereld.

Welke rol speelt Warner Rosenboom en wat is het aandeel van Sophie Duval? Wie zit er achter het verzet en hebben Arjen en Lisette de goede keuze gemaakt? Hoe ver gaan mensen uit liefde voor hun dier…

Bekijk de website

Uitgelichte berichten

Suzanna Esther met 2020 Kamp Alpha - de pest meester in het Haarlems Dagblad

30 mei 2020

Paginavullend interview in het Haarlems Dagblad met Suzanna Esther. Met de journalist spreekt ze uitgebreid over haar leven en haar nieuwste boek: 2020 Kamp Alpha - de pest meester.
Op maandag 25 mei...

Wervelstof - Promo 2019

25 juni 2019

Begin juli 2019 verschijnt de heruitgave van mijn boek "Wervelstof" onder ISBN nummer 9789492551610 met een boekomslag die wederom door mijzelf is geschilderd.
Wervelstof wordt wederom uitgegeven...

De Stem tussen de "Best beoordeelde boeken deze week"

10 oktober 2018

De Stem staat bij @Hebbannl tussen de "Best beoordeelde boeken deze week".
Wat cool! Bedankt voor alle positieve feedback en de recensies. Weer vijf sterren!
http://suzannaesther.nl/boeken/

Win een boekenpakket met leuke verrassing van Suzanna Esther!

29 september 2018 2 reacties

Wat moet je daarvoor doen?
Ga naar Hebban.nl, de grootste boeken-, lezers- en schrijverssite van Nederland, en zet mijn boeken – de Stem – en mijn debuutroman – Wervelstof Oklahoma – op jouw...

Eerdere berichten


 

Gesponsorde boeken