Wil ik lezen met.....

op 30 januari 2019 door

Wie heeft hem niet? De 'wil ik lezen' lijst, de TBR, de lijst die oneindig lang kan worden en elke keer wanneer je denkt dat je in alle rust eentje kan uitzoeken zijn er vaak alweer talloze andere projecten tussendoor gekomen. Nou ja, zonder mezelf nu op de borst te kloppen, meen ik toch het perfecte systeem gevonden te hebben. Er mogen maar 20 titels op de openbare lijst, de rest staat allemaal op boekenplanken alleen voor mij en daarin kan nog volop geschrapt en geschoven worden, één van die planken is tevens m'n wensenlijstje, die moeten nog opgezocht worden.

Maar die openbare TBR is heilig. Nu vroeg ik me af of iemand één van de twintig titels die hier getoond, genoemd worden, met mij wil lezen. Het zijn niet de bekendste boeken, er zit van alles bij, maar wel allemaal met zijn eigen bijzondere kenmerken. Hopelijk komen er meerdere reacties natuurlijk.

948baa94870ba07209c785264992e7ba.jpg

In november ga ik met *Wil* Een afgehouwen hoofd van Iris Murdoch lezen.

In december zou een boek uit deze lijst aan de beurt kunnen komen en zo elke maand eentje, zou zelfs met meer dan twee kunnen. Ik daag jullie uit, wie leest met mij welk boek? Aan het eind zorg ik dan voor een stukje op mijn blog.

 1. Anna in kaart gebracht-Marek Sindelka---- gelezen in december 2018 met Marjolein en Marina
 2. De ballade van het treurige café-Carson McCullers----gelezen in januari 2019 met Gigi, Nathalie B. en Roosje
 3. Is dit een mens?-Primo Levi----gelezen in januari 2019 met Marjolein, Gigi en Roosje
 4. Aantekeningen in het dodenhuis-Fjodor Dostojevski----gelezen in februari 2019 met Hetty en Roosje
 5. De mythe van Sisyphus-Albert Camus----gelezen in februari 2019 met Gerrie Oreel en Sandra
 6. De geest geven-Hilary Mantel----gelezen in maart 2019 met Harriet, Peter de Wolff en Roosje
 7. Vader Goriot-Honoré de Balzac----gelezen in maart 2019 met Jan Haas en (Els Lens heeft zich afgemeld)
 8. De inscheper-Otto de Kat----gelezen in april 2019 met Gigi 
 9. Zuidenwind-Norman Douglas——gelezen in april 2019 met *Wil*
 10. De fikser-Bernard Malamud----gelezen in mei 2019 met Roosje
 11. Het IJs-Anna Kavan——gelezen in mei 2019 met Truusje en Evy. 
 12. Verre jaren-Konstantin Paustovski----gelezen in juni 2019 met Ine

Een extra boek, De onstrefelijken-Chloe Benjamin--- gelezen maart/april met Jan Haas (verzoekje van Jan)

53adc3654f02a87c3e0d1fa5c41d91ad.jpg

Reacties kunnen gewoon hieronder geplaatst worden,ik ben benieuwd!

De vorm

Aan het eind van de maand waarin het boek gelezen wordt bundelen we onze bevindingen van het boek. Ik stel voor dat het geen standaardverslagen worden, elk boek vraagt om een eigen benadering.

Jullie sturen mij einde van de maand wat je kwijt wilt over het boek, max 400 woorden dacht ik. Wat me interessant lijkt is een motivatie waarom je juist dit boek wilt lezen, of je al meer van deze auteur hebt gelezen en of je dat kunt linken aan ander werk, waar je tegenaan liep en of er iets op te merken valt over thema/motief, met de kanttekening dat ik niet van plan ben een analyse te maken, maar stijlelementen te verweven in het verslag. Verras ons met wat je terug wilt zien!

Waardering in sterren komt er ook in, op Hebban kun je geen halve sterren geven, in het verslag kunnen we iets genuanceerder zijn. Vanwege het vele extra werk stel ik voor dat ik de verslagen niet terugkoppel, evt feedback op het verslag kunnen gewoon bij de reacties geplaatst worden, zodat een beetje discussie ook nog tot de mogelijkheden behoort.

Dit artikel is ook terug te vinden bij de informatiepagina's, aan de rechterkant onder de naam 'Wil ik lezen met' , daar staat de link naar deze informatie over de leeslijst en bijzonderheden over de vorm.

Ik ga ook helemaal niemand achter de broek zitten, ben optimistisch over het verloop en zie wel hoe dit experimentele concept uitpakt. Heb er in elk geval zin in er iets moois van te maken.

Opsturen kan naar wiliklezenmet@gmail.com

Veel leesplezier en alvast bedankt voor jullie enthousiasme!

d5fb1c61bc8b337f894c9b199c5f69ad.jpegReacties op: Wil ik lezen met.....

Meer informatie

Gerelateerd

Over