Thrillers juli 2016

op 03 juli 2016 door

Vanaf juli 2016 laat de Hebban Thriller Club van Tien maandelijks zijn en haar licht schijnen op de te verschijnen thrillers in de desbetreffende maand. Naar welke boeken kijken we uit en vallen ons op. In juli 2016 verschijnen er, volgens Hebban, 17 thrillers.

Van eigen bodem

Een maand na Vector, het CPNB geschenk voor de Spannende Boeken weken, verschijnt Nemesis van Simon de Waal. Was er in Vector geen enkele agent te bekennen, in Nemesis zijn ze weer terug. Er wordt een aanslag gepleegd op een officier van justitie en twee getuigen in haar onderzoek worden vermoord. Een team van rechercheurs probeert de daders te vinden en verdere aanslagen te voorkomen. Echter blijft de dreiging bestaan en het reguliere onderzoek Nemisis lijkt op een dood spoor. Een oud-rechercheur laat het hier echter niet bij zitten en besluit het recht in eigen hand te nemen. Het kopstuk achter de aanslagen krijgt hier lucht van en dan is het hek van de dam.

Marijke Verhoeven publiceert in juli haar vijfde boek, De beproeving. In 2012 verscheen haar eerste boek, Onder invloed. Vervolgens publiceerde zij elke jaar een volgend boek. De beproeving speelt zich buiten de landsgrenzen af, namelijk in Denemarken op het eiland Kenning. Een geest van een Vikingvrouw is al dertig jaar niet gezien, als Nina haar voorbij ziet rennen. Het is direct gedaan met de rust en politieman Torben Olsen heeft de taak om de gemoederen tot bedaren te brengen. Maar waarom is de mysterieuze psycholoog Marcus Holm op het eiland?

Debuut evenaren?

In juli komen er twee tweede boeken uit, Het meisje op de foto van Carina Bergfeldt en Dood de Engel van Sandrone Dazieri. Spannend of beiden hun debuut kunnen evenaren of hopelijk zelfs kunnen overtreffen. De Zweedse journaliste Carina Bergfeldt debuteerde in 2014 met De moord op mijn vader, deel 1 in de serie rond agente Anna Eiler. In het meisje op de foto is Anna inmiddels rechercheur. Viktor Hyldegaard komt na een avond stappen niet thuis, zijn vrouw vreest het ergste en haar angst wordt waarheid als zijn lichaam wordt gevonden in een meertje met de curieuze bijnaam Valdemar`s graf.

Het tweede boek van de Italiaanse auteur Sandrone Dazieri, Dood de Engel, volgt op het vorig jaar uitgekomen Dood de Vader. Op Hebban bijna unaniem beoordeeld met 4 of 5 sterren. In Italië zijn er al vele boeken van zijn hand verschenen, maar Nederland heeft hem vorig jaar pas ontdekt. In Dood de Engel komt een trein het station van Milaan binnenrijden, Als de conducteur checkt of alle mensen de trein hebben verlaten, valt hij bij het binnengaan van de laatste coupé dood neer. Om hem heen liggen veertien andere lijken. Colomba, oude bekende uit Dood de Vader, krijgt het bericht dat dit gebeurtenissen zijn opgeëist door extremisten, maar is dit wel waar?

Veel-schrijvers

De koning van de veel-schrijverij James Patterson publiceert in juli het boek Zoo. Al jaren staat er een co-auteur vermeld op de cover en dit keer is het Michael Ledwidge. Geen Alex Cross of Lindsey Boxer in de hoofdrol, maar de jonge bioloog Jackson Oz. Agressieve dieren ontregelen al jaren het dagelijks leven, Jackson Oz probeert wereldleiders te waarschuwen voor het gevaar. De aanvallen worden steeds wreder en slimmer.

Het zevende boek van het interessant schrijversduo Ross en Hellstrom, Drie Minuten, verschijnt in ook juli. Bjorn Hellstrom is een ex-crimineel en Anders Roslund een ex-journalist. Drie minuten is het vervolg op Drie Seconden verschenen in 2010. Ex-crimineel Piet Hoffman heeft Zweden achter zich gelaten en is in Colombia een nieuw leven begonnen als ogenschijnlijk persoonlijke beveiliger van een drugshandelaar – in werkelijkheid als infiltrant voor de Amerikanen. Met zijn hulp zijn er nog nooit zoveel drugslaboratoria opgerold. Dan escaleert alles en verschijnt Piet Hoffmann`s naam op de dodenlijst.

Kathy Reichs heeft met Als de dood spreekt haar 25 boeken jubileum te pakken. Drie daarvan, de Young Adult-serie Virals, schreef zij samen met haar zoon Brendan Reichs  In Als de dood spreekt is oude getrouwe forensisch expert Temperance 'Bones' Brennan weer de hoofdpersoon. Ze werkt met tegenzin samen met amateurdetective Hazel 'Lucky' Strike. Strike is gestuit op een geluidsfragment, waarop de stem van de drie jaar eerder ontvoerde tiener Cora Teague te horen is. De botten van Cora zouden volgens Strike al in het laboratorium van Bones moeten liggen. Maar klopt die conclusie wel?

Debuut

In juli verschijnt ook een interessant debuut, Fatale oversteek van de Deense journaliste Lone Theils. Gebaseerd op haar eigen ervaring als correspondente in Londen voor de Deense krant Poliken, creëerde zij journaliste Nora Sand, werkzaam als correspondente ín Londen voor een Deens dagblad. Een vriend van Nora koopt in een antiekwinkel een oude koffer vol met foto`s. Deze foto`s lijken te leiden naar een vermissingszaak in 1985. Nora gaat op onderzoek uit.

Voor de fans van Making a Murderer

Vele mensen keken reeds de veelbesproken serie Making a Murderer op Netflix, waarin de misstanden van het Amerikaans rechtssysteem in de zaak van Steven Avery aan de kaak werden gesteld. De partijdigheid van de juryleden, strafpleiters en rechters stond centraal. In De onschuldige moordenaar van Michael Griesbach vertelt Steven Avery zijn eigen verhaal. Volgens de cover van het boek krijgt de lezer de details welke niet aan bod kwamen in Making a Murderer.  

Nog even geduld

Hebban meldt dat Spiegeling van Isa Maron op 7 juli zal uitkomen. Maar echter volgens een bericht van Quasis uitgevers op Facebook is het boek tot onbepaalde tijd uitgesteld. 

Verder verschijnen nog

  • Na de brand - Jane Casey
  • De geheugendoder - Jack Kerley
  • De oorsprong - A.G. Riddle
  • Spervuur - Chris Ryan
  • Een stop te ver - Tina Seskis
  • Hoogverraad - Joshua Hood
  • Strijdpunt - Tom Clancy & Peter Telep

Geschreven door Joyce RemmerswaalReacties op: Thrillers juli 2016

Meer informatie

Gerelateerd