Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Spannende Boeken Weken (9-25 juni)

op 09 juni 2017 door

Van 9 tot 25 juni 2017 vinden dit jaar de Spannende Boeken Weken plaats. Gisteravond is de Gouden Strop uitgereikt aan Felix Weber voor het boek Tot stof live bij RTL Light Night met Humberto Tan. Vanaf vandaag krijg je bij aankoop van 12.50 euro aan Nederlandstalige boeken het geschenkboekje De vrouw met de blauwe mantel van Deon Meyer cadeau. 

Officieel is onze reden om een of meerdere boeken aan te schaffen in juni het feit dat we op 23 juni een extra editie van de duimpjesrubriek willen plaatsen over het geschenkboekje De vrouw met de blauwe mantel van Deon Meyer.

Onofficieel zijn we bookjunkies en ook al is de nog-te-lezen stapel enorm, we blijven toch altijd maar boeken kopen. Welke boeken zijn de leden van We love Crime van plan te kopen in juni? let op, "van plan"? Misschien moeten we hier aan het einde van de maand nog even op terugkomen met de daadwerkelijke "schade"......

Chantal
Ik weet nog niet zeker welk boek ik zal kopen. Er zijn op dit moment zoveel boeken net uitgekomen die ik graag zou willen lezen. Zal ik Goede dochter kopen van Karin Slaughter of toch Koorts van Deon Meyer.

Of wellicht wel allebei, want Deon Meyer en Karin Slaughter zijn allebei op tournee door Nederland, dan kan ik beide boeken laten signeren. Ik ga al naar de tiende Literaire salon met Deon Meyer in het Ambassade Hotel op 18 juni in het kader van de Spannende boeken weken. Daar kan hij dan mijn geschenkboekje en Koorts signeren. Dan moet ik alleen nog kijken wanneer Karin Slaughter in de buurt is om Goede dochter te signeren. Dat lijkt me een heel goed idee!

En wie weet zie ik nog andere boeken die ik heel graag wil hebben. Ik heb tenslotte nog de boekenbon die ik heb gewonnen met mijn blog over Book Store Day 2017. Ik ga zeker genieten van het neuzen in de boekwinkel. En misschien ga ik wel naar twee boekwinkels net als met Book Store Day. Dan doe ik beide winkels een plezier.

Greet
Ik ga tijdens de Spannende Boeken Weken volgende boeken kopen:
Bevroren vlammen - Jens Henrik Jensen (deel 3 in de Oxen-trilogie). Dit laatste deel zou verschrikkelijk goed zijn, veel beter nog dan de voorgaande titels. Niet zeker of het echt het laatste deel is, want iemand meende onlangs dat er een vierde deel in de maak zou zijn.

Bloedbroers - Roslund & Hellström (het vervolg op Made in Sweden). Het debuut van dit duo was indrukwekkend, een verhaal gebaseerd op feiten (criminele broers). Dit nieuwe boek speelt zich zes jaar na het eerste af.

Verraad - Wouter Helders. Tja, razend benieuwd naar de opvolger van Machtsstrijd.

Tokyo Tapes nr. 6-4 - Hideo Yokoyama. Een dikke klepper die ik eigenlijk in mei al wilde kopen. Complex en typisch Japans verhaal, naar het schijnt. Dit wordt een e-book.

Dood de engel - Sandrone Dazieri. Momenteel is de release gepland voor 28 juni, maar je weet maar nooit dat ie toch iets vroeger komt. Dit wordt een e-book.

(misschien) Kortsluiting - Christine Bols

Ik ga ook twee romans kopen, maar die tellen niet mee voor de blog op We Love Crime. En afgelopen zaterdag al Schemerzone van Hilde Vandermeeren in huis gehaald.  En oh ja, het e-book van Ik tel tot tien van Linda Green is plots maar 4,99 Euro bij bol, dus dat moet ik straks misschien ook maar even downloaden. O jee... 

Elly
Ik ga meteen vandaag naar de boekwinkel om één of meer spannend boek(en) te kopen. Ik doe het ook vooral omdat ik dan een goede reden heb om weer boeken aan te schaffen, lezers hebben nooit teveel boeken. Mijn keuze valt op Bevroren vlammen van Jens Henrik Jensen. Ik heb het eerste deel De Hondenmoorden on-line gelezen en De Schaduwmannen staat al in mijn kast te wachten tot ik tijd heb om het te lezen. Nu dus het derde boek Bevroren vlammen.

Maar het zou zo maar kunnen dat ik met veel meer boeken thuiskom. Verslaafd aan boeken en lezen, ben je voor je hele leven volgens mij.

Joyce
Sowieso koop ik Goede Dochter van Karin Slaughter, aangezien ik 20 juni naar de signeersessie ga bij Boekhandel Krings in Sittard. Gezellig samen met sowieso Wendy van Lierop naar een van de mooiste boekhandels. Alle boeken staan reeds in de kast en deze mag niet ontbreken. Lees op 21 juni mijn verslag hier op We love Crime. Of ik deze dag overleef met de aankoop van alleen dit boek is niet erg waarschijnlijk...

Vind haar van Lisa Gardner wil ik ook zeker kopen. Zo`n goede auteur, wie in de schaduw staat van andere grote namen, maar steengoede thriller schrijft. Al haar boeken heb ik gelezen en ik wil heel graag weten hoe het verder gaat met D.D. Warren.

Nog steeds niet gekocht, maar al een tijdje van plan, Het Dossier van Anya Niewierra. Het verhaal trekt me heel erg en de reacties zijn goed.

Schemerzone van Hilde Vandermeeren roept ook naar me. Ik heb genoten van haar eerdere boeken en wil deze ook zeker lezen.

Karina
In de planning om aan te schaffen staat al een tijdje Orphan X van Gregg Hurwitz, aangezien deel twee De Nergensman inmiddels ook al weer verschenen is en ik goede verhalen heb gehoord op het boek.

Ik ben fan van Karen Rose, maar loop een beetje achter, dus nu moet het er maar eens van komen en schaf ik In de val en In het donker aan om de serie weer compleet te hebben in mijn boekenkast.

Kees
Ragdoll van Daniel Cole staat nog hoog op mijn wensenlijst, dus de kans is redelijk aanwezig dat ik dit boek aan ga schaffen, maar zeker weten doe ik dat nog niet. Ik verwacht dat ik in de boekhandel pas beslis met wel boek of welke boeken ik de deur uitstap. Voor mezelf is het in feite dus ook nog een verrassing welke straks op mijn enorme stapel nog te lezen boeken terecht zullen komen.

Jan
Ik ga geen moeite doen om aan het geschenkboek te komen. Ik krijg al genoeg thrillers ter recensie, ik betaal honderden euro's aan abonnementen (Kobo, bibliotheek e.d). Om dan een boek te kopen dat mijn gigantische stapel ongelezen boeken vergroot vind ik geen goed idee.

Fany
Eigenlijk kan ik niet kiezen welk boek ik ga kopen tijdens de Spannende Boekenweken. Ik twijfel ook nog over een boek of meerdere ebooks. Kanshebbers zijn Bling Bling 2 De Zaventemmers van Jan Van Der Cruysse, Maurice van Anne-Laure Van Neer of misschien toch nog een ander boek. Een ding is zeker maandag ten laatste bestel ik mijn boek zodat ik het boekje van Deon Meyer kan lezen. De Zaventemmers wil ik graag lezen omdat ik van Bling Bling1 genoten heb. Ik vond dit een originele en entertainende thriller die ik met veel plezier gelezen heb. Maurice koop ik ook nog want de voorganger Justine vond ik hilarisch. Deze nieuwe suspense thriller van Anne-Laure Van Neer moet ik gewoon lezen. Alleen heb ik nog steeds niet beslist welk boek ik nu ga kopen. Ja het luxeprobleem van een bookaholic:-)

Inmiddels hebben we het plan opgevat om de VN thriller van het jaar, Zijn bloedig plan van Graeme Macrae Burnet tegen het licht te houden en onze We love Crime duimpjes te geven. Dit boek zal dus door de meesten ook nog wel worden aangeschaft. Het e-book is 4.99 euro, dus dat is een koopje.

Signeersessies. lezingen en evenementen tijdens de Spannende Boeken Weken:

  • Karin Slaughter signeert op vele plekken in Nederland en Vlaanderen, zie hier de complete lijst. 
  • Deon Meyer uiteraard ook, zie hier, een speciale vermelding is de literaire thrillersalon op 18 juni in het Ambassade Hotel in Amsterdam, waar hij geïnterviewd zal worden door Abdelkader Benali van 16.00 tot 18.00 uur.
  • Hilde Vandermeeren signeert op zaterdag 10 juni van 14.00 tot 16.00 in Standaard Boekhandel Deinze, op zaterdag 24 juni van 11.00 tot 12.30 in de Standaard Boekhandel in Brasschaat samen met thrillercollega Belinda Aebi en op zaterdag 24 juni van 14.00 tot 15.30 in de Standaard Boekhandel
  • Sanne en Jan Terlouw gaan op 21 juni in gesprek met Frénk van de Linden in de bibliotheek van Sassenheim, zie hier
  • Katrien van Effelterre signeert op 10 juni bij Standaard Boekhandel Leuven van 16.30 tot 17.30
  • Corine Hartman en Tomas Ross geven op 16 juni een lezing in Bibliotheek Midden-Brabant in Tilburg van 19.30 tot 21.00

Maar, nu zijn we wel erg benieuwd naar jullie.. Welk(e) boek(en) zijn onze volgers van plan te kopen? Laat het hieronder weten.

Ook als je nog leuke evenementen met thrillerauteurs onder de aandacht wilt brengen, voeg het alsjeblieft hieronder toe in de reacties.

We love Crime wenst iedereen leuke en gezellige Spannende Boeken Weken, wij gaan er in ieder geval van genieten.

Joyce



Reacties op: De Spannende Boeken Weken (9-25 juni)

Meer informatie

Gerelateerd