Een pakket voor Ann en Kristel

op 05 december 2018 door

Hier is hij dan, de allerlaatste buddyread van het jaar! Een tijdje geleden besloten Ann S. en Kristel om samen Het pakket van Sebastian Fitzek te lezen, aangezien dat boek al even in de kast stond. Via messenger en mail werden gedachten uitgewisseld en dit is het eindresultaat. Hoe scoort het boek? 

Een onbekende bezorgt een pakket, durf jij het open te maken? 

De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer en ze herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt en zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode dat voor haar buurman bestemd is. Maar als het niet wordt opgehaald, begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is…

Ann: De cover vind ik niet zo geslaagd met die beige achtergrond, en ook het formaat van het boek is voor mij net iets te klein.

Kristel: Ook al ligt er bloed op het pakket, de cover spreekt me niet echt aan.

Ann: Het boek heeft onmiddellijk een goed tempo.

Kristel: Van in het begin direct spannend, dat heb ik graag! Ondertussen bij hoofdstuk 18 beland. En jij? Zeg, wist je dat er een trailer van het boek is? Ik ben gek op trailers. 

Ann: Oh, ik zit nog maar in het begin, ik dacht dat je later zou starten met het boek. Maar ik heb wel al aantekeningen gemaakt. Ik heb het gevoel dat er nu in het begin dingen worden vermeld die op het einde van groot belang zullen blijken. Dat van die trailer zal ik eens opzoeken.

Kristel: Emma haar man? Ik heb zo een vermoeden dat hij er voor iets tussen zit.

Ann: Emma zegt dat ze die elektrische schokken zelf heeft toegediend gekregen? Is ze daardoor misschien doorgedraaid? En die man in haar kast toen ze klein was, met die helm op en die spuit? Was dat een illusie of was dat echt? Word ik gek of denk jij ook…?

Kristel: Hoofdstuk 31. Jongens, wat spannend! Niks realistisch aan, maar dat hoeft voor mij niet.

Ann: Het is wel zielig , stel je voor om zulke ouders en echtgenoot te hebben.

Kristel: Ja inderdaad, iemand probeert haar gek te maken, denk ik, maar wie is tot zulke dingen in staat? Het is heel goed beschreven hoe Emma zich voelt, ze begint aan alles en iedereen te twijfelen.

Ann: Uit! Inderdaad niet realistisch, maar de gebeurtenissen buitelen werkelijk over elkaar. Een echte rollercoaster, je wordt werkelijk gepusht om verder te lezen. Normaal doe ik wel langer over een boek, dus dat zegt genoeg.

Kristel: Ook hier is hij helemaal verslonden. Ik heb er echt enorm van genoten, de spanning was van in het begin aanwezig. 

Ik heb toch geen geld! Schreeuwde hij vanuit de diepte en toen het naakt, met bloed besmeurde, naar ontbinding en verrotting stinkende lijk Emma naar de keel sprong, werd ze wakker.

Conclusie: Net zoals het hele boek was ook het plot onrealistisch, maar gek genoeg heeft ons dat totaal niet gestoord. Hoewel sommige personages wat beter uitgewerkt mochten worden, las het boek erg vlot en heeft het ons fijne leesuurtjes bezorgd. Ook hebben we bijvoorbeeld geleerd waarvoor je een GFT-container kunt gebruiken, maar dat verklappen we jullie niet, dat moeten jullie zelf lezen! 

Deze rollercoaster van formaat krijgt van Ann 4 sterren en van Kristel 5. 

Lazen jullie het boek al? Zijn jullie fan van Fitzek? 

Nog veel leesplezier, 
Ann S. en Kristel 

0bec6b13023a52eec8a691069d70856f.pngReacties op: Een pakket voor Ann en Kristel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek (1971) is een Duitse schrijver en journalist, geboren in Berlijn. Hij studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Hij debuteer...