Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het regent (thriller)cadeautjes!

op 29 december 2017 door

De maand december is de tijd van Sinterklaas en Kerst en dus... de tijd van cadeautjes! We werden overspoeld met acties waarbij je boeken kon winnen, zowel hier op Hebban, met onder andere de Adventskalender, als op Facebook. In het kader van De Nationale Uitleesweek, vroeg ik mezelf af... lees ik mijn gewonnen boeken eigenlijk? Of zet ik ze in de kast met de gedachte dat ik ze 'later' zal lezen en komt het er dan nooit meer van?

Wat won ik in december?
December begon al goed. Bij een actie van Uitgeverij Ambo/Anthos won ik een vooruitleesexemplaar van een nog te verschijnen thriller. In de mail die daarbij hoorde, werd het nog spannender! Het gaat hier om een 'anonieme' vooruitleesactie, waarbij wij, als lezer, niet weten welke thriller we aan het lezen zijn! Voor 8 januari moeten we het boek lezen en mogen we speculeren... welk boek zou het zijn??? Ik heb even door het manuscript gebladerd en ik doe een gokje... zou het de nieuwe van Dennis Lehane kunnen zijn? 8 januari komt de ontknoping en dan weten jullie ook wat ik ervan vond!

Nadine Barroso deed een kerstactie. De eerste tien lezers die haar een mailtje stuurden kregen het boek Ken mij niet opgestuurd, mét een persoonlijke boodschap erin! Ik was natuurlijk supersnel (zoals altijd), nadat ik eerst een verkeerd emailadres had ingevuld en een foutmelding kreeg.  In ruil daarvoor werd er wel gevraagd om een recensie te schrijven. Die van mij kan je hier vinden. 

Op de Facebook-groep Samenlezenisleuker stond een kinderfoto van een auteur. Als je kon raden welke auteur er op de foto stond, kon je haar nieuwe boek winnen. De auteur was Melissa Skaye, en de winnares van de actie was ik! Verminkte toekomst, deel 4 van de VT-serie, kwam mijn kant op. Ook hier werd ik verrast met een leuke persoonlijke boodschap! Dit boek ligt op de nog-te-lezen stapel en hier zal ik me dus hard moeten maken om mijn voornemen tot een goed eind te brengen!

De adventskalender hier op Hebban strooide in het rond met cadeautjes. Ebooks die gratis te downloaden waren, fysieke boeken die massaal de deur uit gingen, kerstkaartjes, kortingsbonnen... en nog veel meer! 
Ik was bij de gelukkigen die het boek Lief van je van Roanne van Voorst toegestuurd kregen, en daar komt een recensie van vóór 31 januari.

De Facebook-groep Boeken en Leesclub De Perfecte Buren had een soort Kerstmarathon-winactie. Vijf dagen lang werden er in verschillende genres heel veel boeken weggegeven. Ik won op Romance Day het boek De laatste ronde van Louis Van Dievel, waar hier binnenkort op Hebban ook een leesclub over start. Het lijkt mij een heerlijk nostalgisch boek, waarbij ik terug kan naar mijn Vlaamse roots! Sinds ik in Nederland woon, merk ik dat ik gevoelig ben voor echte Vlaamse boeken. Bepaalde woorden hoor je hier in Nederland niet en als ik die dan lees, brengen die een glimlach op mijn gezicht.

Wat won ik eerder dit jaar?
Het voorbije jaar ben ik lid geworden van veel Facebook-groepen die iets met lezen te maken hebben. Verschillende van die groepen hebben toch af en toe een winactie. Tel daarbij de uitgeverijen op die ook regelmatig een winactie opzetten om een boek te promoten en je kan toch heel wat bij elkaar sprokkelen. Ik doe zeker niet aan alles mee, maar af en toe vind ik het wel leuk. En ik heb ontzettend veel geluk gehad!

Ik heb even gekeken, en ik denk dat ik een tiental boeken heb verzameld sinds begin dit jaar. Vele daarvan zijn thrillers, maar zeker niet allemaal! Onder andere : Dood de vader van Sandrone DazieriProoi van Lydia van Houten, Munchen 1938 van Robert Harris.

Lees ik mijn gewonnen boeken? 
Ik moet tot mijn grote schaamte bekennen dat ik een deel van de gewonnen boeken in de kast zet, en dat ze daar dan ongelezen blijven staan! Ik leen regelmatig boeken uit aan twee mensen : mijn moeder en mijn buurman. Gewonnen boeken gaan zeker ook naar één van deze beide personen, want dan heb ik het gevoel dat ze toch de aandacht krijgen die ze verdienen! Die boeken waar een recensie van verwacht wordt, lees ik natuurlijk wel.

Hoe komt dit nu, dat ik mijn gewonnen boeken niet allemaal direct lees? Je kan er allerlei redenen voor bedenken, maar de grootste reden is dat ik per maand al vrij veel 'moetjes' heb. Het lijkt me dan altijd heerlijk om een gewonnen boek als tussendoortje te lezen, maar op de een of andere manier komt het er dan gewoon niet van! 

De Nationale Uitleesweek
Ik heb me voorgenomen om dit jaar de Nationale Uitleesweek te verlengen en ten minste al mijn gewonnen boeken van 2017 te lezen! Auteurs en uitgeverijen doen hun best om ons, als lezer, die boeken aan te bieden en dat verdient gewoon meer respect. Ik start deze week met Het zusje van Louise Jensen, die won ik hier op Hebban (in mei of juni al) en daar ben ik toen vol goede moed aan begonnen. Tot pagina 30 was er geen vuiltje aan de lucht, maar het noodlot sloeg daarna toe en het boek werd aan de kant gelegd en nooit meer opgepakt! 

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Welke boeken wonnen jullie in december (of de rest van het jaar)? En lezen jullie altijd de gewonnen boeken?
Ik ben in ieder geval een zeer gelukkig mens en heb genoeg leesvoer verzameld voor komend jaar!



Reacties op: Het regent (thriller)cadeautjes!

Meer informatie

Gerelateerd