Advertentie

Project X Café

op 15 november 2019 door

We hadden het een tijdje geleden aangekondigd en nu is het zover. Vandaag vindt de feestelijke opening van het Project X Café plaats. Ben je een trouwe fan van Bronja Hoffschlag en kijk je reikhalzend uit naar het afsluitende deel van haar trilogie? Staan de eerste twee delen nog ongelezen in de kast? Hoor je nu voor het eerst over Project X? Het doet er niet, in het Café is iedereen welkom.

De boeken 

De Project X-trilogie is goed voor maar liefst 2000 bladzijden leesplezier, speelt zich af in Nederland en Amerika en vertelt over de broers Lennart en Misha Larsen.

De dode kamer dateert uit 2013 en is de winnaar van de Hebban Thriller Award 2014. De opvolger uit 2015, De Skinner Methode, deed het nog beter en werd met superlatieven overladen. Met beide boeken organiseerde Hebban (en voorheen Crimezone) een succesvolle leesclub.

En dan het afsluitende derde deel… Titel en cover werden lang geheimgehouden, maar begin november was het dan toch zover. Eindelijk mocht de wereld weten dat boek drie De spiegelkoning zou heten. Ook dit boek kreeg een pracht van een cover. Wie alle drie de boeken in zijn kast zal staan hebben, heeft iets om trots op te zijn.

29738ca327001a4bba57b339fc5e9ece.jpgTijdschema 

De komende twee, drie weken gaan we het hebben over de eerste twee boeken. Kun je je nog herinneren hoe je ermee in contact kwam? Vond je ze goed en waarom dan wel (of niet)? Heb je deelgenomen aan (een van) de leesclubs? Kortom, praat erop los, maar vermijd spoilers. Ga jij deze maand nog snel het eerste en/of tweede boek lezen of zelfs herlezen? Laat het ons weten, vertel hoe ver je bent, wat je verwacht,… Je bent in goed gezelschap, want Jeanet, Joyce en Silvia beginnen deze week in het eerste boek.

Zodra het derde boek in de winkel ligt, zal de focus onvermijdelijk daarop komen te liggen. Koop je het boek of wacht je tot het in de bieb beschikbaar is? Ben jij iemand die vier jaar lang naar De spiegelkoning heeft uitgekeken en dus meteen begint te lezen? Dan ben je niet alleen, want Karina en Greet zijn er ook helemaal klaar voor. Zodra een aantal van ons het boek in huis heeft, gaan we er samen over praten. In het begin heel algemeen en vrijblijvend, later bespreken we het boek inhoudelijk aan de hand van een paar vragen (leesclub ultralight). We zullen in dat geval duidelijk communiceren dat vanaf een bepaalde datum spoilers mogelijk zijn.

Auteur op bezoek

De plannen van het Thriller Café zijn niet onopgemerkt aan de auteur voorbijgegaan. Bronja vindt het Project X Café superleuk en komt graag langs om op jullie vragen te antwoorden. Is er dus een vraag die op jullie lippen brandt - voor, tijdens of na het lezen - gooi ze in de groep!

Zo, de koffie staat te pruttelen en ook voor thee of chocomelk kan gezorgd worden. Zorg dat je de boeken in de buurt hebt en klets gezellig met ons mee!

De uitbaters van dit Café zijn Jeanet en Greet.

Veel plezier met Project X! Reacties op: Project X Café

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag (1981) woont in Rotterdam. Zij begon in haar tienerjaren ...