Thrillers januari 2018

op 01 januari 2018 door

De eerste dag van het nieuwe jaar! Gelukkig nieuwjaar alvast voor iedereen! Zitten jullie vol goede voornemens? Willen we meer boeken lezen dit jaar? Gaan we voor de voltooing van de challenges die ons voorgeschoteld worden? Of gaan we rustig genieten van elk boek?

Laten we even kijken wat het nieuwe jaar ons in de eerste maand brengt aan spannende boeken. 24 nieuwe titels staan er op dit moment in de lijst van verwachte boeken. 

5/1 : De dood zingt in Napels - Maurizio de Giovanni
8/1 : Deals en dodenlijstjes - Marian Husken
9/1 : Zeg dat je van mij bent - Elisabeth Norebäck
9/1 : Het meisje in het ijs - Robert Bryndza
9/1 :  Het donkerste water - Sharon Bolton
9/1 : Vespasianus, Heilig vuur van Rome - Robert Fabbri
9/1 : Onder vuur, nooit meer veilig - Julie Miller, Lena Diaz
9/1 : De ontwaakten - Amanda Stevens
10/1 : Heb jij haar gezien? - Sophie Hannah
11/1 : De waarheid - Melanie Raabe
11/1 : De vrouw in de spiegel - Dennis Lehane
15/1 : De laatste zet - Sandra Brown
15/1 : Het laatste dat ze deed - Gregg Olsen
16/1 : Dansen met de duivel - Gard Sveen
16/1 : Op glad ijs - Inge Duine
16/ 1 : Hongkong Noir - Chan Ho-Kei
17/1 : Het hoertje dat geen spoor achterliet - Anne van Doorn
18/1 : Het verdriet van Wilhelmina - Tomas Ross
25/1 : Haar perfecte leven - Sam Hepburn
26/1 : Voltooid - Mariska Overman
29/1 : De Biomens - Jan-Hubert van Rensen
30/1 : De krijtman - C. J. Tudor
31/1 : Erfenis van de botten - Dolores Redondo

Evy vroeg aan de andere clubleden of ze blij waren met deze lijst. Er staan een paar titels op die veel media-aandacht zullen krijgen, is We Love Crime gevoelig voor een hype? Of laten we die liever aan ons voorbijgaan?

EllyIk vind de releaselijst beter dan de voorgaande maanden. Er staan veel interessante titels op. Een goede start! Zeker een lijst om te onthouden. Ik kan daar wel iets mee. Ik weet niet of een nieuw jaar nieuwe kansen biedt, alle releaselijsten bieden tenslotte een kans op mooie titels. Ik lees niet alleen boeken die een hype zijn. Ik volg wel veel boekensites, loop vaak een boekhandel binnen en ik ben regelmatig in de bibliotheek te vinden. Ik lees ook gewoon boeken die al wat ouder zijn, of juist boeken die een matige recensie hebben. Gewoon omdat het onderwerp me boeit. Zo kan het zijn dat ik een topper pas weken of maanden later lees.

GertDe lijst voor januari ziet er inderdaad een stuk interessanter uit dan de lijsten van de maanden ervoor. Dat dit zo is roept bij mij geen extra verwachtingen op voor 2018. Natuurlijk hoop ik dat dit een voorbode is, maar dat zal blijken. Voor hypes ben ik volgens mij niet echt gevoelig. Uiteraard volg ik wel wat er in de media wordt geschreven over bepaalde boeken, maar dat is ondersteunend voor de keuze of ik een boek wel of niet ga lezen. Wel heb ik de neiging om makkelijker (voor mij) onbekende auteurs te kiezen. Een boek dat ik bijvoorbeeld zeker wil lezen is De dood zingt in Napels.

Karina2018 start goed met aantrekkelijke titels, zowel van voor mij onbekende als bekende auteurs. Ik hoop wel dat dit doorzet. Al geeft dat nog meer moeilijke keuzes over wat wel en wat niet te lezen. Ik duim dat dit jaar weer sterke Nederlandse en Vlaamse debuutthrillers brengt, dat viel me afgelopen jaar een beetje tegen. Eerlijk gezegd trek ik me weinig aan van hypes, al lees ik daar wel sneller de achterflap van omdat die titel me dan bekend voorkomt. Maar als het me niet aanspreekt blijft het mooi liggen in de boekhandel. Ik heb al te vaak een teleurstelling ervaren bij zo'n hype omdat de verwachting dan veel te hoog gespannen is. Tja, de nieuwe Lacey Flint van Sharon Bolton staat toch met stip op nummer 1 voor komende maand.

JoyceIk vind het weer een heerlijke lijst na twee matige maanden eind 2017. Er zitten een flink aantal boeken tussen die ik zeker ga lezen, zo'n vijf of zes sowieso. Deze heb ik al een aantal maanden geleden aangevinkt als 'wil ik lezen'. Heerlijk weer een nieuw deel in de Lacey Flint serie van Sharon Bolton! Ook ben ik erg benieuwd naar Meisje in het ijs, het debuut van Robert Bryndza, het boek intrigeert me. De ene keer duik ik vol in de hype, de andere keer wacht ik even de eerste reacties af. En ja, Krijtman van C.J. Tudor trekt me zeer, maar ik heb een aantal boeken die ik eerst moet lezen en mochten de reacties tegenvallen dan misschien gewoon niet. Dolores Redondo, een Spaanse auteur, trekt me erg. Zeker na het lezen van Meisjes vermist van Agustín Martínez. Ik heb niet speciale verwachtingen omdat het een nieuw jaar is. Wel kijk ik in 2018 uit naar het boek van Soraya, maar we moeten tot september wachten.

FanyIk kies ook voor een boek waarvan de inhoud me aanspreekt. Gehypte boeken zijn vaak mijn ding niet. Ik lees ook heel graag debuten of onbekende auteurs. Ik ga graag weg uit mijn comfortzone, dit is ook zo met genres. In januari komen er echt wel toffe titels uit, dus kijk uit naar het nieuwe jaar. 

ChantalEr staan best wel wat boeken op die ik graag zou lezen. Dat is een goede start van een nieuw leesjaar. Als ik een boek wil lezen is dit omdat de inhoud, het thema me aanspreekt en niet omdat het boek een hoop media-aandacht krijgt. Soms ben ik toch wel heel erg nieuwsgiering naar zo’n boek, als ik veel goede verhalen erover lees en laat ik me wel eens verleiden. Ik kijk ook altijd uit naar nieuwe boeken van mijn favoriete auteurs. Dit zijn veelal Scandinavische schrijvers. Ik heb het afgelopen jaar veel boeken gelezen van schrijvers die ik nog niet kende. Dit is me goed bevallen en dat ben ik het komend jaar ook van plan.

KeesIk vind ook wel dat er in januari 2018 een aantal interessante boeken verschijnt. En dan zijn er nog wat boeken die ik waarschijnlijk best de moeite van het lezen waard vind en die ik nog niet nader bekeken heb. En hype, ach... vaak wil ik die boeken sowieso wel lezen. Dat het dan in de media als hype wordt gezien, interesseert me eigenlijk niet zo. Ik laat me leiden door mijn gevoel. Verder houd ik er wel van om voor mij onbekende of redelijk onbekende auteurs te lezen. Welke boeken dat dan zullen zijn, geen idee...

SilviaIk vind voor beide wel wat te zeggen (dus de gehypte en de minder bekende boeken). De boeken die veel aandacht krijgen wil ik sowieso lezen. Risico is dan dat ik wel wat mooie titels mis die minder bekend zijn. Het meisje in het ijs, Dansen met de duivel, De krijtman en Het donkerste water lees ik dus zeker. Maar ik zie dat ik ook Op glad ijs en Zeg dat je van mij bent op 'wil ik lezen' heb gezet. Op glad ijs met name omdat ik alles over sport gewoon leuk vind.

GreetIk vind dat we in januari veel interessante boeken aangeboden krijgen, ik kan zonder problemen vijf titels noemen die ik meteen zou lezen. Goede start van het nieuwe jaar dus! Ik hoop een paar toffe debuten te lezen in 2018 en daarnaast ga ik ervan uit dat mijn favoriete auteurs mij niet in de steek laten.
Ik ben wel gevoelig voor hypes, een boek waar iedereen over spreekt, wil ik ook gelezen hebben. Meestal zijn dat boeken van Engelstalige auteurs, een groep waar ik niet zo vertrouwd mee ben. Ik vaar toch regelmatig mijn eigen koers en lees veel Nederlandstalige debuten en boeken uit het hoge Noorden. Ik vind het leuk om Zweedse en Deense thrillers te lezen voor de Nederlandse vertaling in de winkel ligt. Wat mij ook bijzonder aantrekt zijn boeken uit regio's die wij niet meteen met thrillers associëren, bijvoorbeeld de thrillers uit Azië van de laatste jaren.

Evy : Januari is al een paar maanden de maand waar ik naar uitkijk. Er zitten veel titels tussen die ik graag wil lezen. Ze zullen niet allemaal deze maand aan bod komen, maar ergens in de loop van het jaar zeker wel. Als de rest van 2018 ook zo blijft, heb ik wel een probleem! De hypes wil ik zeker lezen, gewoon om te kunnen meepraten. Gelukkig lees ik vrij veel boeken en krijgen daarnaast de debuten ook een kans. De krijtman, De dood zingt in Napels, Het verdriet van WilhelminaDe erfenis van de botten, De vrouw in de spiegel en Zeg dat je van mij bent ga ik zeker lezen. Daarna zal ik even tijd moeten maken voor Voltooid van Mariska Overman en dan heb ik er nog een paar die ik wil lezen... Dat wordt gewoon minder slapen de komende maanden!

Wij zijn in ieder geval enthousiast over de lijst van deze maand! Waar kijken jullie naar uit?

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.Reacties op: Thrillers januari 2018

Meer informatie

Gerelateerd