Thrillers januari 2019

op 01 januari 2019 door

Een nieuw jaar, een nieuwe start! Het is altijd aftasten wat de eerste maand ons gaat brengen. Januari lijkt een soort voorteken voor de rest van het jaar te zijn, zo hard wordt die eerste releaselijst van het jaar bekeken en uitgepluisd. Of dat klopt kunnen we pas later in het jaar beamen of ontkennen. Voor nu gaan we even kijken waar ons oog op valt.

Er zijn deze maand twintig thrillers in de lijst terechtgekomen en daarmee is januari een vrij rustige maand. Op die manier kunnen we nog even bekomen van de feestdagen. 

Liegen of niet liegen?

Soms lijkt het alsof meerdere auteurs tegelijk een vergelijkbare titel hebben bedacht. Het valt op dat er deze maand erg veel wordt gelogen. Je zou denken dat iedereen zijn goede voornemens ter hand heeft genomen en dat liegen daar niet bij past, maar Ashdown, Logan en Van Vuuren denken daar anders over...

Wordt vervolgd... 

Welke seriedelen verschijnen er in januari? Wie van ons kan er verdergaan met lezen over een favoriet personage? Keizer van Rome is het negende deel in de Vespasianus-serie, dus de fans van Robert Fabbri en het oude Rome kunnen hun hart weer ophalen. 

De broederschap-trilogie van Ingar Johnsrud wordt deze maand afgesloten met Zij die doden. Zal hoofdpersonage Fredrik Beier er in slagen om een machtig vijand te slim af te zijn? 

Mariska Overman trakteert ons op een nieuw verhaal met Isabel Dieudonné in de hoofdrol. 

Ook de populaire serie van Rolf en Cilla Börjlind wordt vervolgd. Deel vijf, Koudvuur, verschijnt op 15 januari en zal waarschijnlijk weer veel lezers naar de boekhandel doen rennen. 

Een tweede trilogie die deze maand een vervolg kent, is de Resistance-trilogie van Louise Boije Af Gennäs. Deel twee, Schijndood, verschijnt op 23 januari. Deel één, Bloedspoor, was in dit artikel zelfs de favoriet van een van de recensenten.

Nieuwe start 

Seriedelen verschijnen er genoeg, maar worden er ook nog nieuwe series gestart? Yrsa Sigurðardóttir doet wel een poging. De serie zal Children's House gaan heten en het eerste deel, DNA, verschijnt op 11 januari. Fans van deze auteur kunnen in januari dus hun hart ophalen en dat geldt ook voor sommige leden van de Thriller Club zelf.

De eerste keer 

Debuten krijgen toch altijd een speciaal plekje. Het is spannend om werk van een nieuwe auteur te ontdekken. Wat kan je verwachten? En overstijgt het boek de verwachtingen? Een kwart van de te verwachten boeken deze maand zijn debuten, dus er is geen tekort aan nieuw talent. 

Illaria Tuti bijt de spits af en probeert vanaf 4 januari met Kind 39 een plaats te veroveren in ons hart. Zal het vrouwelijke hoofdpersonage Teresa Battaglia ons kunnen overtuigen? 

Dode lijn is het thrillerdebuut van Emma Rowley. Hoofdpersonage Kate moet op zoek naar haar vermiste dochter Sophie, een nachtmerrie voor elke ouder. 

Ook Phoebe Locke bestookt ons met een spannend moeder-dochterverhaal. In Schaduwman ligt er de Lange Man in de schaduwen op de loer. 

In 2017 was de Engelstalige versie van Leugens een van de best verkopende e-books op Amazon. Zal T.M. Logan de Nederlandse lezers ook kunnen overtuigen van zijn leugens? 

De Nederlandse Esther Quatfass woont al jaren in het Zweedse lapland. Met Elandsoog schrijft ze haar eerste thriller en die speelt zich (verrassend genoeg?) af in de Zweedse bossen. Ga mee op ontdekking: wie zich verschuilt daar in de bossen? 

Chronologisch overzicht

4 januari
Kind 39 - Illaria Tuti

8 januari
Horen, zien, zwijgen - J.D. Barker
Kleine Leugens - Isabel Ashdown
Keizer van Rome - Robert Fabbri
Zij die doden - Ingar Johnsrud

10 januari
Leugens - T.M. Logan
Verdoemd - Mariska Overman

11 januari
DNA - Yrsa Sigurðardóttir

14 januari
Liegbeest - Jet van Vuuren

15 januari
Schaduwman - Phoebe Locke
Koudvuur - Cilla & Rolf Börjlind
Verpest - Liesbeth van Kempen

18 januari
Elandsoog - Esther Quatfass

22 januari
Een hoogst verleidelijk man - Paul Jacobs
Voor altijd van mij - Carla Cassidy
Begraven geheim - Mallory Kane
Kleine geheimen - Anna Snoekstra

23 januari
Dode lijn - Emma Rowley
Schijndood - Louise Boije Af Gennäs

29 januari
Oog om oog - Annet Hock en Peter Römer

Zoals elke maand stellen we de vraag naar welke thriller je deze maand uitkijkt. Laat het ons hieronder in een reactie even weten. Kunnen jullie ook raden welke twee boeken de Thriller Club heeft uitgekozen om te gaan lezen deze maand?

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.Reacties op: Thrillers januari 2019

Meer informatie

Gerelateerd